Dobrodružství prostopášnic

Dobrodružství prostopášnic https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133253/bmid_dobrodruzstvi-prostopasnic-oQb-133253.JPG 4 4 2

Dobrodružství prostopášnic aneb Kratochvilná skládání ze svaté Rusi - mátušky. Jedná se o povídky, básničky, pohádky a jiné krátké útvary z mátičky Rusi.

Přidat komentář

Mr.Fox
21.02.2019 4 z 5

Sbírka neznámých autorů, obsahující deset povídek. Povětšinou krátké, od jedné do pár stran, nejdelší na 60 stran. Zaujaly mě především tři nejdelší, ty se mi velice líbily a byly čtivé. Celá sbírka se točí kolem jednoho tématu - lásce, věrnosti i nevěře, milkování, vypočítavosti i hlouposti zamilovaných mužů a žen. Rus z podtitulu knihy zde hraje spíše autorskou roli, než že by byla znatelná z obsažených povídek.

Lenka4
20.03.2016 3 z 5

Příběhy svým obsahem i formou velice nápadně připomínají Dekameron Giovanniho Boccaccia. Duch Rusi a ruské duše, který bývá přítomen v klasické ruské literatuře, se vyskytuje pouze ve velmi malé míře. Možná snaha o světovost nápodobou západního stylu smíšená se zbytky národní originality ve svém výsledku vzbuzuje spíše rozpaky.