Dobrý otec

Dobrý otec https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146184/dobry-otec-146184.jpg 4 27 11

Paul Allen, uznávaný revmatolog, žije spokojeným životem se svou druhou ženou, když vtom se jednoho rána z televize dozví, že Daniel, jeho syn z prvního manželství, údajně zavraždil významného republikánského politika a kandidáta na prezidenta Spojených států. Po zlověstné úvodní scéně se Daniel nadobro odmlčí a odmítá s otcem promluvit. Ten se však nehodlá s během věcí smířit a za každou cenu se snaží syna ospravedlnit a vyrvat ho soudní a mediální mašinerii, která ho bez okolků označila za teroristu. Nevěří totiž, že by byl jeho syn něčeho takového schopen, a pečlivě zkoumá každou nesrovnalost ve vyšetřování i v soudním procesu. Podaří se mu odhalit pravdu včas? Pozná opravdovou povahu svého syna? Byl skutečně tak dobrým otcem, za jakého se považoval? Detektivní pátrání i introspektivní pouť stárnoucího otce postupně spějí k silnému emocionálnímu rozuzlení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Good Father , 2011


více info...

Přidat komentář

GYROTOURBILLON
17.01.2022 5 z 5

Ano , něco mně ponouklo tuto knihu přečíst ještě jednou.
Souhlasím , že Jacobova obhajoba je o trochu lepší.
Přesto NH. nabízí pohled na otcovství a s nim spojené radosti i starosti.

Ishir
23.01.2021 4 z 5

Drsný příběh. Kniha je o silné lásce mezi otcem a synem, o smíření se s pravdou.


Bustedka
05.10.2020 2 z 5

Námět knihy super. Pohled rodiče na trestný čin dítěte. Ale to zpracování mi nějak nesedlo. Veškeré ty faktografické údaje a vzpomínky na reálné případy v USA mi zprvu lezly krkem a narušovaly příběh. Na konci to bylo pro mě ale možná ta nejzajímavější část.

Lenka0007
28.07.2020 3 z 5

Dobrý otec je dobrá kniha. Jacobovu obhajobu však nepřekoná.

marara
27.11.2017 5 z 5

Jsou hranice bezpodmínečné lásky rodiče k dítěti? Je možné dítě milovat, i když je jiné než my? Když je z něj vrah? Jaká je vina milujícího rodiče na tom, že se z jeho dítěte stal vrah? Jak moc děti poznamená rozvod rodičů, byť dobře zvládnutý? Výborné čtení.

hs777
10.05.2017 4 z 5

Bezpodmínečná láska - tuto diagnózu má vlastně každý rodič. Je to depresivní, smutné čtení a noční můra všech, co může z jejich malého roztomilého kulíška vyrůst. A opravdu neneseme žádnou vinu?

Lenka.Vílka
06.12.2016 3 z 5

Štvalo mě, jak se Paul neustále obviňoval, přemýšlel, co vedlo k tomu, že se to stalo, furt dokola, až to bylo otravné (nebo by takhle šílel každý rodič? Ten pocit já sama ještě neznám), ale jako čtenáři mě to lezlo na nervy. Ale flashbacky v rámci v tom jeho fňukaní mi nevadily. Stejně jako povídání o dalších atentátech. Místy zbytečně rozvleklé, ale co už, to mě neotravovalo. Jenom jako celek nevím, za mě průměr.

trudoš
26.08.2016 4 z 5

Sugestivní a emotivní dílo, které mi ústřední tématikou v mnohém připomnělo mou oblíbenou knihu Musíme si promluvit o Kevinovi. Ovšem na rozdíl od Lionel Shriverové pracuje Noah Hawley s daleko jednodušším motivem, v němž se nesnaží odpovědět na otázky proč a jak. Vypráví pouze příběh muže, jenž se musí vyrovnat s krutou pravdou naservírovanou osudem. Jeho syn totiž usoudil, že jediný způsob jak otevřít národu oči je vražda prezidentského kandidáta.
Ač poměrně nosné téma, vývoj je až zbytečně přímočarý bez sebemenšího zvratu, který by čtenáře nutil přehodnotit postoj k postavám a jejich činům. Navíc proměna mladíka v zabijáka působí v celkovém kontextu lehce nuceně, což je umocněno historickými rešeršemi jiných atentátníků s pohnutkami daleko smysluplnějšími, než že se jejich oběť příliš dlouho dívala do přítelčina výstřihu.
Nic to však nemění na faktu, že se autorovi povedlo vystřihnout podmanivý psychologický román zanechávající šrámy na duši každého, kdo byl, je nebo bude otcem.

jarin58
01.01.2014 4 z 5

Velmi poutavá kniha,nejdříve mi vadilo neustálé vracení se do minulosti.To mělo pochopitelně své důvody,ale konec mne naprosto dostal.Závěr zvedl hodnocení na čtyři hvězdičky.

Hella
28.10.2013 4 z 5

Zajímavý příběh a velmi dobře vykreslená psychologie postav. Jen mi trochu vadilo, jak se neustále a přehnaně otec obviňoval za čin svého syna. Nicméně i tak to vidím na 4/5 hvězdiček.

sataras
26.04.2013 3 z 5

Po přečtení knihy jsem přemýšlela, zda název knihy Dobrý otec je myšleno v tomto případě ironicky nebo vážně.Třeba právě autorův záměr, netuším.......

Autorovy další knížky

Noah Hawley
americká, 1967
2016  63%Před pádem
2013  78%Dobrý otec

Kniha Dobrý otec je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst32x
Chci si koupit10x