Doba jedová

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost je věnována možným rizikům očkování, jež v současné době vyvolávají zvýšený zájem veřejnosti. Autoři Anna Strunecká a Jiří Patočka, vysoce erudovaní a mezinárodně uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikologie s dlouholetými zkušenostmi v publicistice, podávají vysvětlení jasnou, přístupnou a srozumitelnou formou. Každá kapitola je doplněna odkazy na populární i vědeckou literaturu. Čtenářům se tak nabízí zcela ojedinělá příručka pro každodenní orientaci v nepřehledné oblasti ovládané zájmy trhu a zisku, s náměty, jak se bránit před mnoha zdravotními riziky a rádoby vědecky podloženými radami. Vydání první....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78542/doba-jedova-78542.jpg 3.9303
Nahrávám...

Komentáře (64)

Kniha Doba jedová

Calinda
21. dubna

Po přečtení knihy (zvlášť na jeden zátah) se vyděsíte a budete mít pocit, že musíte ihned přestat používat všechnu kosmetiku, vyhodit léky, přestat kupovat veškeré potraviny včetně ovoce a zeleniny (protože i to je zamořeno jedy), odejít do hlubokých lesů, živit se nevím čím, pít pouze vodu a modlit se, aby na Vás očkování, kterému jste bohužel jako děti byly naprosto zákeřně vystaveni, nezanechalo nějaké skryté stopy... ano, souhlasím s názorem, že je to jedna velká hysterie. Na druhou stranu si myslím, že i takové informace je třeba přijímat, vedou k zamyšlení. Nakonec je jen na Vás, čemu uvěříte, co si z toho vezmete a jestli vůbec něco... možná, kdyby byla kniha psaná trochu přijatelnější, méně útočnou formou a nabídla také nějaká pozitiva a řešení, měla by větší smysl.

DominaCZ
21.08.2022odpad!

Hysterické.
Strunecká psala do Diety a šířila své jedové poselství tam někdy v 2009.
Číst tedy celou knihu o tu ach blafech, kde to končí tím, že se vlastně v tý době ještě nic pořádně neprobádalo, je ztráta času.

Romalu
12.07.2022

Je to psáno tak agresivním stylem, až má čtenář pocit, jako by mu autoři vyhubovali. Na mě příliš extrémní názory, podané nepříliš čtivou formou.

Garik
24.03.2022

Vychádzajúc z informácií uvádzaných v tejto nesmierne poučnej a inšpiratívnej publikácii, neostáva než konštatovať, že – ak sa chceme vyhnúť všetkým tým smrtonosným jedom a prežiť – nužno nám vzdať sa všetkých tých moderných (a keď tak sledujem napr. ’Zabijakov viktoriánskej éry‘ a pod., aj všetkých starých) produktov priemyslu a s nimi všetkého toho pohodlia, ktoré nám poskytujú a treba nám prinavrátiť sa k autentickému životu v súlade s prírodou a v prírode. A zrejme aj k autentickým chorobám. Hurá, späť do divočiny!

Hoci nepochybujem, že mnohé odhalenia a poučenia môžu byť veľmi užitočné, o tento potenciál ich oberá fakt, že sa nachádzajú v záplave iných, o ktorých už možno – vzhľadom k zdravému rozumu a množstvu odporujúcich informácií z iných zdrojov – pochybovať. Keď normálny a obyčajný laik berie do rúk takúto publikáciu, predsa neočakáva, že bude musieť ešte vyvinúť obrovské úsilie k overovaniu zdrojov, aby sám odlíšil relevantné fakty od mýtov! To je predsa úlohou autorov! Veď celkovo to pôsobí dojmom, akoby autori, okrem štúdia písomných dokumentov, „vyrabovali“ celý internet. A to ešte na zvedavého čitateľa a adepta na dlhovekosť čakajú ďalšie diely série!

Napokon z toho všetkého ostávam akýsi zmätený. Táto kniha patrí k tým múdrym, ktoré nám síce poradia, ako a čomu sa vyhýbať, aby sme sa v zdraví dožili aspoň nejakých tých stodvadsiatich rôčkov, no už nám akosi zabudnú poradiť, ako žiť iba zo vzduchu (pravdaže toho zdravého).

P.S. V argumentácii autorov zohrávajú významnú úlohu štatistické údaje. Pre pochopenie toho, ako sa dá pracovať so štatistickými metodikami, odporúčam napr. Lomborgovu knihu „Skeptický ekolog“.

Doubravka1975
04.08.2021

Knížka objevena na dovolené, ve společenské místnosti, kde jsme ubytovaní.
Knížka poskytuje zajímavé informace o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec. Některé pasáže zaujaly víc, některé míň, některé jsem dokonce přeskočila.
Je potřeba brát knihu a informace v ní s rezervou a řídit se zdravých selským rozumem, protože to by člověk nemohl vůbec nic jíst, pít a normálka fungovat

EliskaD
02.08.2021

Tuhle knihu jsem měla rozečtenou více než půl roku a pořád mě strašila na nočním stolku. Zřejmě je to tématem samotným, ale kniha ve mě vůbec nevzbuzovala chuť ji číst. Je převážně psána suchým jazykem a mnohé uváděné statistiky neposkytují dostatečně reprezentativní vzorek dat. Ať už je to s "jedy" tak nebo jinak, minimálně kniha čtenáře přivede k zamyšlení o svém zdraví. I já sama jsem si v ní našla své (ale musela jsem hodně vybírat)

madem
30.06.2021

Ten jeden bod je za to, že kniha vás donutí zajímat se o některé věci. Ale je plná polopravd a je psaná velmi manipulujícím stylem. Některé informace jsou překonané, některé výzkumu zastaralé nebo popřené. A pak tam jsou perly typu: "ČR je jednou ze zemí, v nichž mají rodiny těžký život..." Myslím si, že jsou země, kde rodiny mají mnohem těžší život než v ČR, jen nemusíme používat tolik chemie. :)

PietroGrencik
27.03.2021

Žijeme v dobe jedovej.
Niekto si to možno nerád pripúšťa, ale je to tak.
Poctivé potraviny sú vzácnosť a luxus, ktorý si my, čo bývame na dedine, s radosťou a potom v tvári užívame.

Len ako vsuvku pripomínam slová ktoré som počul od Jaroslava Duška:
"Nejseme to, co jíme... Jsme to, co si myslíme o jídle, které jíme." ;)