Dopisy lásky

Dopisy lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22919/dopisy-lasky-22919.jpg 4 22 5

Sedmnáctiletá Elžbieta se dostane do varšavského ghetta a v nelidských podmínkách se snaží přežít. Pod falešným jménem vede v rodině lékaře Korzeckého, do něhož se zamilovala na první pohled, nový život. Nebezpečí odhalení však hrozí i po letech..Proč nemůže Elžbieta prozradit svou pravou identitu ani po válce?

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

Listy miłości , 2003


více info...

Přidat komentář

marie3541
24.04.2021 3 z 5

Po delší době zase kniha , která mne dostala. Úplně mě pohltila , rychle jsem se začetla. Zároveň jsem ale chtěla často přestat, protože byla na mě místy opravdu dost drsná. Autorka se s ničím fakt nemazlí a co strana , to dost drsné momenty....Kniha je psána formou dopisů, které hlavní hrdinka píše své lásce.....

Dreisii
21.11.2016 4 z 5

Tak tahle kniha mě dostala...


Anna 13
11.07.2015 3 z 5

Kniha měla velmi zajímavý a tajemný příběh s velmi překvapujícím koncem, který změní pohled na určitou osobu. Přeci jenom se mi kniha nelíbila tak moc, protože celý příběh kazila hlavní hrdinka, kterou jsem od začátku nemohla vystát. Nejkrásnější momenty byly ty, které prožívala Elžbieta s Michálkem. Autorka tento druh lásky dokázala nádherně popsat.
Knihu bych přeci jen doporučila, protože Vás čeká nádherný konec a hlavně poznáte Marynku. Nejsilnější literární hrdinku o které vím. Obdivuji ji.

1v8na
22.08.2014 4 z 5

Velice poučný příběh. Nemohla bych dělat, to co se dělo v knize

Lidka
18.11.2013 5 z 5

Je to kniha o lásce. Elžbieta 25 let tají řadu věcí před manželem , pravdu píše do šesti dopisů, píše je s odstupem několika let manželovi, kterého nikdy nechtěla ztratit.

... Celá dlouhá léta jsem čekala na ten den, den pravdy. Byla jsem připravena přijmout trest za to, že jsem se zpronevěřila pravdě. Ze strachu. Z obyčejného lidského strachu, lépe řečeno, byl to strach zamilované ženy . To mne však neomlouvá ....

Je to sonda do života ženy poznamenané židovským původem, tíhou válečné i poválečné doby, komplikovanými vztahy k mužům, k otci, manželově první ženě a jejich synovi, ale i vztah k náboženské víře. A hlavně poznamenané tíhou věcí, které musí skrývat před tím, koho nejvíce miluje - před svým manželem.

Je to krásný psychologický román.