Řád zlomených křídel

Řád zlomených křídel https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324499/bmid_rad-zlomenych-kridel-DcZ-324499.jpg 3 49 18

Dominium Padlých andělů série

1. díl >

Fantastický špionážní thriller podbarvený melancholií ztraceného zlatého věku. Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Přesto život mezi troskami pokračuje dál. Zoufalé gangy bojují v ulicích přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem. V Řádu Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, jeho zakladatel Jitřinec před desítkami let zmizel a v jeho sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, cosi, co zabíjí... Tři naprosto rozdílní hrdinové musí spojit své síly: mladičká, ale mocná Padlá, alchymistka se sebedestruktivními sklony a nedůtklivý mladý muž ovládající kouzla z Dálného východu. Stanou se spásou Stříbrostínu, nebo budou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Host
Originální název:

The House of Shattered Wings , 2015


více info...

Přidat komentář

Matt_z_Aidenu
04.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Chápu, že pokud lidé hledají fantasy naplněné akcí, tak zde pohoří.

ALE

Za mě kniha poskytla velmi zajímavý fantasy svět, který se nepodobá zatím ničemu, co jsem kdy četl.
Trošku škoda, že řád Stříbrostínu ve výsledku vypadá jako nejlepší z okolních řádů promořených intrikami a soupeřením o moci.

andrejci
26.03.2020 3 z 5

Popravdě jsme se trošku trápila. Začátek byl strašně pomalý. Až skoro na 170 stránce se něco začalo dít. Pak se to pomalu rozjíždělo a posledních 100 stránek bylo nejlepší. Hodně věcí se určitě dali víc popsat někde zas popisu ubrat. Postavy mě nijak nenadchli. Další díl si přečtu jenom z toho důvodu že to druhý díl a já nemám ráda rozečtené série.


Terie
19.03.2020 3 z 5

Pěkná obálka, zajímavý nápad, ale to je asi tak všechno. Zápletka nic moc, žádnou postavu jsem si nedokázala oblíbit (Selene mě dokonce celou knížku fakt vytáčela). Prvních cca 100 stran nuda, až jsem to chtěla odložit, ale vytrvala jsem a nakonec to celkem ušlo. Tím ale pro mě série skončila, dál už nejdu. Škoda, vypadalo to fakt fajn.

trudoš
14.04.2019 3 z 5

Řád zlomených křídel je především atmosférickou urban fantasy, kde se kulisy, zápletka i charaktery budují pěkně pozvolna a ze široka. Francouzská spisovatelka Aliette de Bodardová se však nepodbízí trendu zamilovaných andělů, ale pracuje s nimi jako s chladnokrevnými tvory, pozbývajícími lidských emocí. A to je ta lepší verze okřídlených bytostí. V horším případě jsou zabíjeni, porcováni a zužitkováni důkladněji než velryby za viktoriánské éry. Dobře ona.
Moc pěkně také umí autorka pracovat s osmapadesáti odstíny dobra i zla a plně toho využívat při uzavírání nezvyklých spojenectví. Bohužel, slabší je v budování atraktivní zápletky, která v rámci propracovaného imaginativního světa zůstává až nezvykle skromná. Taková komorní ne-detektivka. Ovšem, přestože je Řád první dílem plánovaného cyklu Dominium Padlých andělů, příběh je ve všech ohledech uzavřený, a to je vždycky velké plus. I když označení románu jako „fantastického špionážního thrilleru“ je ze strany nakladatele hodně divoké.

Lucas.94
21.01.2019 3 z 5

Nápad dobrý, ale autorka ho neukočírovala. Neříkám, že je ta kniha špatná, ale mně se nelíbila. První půlka mi přišla o ničem a zbytek průměrný...

Books1234
17.01.2019 2 z 5

Knížka byla nudná,natahování a nemohla jsem si vytvořit vztah k žádné postavě.

Šárušš
05.01.2019 4 z 5

Přiznám se, že kniha mě zpočátku nebavila, ale pokud se prokoušete přes cca prvních 30 stránek a nespočet podobných a cizích jmen, tak to stojí za to.

MišelFly
23.03.2018 2 z 5

Knih má obálku, která mě zaujala, ale jak se říká nesud knihu podle obalu. Což u této se stalo. Obal má krásný, ale když jsem jí četla tak mě nenadchla vůbec. Příběh by byl zajímavý, ale jak byla kniha napsaná mě odrazovalo ji dočíst. Za mě jí doporučit nemohu.

alabra
13.12.2017 3 z 5

Zajímavé téma, vedení příběhu v prvních dvou třetinách nudné, přešlapování na místě, snad až poslední třetina byla trochu akčnější, škoda, nápad i téma dobré, jen to zpracování...

Jessybelle
17.11.2017 4 z 5

Nemůžu si pomoci,ale mě se to prostě líbilo. Zaujala mě v knihovně obálka. Po přečtení hodnocení jsem byla na vážkách zda do toho vůbec jít. Ale na druhou stranu proč ne.
Faktem je, že o padlých andělech jsem četla před moře lety pouze jednu knihu, dost zvláštní, takže jsem toto téma nevyhledávala.
Asi bych našla pár mezer a míst, která mi nesedla, dala by se víc rozvinout či upravit...
Třeba se to vytříbí v dalším díle...

jennefer
25.10.2017 2 z 5

No, do "fantastického špionážního thrilleru" to mělo hodně daleko. Doporučuji pro ty, kteří mají lehce depresivní náladu a trpělivost na to, se knihou prokousat. Množství postav mi ani tak moc nevadilo, spíš špatně popsané okolí (jinak popisů je tam habaděj, jen se mi zdálo, že se pořád opakují), takže se fantazie nemá čeho chytit a nemůže tak dokreslit onu rádoby ponurou atmosféru. Magie a kouzla zajímavě pojatá. Občas jsem nechápala chování jednotlivých postav, zvlášť ke konci. Četlo se to dlouho, druhý díl číst nebudu.

Channach
02.10.2017 2 z 5

Často se to nestává, ale nedočetla jsem. Ploché, nudné, zmatené. Promrhaný potenciál.

Dragell
31.07.2017 2 z 5

Kniha se zajímavě zpracovaným tématem padlých andělů, kromě křesťanství zabíhá i do římské či asijské mytologie a přináší netradiční příběh.
Kniha je dějově natahována a užívá velké množství popisů, myšlenkových pochodů aj. Možná právě proto byla pro mne méně čtivější.

vrana55
29.07.2017 odpad!

no...bylo to takove nudne,a hodně chaoticke,přehlcene postavami a informacemi.
kdyby tenhle přiběch dosstal jiny autor ktery by to uspořadal byla by to skvěla kniha

adela3429
17.07.2017 2 z 5

Ach jo, že já nedala na recenze. :/ Takhle zazděný potenciál jsem už dlouho neviděla. Mohl z toho být skvělý příběh, kdyby se autorka věnovala trochu víc světu, který vytvořila. Vůbec nijak venkovní prostředí nepopisovala, nevěděla jsem, jak si ho představit. A v jakém roce jsme se vlastně ocitli? Vím jen, že někdy v budoucnosti, ale jak dalece, to řečeno nebylo. Styl psaní je poměrně čtivý, ale dějově je to úplně něco jiného... Velké zklamání.

Alex.Barunka
03.07.2017 2 z 5

Tato kniha měla takový potenciál, ale využit bohužel nebyl!
Ploché na tomto příběhu bylo snad úplně vše - zápletka, postavy, motivy, a vlastně celý příběh.
Hostu se ale povedlo skvělé grafické zpracování a stylem psaní na to autorka má, bohužel v kombinaci s ostatním to tak nevypadá.

Calla2002
02.07.2017 2 z 5

Nwm...nedočetla jsem to...to se mi vůbec nestává vlastně se mi to stalo poprvé....možná to je jenom nudné na začátku a pak se to rozjede....možná se k tomu ještě vrátím ale nwm no...
Dám dvě * protože je to téma Andělé a to mám ráda...

Aaliyan
03.06.2017 2 z 5

Ach jo, tohle se nepovedlo.

1. Tak enormní záplava postav, že jsem se v nich prostě utopila.
2. Ustavičné chrlení "něčeho" co má být asi děj naprosto postrádá popis, kde se vlastně odehrává. Nejsem příznivec sálodlouhých lyrických popisů, ale tady nebylo nic. Jen neustále se opakující výraz: ruiny.
3. Završil to nějaký pokus o vytvoření světa Padlých andělů a gangů, které žijí v jakési rivalitě. Nepropracované, nedomyšlené nahromadění se informací způsobilo jen další chaos ... a v mém případě nezájem to dál pochopit.
4. Definitivně si pod sebou podřezala autorka větev ve chvíli, kdy mi došlo, jak strašlivě se to podobá Mortal instruments.

Příběh je prostě nahromaděná salva informací, které se dál a dál kupí a kupí ... Hvězdičky za to, že i přes to všechno je jazyk v knize docela čtivý, že je to na lepší úrovni, než mnohé YA knihy, a z úcty ke slovní zásobě a teda i k lidské fantazii jsem s knihou nepraštila do regálu. Je ale smutné, co všechno dnes může vyjít s označením "mistrovské gotické dílo".

Autorovy další knížky

Aliette de Bodard
francouzská, 1982
2017  55%Řád zlomených křídel
2018  75%Řád věčných trnů

Kniha Řád zlomených křídel je v

Právě čtených5x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě9x
Knihotéce108x
Chystám se číst92x
Chci si koupit31x
dalších seznamech2x