Před pádem

Před pádem https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310152/bmid_pred-padem-GkO-310152.jpg 3 206 63

Mlhavá letní noc. Soukromé letadlo do New Yorku. Jedenáct pasažérů, šestnáct minut letu. A pak se stroj zřítí do oceánu… Přežijí pouze dva – neúspěšný malíř a čtyřletý chlapec. Devět obětí patřilo k privilegovaným, vlivným kruhům. Každý z nich měl svůj příběh, osud, minulost. Možná je něco spojovalo. Nebo to byla jen hloupá náhoda? Co se vlastně dělo před pádem? Přichází thriller roku od scenáristy Sběratelů kostí a tvůrce seriálu Fargo.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Before the Fall , 2016


více info...

Přidat komentář

tomasabi
23.02.2024 3 z 5

Příjemná jednohubka, kdy jde o takový knižní scénář k akčnímu filmu s tajuplným dějem, který ve svém rozuzlení ani tak tajuplný není, ovšem kouzlo příběhu je v tom, že po havárii letadla se začne vypravovat příběh každé jedné postavy, až se dostanete k té poslední, která Vám tu zápletku konečně objasní. Autor se zaměřuje mimo jiné na moc médií a jejich touze přinést hlavně senzaci, která vydělá peníze, než nestranně informovat. Postavy jsou nijaké. Miliardář, milionář, jejich ženy, malíř a posádka letadla. Všichni jsou jaksi šablonovití a jednodušší. Dobrá četba na dovolenou s tím, že knížku můžete nechat v šuplíku na hotelu. Vozit ji zpět domů by byla zbytečná zátěž

Rebarborka
28.07.2023 2 z 5

Co se vleče, neuteče...
+ začátek knihy, pár míst uprostřed, závěr
+ realistické vztahy, nedokonalé postavy
- rozvleklost, plochost
- zbytečné popisy (potřebuju vědět, jak vzniká záznam zvuku?)
- každá postava má svůj příběh, ale málokterý vyvolá nějaké emoce
- budování napětí
Dlouhý literární útvar scenáristovi Sběratelů kostí a Farga nesvědčí.


Mihal27
06.01.2023 4 z 5

Knižku som dostal na Vianoce. Ono to nebolo zlé ale niečo mi tam chýbalo. Čo Vás strhne a idete si proste svoje. Poznáte keď Vás 50 strán neskutočne baví a hltáte stranku po stránke a potom ďalších 50 strán Vás absolútne nebaví? Tak presne teraz som to zažil po prvý krát. Príbeh bol zaujiamvý a aj postavy boli v pohode.

Tao Te ťing - poznaťdruhých je múdrosť.Poznať seba je umenie.

denča1000
17.05.2022 3 z 5

Začátkem mě bavil více než závěr, což samozřejmě nebývá zvykem.

Od začátku jsme byla do knihy zakousnutá, ale musela jsem se dokopat ji dočíst, čekala jsem od závěru mnohem víc, nikoli takový nudný závěr a ukončený příběh hlavní postavy v 5 větách.

Drdu
09.03.2022 2 z 5

Nic moc

Millyf
06.02.2022 2 z 5

Veľké trápenie prečítať tu knihu do konca.... x-krát som to chcela vzdať,no nerada nechávam veci nedokončené,u kníh sa mi to stalo 2krat,že to fakt neslo ďalej...no s tu som vážne bojovala...za mňa začiatok a koniec fajn,inak nuda.

Dani25
27.08.2021 3 z 5

Mne sa tá kniha celkom páčila aj keď, ako viacerí komentujúci, som čakala viac napätia. Ukazuje ako nás média ovplyvňujú. Ešte aj pri dobrom skutku sa hľadá postranný úmysel, čo je smutné. Záver ma prekvapil.

Dendyna
20.02.2021 1 z 5

Začátek skvělý, pak přišlo zklamání protože ta počáteční dobrodružná záležitost vyšuměla v naprostou nudu, nedočetla jsem

Pavlina50
24.01.2021 2 z 5

Po přečtení prvních kapitol knihy jsem nechápala její tak nízké hodnocení. Velké drama hned na začátku, pád letadla, boj dvou přeživšich (z toho jedno malé dítě) o život, zrození hrdiny – viděla jsem v tom velký potenciál. Ovšem velice brzy jsem pochopila, že to bylo asi tak všechno. Po takto hektickém začátku totiž nastoupila nuda, nuda a nuda. Rozvleklé a utahané flaschbacky, které se snažily přiblížit život jednotlivých obětí letecké havárie. Při většině z nich jsem se zoufale nudila, protože byly psány nepřehlednou, nesouvislou a zmatečnou formou a přemýšlela jsem, zda jsou opravdu tak podstatné pro další vývoj děje v knize. Spousta neustále nových jmen, ve kterých jsem se totálně ztrácela, nezajímavé střípky z jejich života, zbytečně podrobný a nezáživně zdlouhavý popis finančních aktivit některých postav – to vše zřejmě mělo navodit zvědavost při pátrání příčiny havárie. Tu se sice v závěru knihy dozvíme, ale ani ta mi nepřišla nijak zvlášť zajímavá a zvratová. Snad jediné, co se mi na knize líbilo, byla dějová linka kolem Scotta a chlapce, kterého zachránil. Líbil se mi tento nově vzniklý zajímavý vztah dvou absolutně neznámých lidí, které tragický zážitek takto, zřejmě osudově propojil. Ovšem i ten tady byl zmiňován spíš jen tak okrajově a nedokázal tak výrazně změnit můj neslaný - nemastný pocit z této knihy.

LenkaGonn
22.12.2020 3 z 5

Kniha není špatná. Styl psaní spisovatele se mi docela líbí, ale po dobrém začátku kniha začne být pomalá a já se začala nudit.

adelinka
20.12.2020 4 z 5

Mne sa čítala dobre, aj keď som očakávala trochu viac napätia. Ale aj tak. Po páde súkromného lietadla, kde prežil len jeden dospelý a jedno dieťa, sa vyšetrovaním snažia zistiť, čo stalo za pádom lietadla. Či išlo o technickú chybu, či zlyhal ľudský faktor....

Misute603
12.09.2020 4 z 5

díky komentářu zde jsem se trochu bála,že to bude katastrofa
kniha me ale příjemně překvapila.Nebyla vůbec špatná,byla jsem napnutá,jak se nehoda stala.
Je ale pravda,že plno odstavcu jsem přeskakovala,nebavily mi...

oblakaknih
22.03.2020 3 z 5

Do čtení této knihy jsem se pouštěla naprosto bez očekávání. To je možná důvod, proč mě překvapila a líbila se mi.
Celý příběh je postaven na havárii letadla, což mi přijde originální. V knize to bylo dobře zpracované.
Hned na začátku je na můj vkus docela dost postav, takže jsem v nich měla zmatek. S dějem jsem se s nimi ale seznámila, a nakonec si některé z nich i oblíbila. Autor skvěle vykreslil vztahy mezi nimi.
Kniha se četla dobře a rychle.
V knize jde hodně o chování médií, což mě hodně zaujalo a myslím, že by se o tom mělo víc mluvit. Moc se mi líbily popisy obrazů jednoho z hrdinů.
Bohužel jsem od thrilleru čekala pořádné napětí, ale tady bylo jen minimálně. Příběh byl i částečně předvídatelný (bylo mi poměrně jasné, kdo je vrah, ale nevěděla jsem proč).
Kniha podle mě stojí za přečtení, ale doporučuji minimální očekávání.

Lena79
12.02.2020 4 z 5

V konečném důsledku se mi kniha líbila, jen musím přiznat, že jednotlivé charakteristiky postav mě moc nebavily. Jako odpočinková kniha dobrý.

marimari
23.01.2020 5 z 5

Zajímavé, napínavé, čtivé. Krátce po startu se zřítí soukromé letadlo, zachrání se čtyřletý chlapec a dospělý muž. Celý příběh je o vyšetřování příčin katastrofy- charakteristika jednotlivých postav. Doporučuji!

ijacek.007
16.12.2019 3 z 5

Docela zajímavý způsob vyprávění, kdy vlastně vše podstatné se stane na začátku knihy. Postupně se tak vracíme do minulosti a dozvídáme se do vlastně vedlo ke katastrofě. V přítomnosti pak sledujeme život zachránce, který je hnán médii k stanovisku. Jde o velmi zajímavý pohled na dnešní společnost, kde každý chce vědět vše. Pokud existuje někdo, kdo se straní veškeré pozornosti a hlídá si své soukromý je v měřítku současné společnosti podezřelé. Za mě zajímavá kniha ne však pro každého.

LuciKo
10.11.2019 3 z 5

Možná kdyby byla knížka zpracována jako film, zapůsobila by na mě více. Takto to mnohdy působilo až chaoticky. Děj byl neustále přerušován flashbacky do minulosti, popisy obrazů... Postavy, kolem nichž se děj momentálně točil, se také rychle střídaly... Napětí se podařilo autorovi vystupňovat až v posledních cca 20 stránkách, do té doby to bylo stále jen čekání na něco.

Hany.Honey
17.08.2019 2 z 5

Bohužel kniha bez napětí. Špatně se mi četly přímé řeči s pomlčkami a nedokončenými větami. Takový rušivý. A konec rychlej a nic. Škoda.

PetaZ
04.05.2019 4 z 5

A me se kniha libila :-)

lacinq
05.04.2019 2 z 5

Výborný nápad, škoda, ze kniha byla tak rozvleklá. Prvních a posledních 50 stran bylo velmi dobrých.