Divoké karty II: Trumfová esa

Divoké karty II: Trumfová esa https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280732/bmid_divoke-karty-ii-trumfova-esa-41c-280732.jpg 4 66 8

Divoké karty série

< 2. díl >

Mimozemská nákaza udeřila krátce po skončení druhé světové války. Devadesát procent nakažených zemřelo. U některých přeživších se však vyvinuly mimořádné schopnosti, jiní skončili těžce postižení. Někteří z nakažených se rozhodli využít nové schopnosti k prospěchu lidstva, ostatní zvolili jinou cestu. Trumfová esa se odehrávají v osmdesátých letech, ale jde o dobu zároveň podobnou i nepodobnou naší realitě. Mimozemská bytost zvaná Roj se po staletích vesmírného putování blíží k Zemi. Některá z es, která virus obdařil nadpřirozenými schopnostmi, mezitím potají intrikují ve snaze ovládnout lidstvo. Střet soupeřících frakcí je na spadnutí... a jeho důsledky by mohly být katastrofální.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Aces High , 1987


více info...

Přidat komentář

Panpalapax
včera 4 z 5

(SPOILER) I druhý díl Divokých karet mě docela bavil. Jak už to antologií bývá, některé povídky mě bavily více, jiné méně. Celou knihou se táhne jako červená nit hrozba zničující invaze na Zemi. Někteří protagonisté invazi chtějí zabránit, jiní zase - ze zištných důvodů - napomoci. Všelijak se to zamotává a odhalují se další a další souvislosti. Asi nejvíce mě bavil superhrdina Modulár, který se začal vtipně sebeuvědomovat. Asi si i přečtu třetí díl...

Malarkey
05.03.2024 3 z 5

Ne, tenhle námět není nic pro mě. Mistr Her o trůny tu sice chtěl rozjet absurdně realistický svět divokých karet, ale rozbil to už v prvním díle, který byl nesourodý, nelogický a plný postav, které si za boha nelze zapamatovat.

Je ale pravda, že druhou knihou se snaží sjednocovat. Postavy opakovat. Příběhů ubírat, byť těch autorů tu pořád je relativně dost. Jenže i když tu bylo pár dobrých nápadů, jako koncept si tato kniha povšimnutí nezaslouží.

Pořád mám pocit, že tu je série průměrných povídek a pár těch dobrých, které si svojí vlastní místo v knihovně nezaslouží.


Luigi1
16.02.2024 4 z 5

Tento díl se dal dobře číst

Rolada88
11.01.2024 1 z 5

Stejný jako první díl.
Za mě otřesná kniha co se nedala číst a člověk se úplně trápil v povídkách opět jako v první díle knihu jsem samozřejmě nedočetl , ale dal jsem ji šanci i když se sám sobě divím po přečtení jedničky že jsem vůbec do toho šel. Ztráta času

buitenlander
06.05.2021 5 z 5

Druhý díl se opravdu četl jinak než první, jestli prvnímu byla vyčítána nízká 'románovost' a celistvost příběhu, tak druhý díl byl určitě soudržnější s výraznější hlavní linií povídek. Přesto ale byla každá jiná a udržela si osobitou atmosféru, což mám na povídkových sbírkách velmi ráda, přestože jako vždy některé jsou slabší než jiné. Pro mě byl druhý lepší než první a prospělo mu, že se zmenšil počet autorů různých povídek, určitě si s chutí přečtu i díl následující.

LukeMaster
13.01.2020 3 z 5

Do druhého dílu jsem se pustil hned po přečtení prvního, i když jsem po tom byl trochu zklamaný. Doufal jsem, že druhý díl bude povedenější, ale moc mě nepřekvapil. Začátek byl velmi zajímavý, ale postupně to ztratilo šmrnc.

wildXchos
06.01.2018 4 z 5

Tenhle díl mě bavil víc než první, protože se začalo objevovat víc téma vesmírných bytostí a začalo to být zajímavější, ale stejně mě někteří autoři úplně nebavili.

Atlantis
10.12.2017 3 z 5

Nechtěl jsem se pouštět do druhého dílu, opravdu ne. První sbírka byla z velké části nudná a suchopárná. Jaké bylo moje potěšení, když první polovina této knihy byla naprosto jiná. Svižné, zábavné čtení v již plně rozvinutém světě.
Pak se ale kniha zlomí a je to bohužel opět v místech, kde bere kormidlo do rukou Martin a od příběhu s Želvákem jde tempo opět šnečím tempem a vy neustále hledíte do obsahu, abyste zjistili, kolik vám ještě chybí stran do konce dané povídky.
Navíc malá poznámka k překladu. Proč spolu překladatelé nespolupracují? Díky tomu vznikají situace, kdy se postavy v sobě navazujících příbězích jmenují jinak. A to je chyba, která tady nemá co dělat.