Dívka ze země Venku 2

Dívka ze země Venku 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492226/bmid_divka-ze-zeme-venku-2-E7k-492226.png 4 147 15

Dívka ze země Venku série

< 2. díl >

Kdysi dávno byly dvě země, oddělené od sebe vysokou zdí. Země Uvnitř, kde žili lidé, a země Venku, obývaná prokletými bytostmi. Prokletí se šířilo dotykem – a tak každého, kdo vkročil do země Venku, čekal přísný trest. I přes to však v zemi Venku žila malá dívenka jménem Šiva. Nebyla sama – starala se o ni prokletá bytost, pan učitel. Ti dva se nesměli dotknout, avšak poutalo je k sobě více, než by se na první pohled mohlo zdát. Dívenka ze země Venku je melancholický fantasy komiks plný bohaté představivosti a temných prvků. Vymyká se současné japonské komiksové produkci jak grafickým zpracováním, tak citlivým příběhem, který čtenáře záhy pohltí. Dětská zvídavost hlavní hrdinky odhaluje svět plný podivných bytostí a lidí, jejichž pohnuté osudy a strach z prokletí prověří, kam až sahá dojemné přátelství Šivy a jejího ochránce. Tváře Šivy se dotkla černá ruka, která nepatřila panu učiteli a která se jí nikdy dotknout neměla. Šiva, bezbranná dívenka, stojí nyní před hrozbou, že se promění v bytost z Venku. Jaký jen děs hrozivá představa vyvolává v panu učiteli… a kdo je „matka”, o níž zmateně hovořila bytost z Venku, jež se Šivy dotkla? Příběh dvou, dívky a bytosti, chycených v hluboké průrvě,která odděluje noc a den…... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

とつくにの少女 2 , 2016


více info...

Přidat komentář

kopeceli
21.04.2024 2 z 5

Tato manga pro mne opravdu není. Další díly mne nezajímají. Je to zmatečné, děj velmi jednoduchý, na 184 stránkách se nic podstatného neděje, nic se čtenář nedozví, nemá žádné ponaučení.

elisa9688
21.07.2023 3 z 5

Druhý díl je o něco slabší než ten první.. občas mi vadilo, že jsem nemohla na obrázku rozeznat co tam je a postavy tam nedokončovaly svou myšlenku. Jinak konec byl zajímavý.


Guarnere
12.03.2023 4 z 5

Některé obrázky nejdou úplně jednoduše interpretovat, někdy je tam příliš černé. S rozeznáním, kdo co říká, však problém nemám. Třetí díl čeká

Atlantis
12.03.2023 3 z 5

Tuhle sérii asi dočtu jen díky knihovně. Je tam až příliš věcí, které mi nesedí. Není poznat, kdo mluví, bubliny začínají malými písmeny, papír je horší než toaleťák. Nesedí mi ani kresba, kolikrát nemám tušení, na co se dívám. A už mě začíná iritovat i příběh. Jako abych sledoval deset stran rozmýšlení jedné postavy o tom, jestli se má rozmyslet, je na mě moc. Ještě někdy zkusím, ale jinak mě Dívka nechává chladným. 2,5*

Lka
01.03.2023 3 z 5

Přikláním se také k názoru, že mě tato manga moc nenadchla. Ale vždycky se v knize najde střípek, který mě nadchne a já si říkám budu pokračovat.

puczmeloun
10.01.2023 3 z 5

Dozvěděli jsme se trochu víc, ale pořád tam něco chybí. Něco se děje, někam jdeme, něco nám to říká, ale je to takové samoúčelné (stejně jako tisk s originálním znepříjemňujícím stylem čtení), ne vždy s úplně jasnou kresbou a nedopovídanými náznaky... Rozumím, že cílem je spíše atmosféra, pocit, pomalý vývoj. Já bych ale chtěl i trošku víc děje...

klaraj093
03.01.2023 3 z 5

Druhý díl mě celkem navnadil na přečtení dalšího..Ale nejsem z této mangy tak nadšena jako z jiných co jsem četla.. Je to takové hodně jednoduché.

michaela.97
18.12.2022 3 z 5

První díl mě docela dost bavil a těšila jsem se na pokračování. Ale to mě trochu zklamalo. Dala bych mu tak 2,5 hvězdičky z 5ti, ale nevzdám to a jsem zvědavá na další díly.

U tohohle dílu jsem měla problém s tím, že jsem se hodně ztrácela v ději. Občas mi nebylo jasné, co se tam děje a někdy jsem nedokázala rozluštit ani ilustrace. To se mi malinko dělo i v prvním díle, ale nebylo to tak časté a minimálně mě první díl víc chytil svou atmosférou a asi ani kvůli tomu mi ty chaotické ilustrace nevadily.

Jsem na rozpacích, ale uvidíme. Dvojka končí otevřeně, zajímavě … :)

Jelitovna
15.12.2022 1 z 5

Po prvním neobvyklém dílu jsem dala šanci druhému, tím ale končím. Černobílé nesrozumitelné něco na tolika stranách, že to ty zbývající pěkné nezachránily.

punkgirl97
31.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Tenhle díl byl pro mě jeden velký chaos. Pletli se mi dialogy mezi panem učitelem a s bytostí z Venku. Obrázky byly místy také chaotické a chvíli trvalo, než jsem se zorientovala.

Nicméně příběh je stále zajímavý, má co nabídnout, jsem zvědavá jak se to všechno bude dále vyvíjet. Je tam dosti tajemna, až místy možná moc, že se to spíš víc všechno dílem zašmodrchává.

Pan učitel je můj jasný favorit, i svými úvahami, ale i vzhledem . Šiva je zajímavá postava a rozhodně jsem zvědavá jak se bude vyvíjet. ️

knihomolkajanca
02.10.2022 4 z 5

Hodnocení 1+2 dílu dohromady:
V tomto příběhu existují dvě oddělené země. Země Uvnitř, která je domovem vše lidí a Země Venku, plná prokletých bytostí. Ale právě v Zemi Venku žije i jedna malá holčička. Jmenuje se Šiva a má po boku jen svého ochrance, pana učitele, jak mu sama přezdívá. Ale i pan učitel je jeden z prokletých, a proto se ti dva nikdy nesmějí dotknout. Manga Dívka ze země Venku vypráví o střetu dvou světů, o přátelství, a o tom, jak může strach z neznámého dohnat člověka z děsivým činům…

Jedná se o mé první setkání s mangou a rozhodně nejsem zklamaná. Na první dobrou mě okamžitě zaujaly ilustrace, které se mi hodně trefily do vkusu. Příběhem jsem byla už jen velice příjemně překvapena. Je temný, chvílemi možná trochu melancholický, ale taky drsný. Přiznám se, že druhý díl mě v tomto ohledu lehce šokoval. Nevím proč, ale i přes temnější atmosféru jsem čekala spíše pohádkovější nádech.

Jelikož se jedná o mangu, četla se samozřejmě celá naopak. Na tento způsob čtení jsem si však zvykla během pár stran a pak už jsem už jsem si jen užívala čtení i ilustrace. Jediné, co mě mrzelo, je, že každý díl je záležitostí tak na půl hodinky maximálně. Textu je tady opravdu docela málo, takže vám stránky pod rukama budou svištět jedna za druhou. Za mě je to trochu škoda, protože bych v tomto světě ráda zůstala o něco déle. Upřímně bych si nejraději přečetla všechny díly naráz, protože příběh se zatím jen rozjíždí a já mám v hlavě spoustu otazníků.

Dívka ze země Venku je příběh o neobvyklém přátelství, příběh o předsudcích i strachu, příběh, který se vás dotkne zajímavými momenty, ale překvapí svou drsností. Jsem velmi zvědavá, jakým směrem se bude odvíjet, protože popravdě řečeno, vůbec to nedokážu odhadnout.

Na další díly se velice těším a doporučuji.

Hodnocení: 75%

Za poskytnutí prvního i druhého dílu moc děkuji Knihy Dobrovský.

Sybelle
31.08.2022 3 z 5

Pokračování příběhu ve stejném duchu jako první díl. Opět odpočinkové a příjemné čtení. V tomto díle se dozvíte více informací o světě černých bytostí a nástin hlavní zápletky. Ale, jak to bývá na detaily je třeba vyčkat do dalších dílů :).

fvalek
10.08.2022 3 z 5

Nemůžu nutně říct, že by druhý díl byl zklamáním, ale tak nějak pokračoval ve všech drobných detailech, které mi na prvním dílu vadily, a doufal jsem, že se to pokračování vylepší. Zatímco u prvního dílu to docela hrálo a fungovalo, tady už je spousta věcí tak hrozně mimo. Už jen kresba, která se k prvnímu dílu hodila a samozřejmě proti ní nic nemám, je skvělá svým způsobem, se tady ale stává jen nekončící hrou stínu, která už v podstatě víc nenabízí.

Celkově pak příběh pokračuje přesně tam, kde v prvním díle skončil, nicméně to pokračování jde úplně jiným směrem, než bych očekával. Roste napětí, tajemství, ale je to takový ten typ otravného tajemství, co zpočátku vůbec nedává smysl, dokud se nějak pořádně nevysvětlí. A tohle je ten otravný začátek. Tudíž třetí díl si určitě ujít nenechám, ale není to zrovna má nej manga. Když si vezmu nějaké nosné body vyprávění - máme tu útok cizího monstra, máme tu nějakou objevitelskou výpravu a máme tu finální zvrat. Ani jedno mě nějak moc nezaujalo a vím, že to je hlavně můj osobní problém, ale nějak subjektivně můžu říct, že narace a téma téhle mangy jsou pro mě spíš podprůměr. Ale je to druhý díl, stále tomu dávám šanci. :)

Listy
04.08.2022 5 z 5

Druhý díl není rozhodně zklamáním.
Popravdě mi na chvíli začalo vadit, jak jsou řeči rozkouskované. Ale následně jsem si uvědomila 2 nejzásadnější věci.
1. Tato manga je vhodná ke čtení, když příjemce není rozlítaný, ale je schopný se zastavit.
2. Pomáhá to vytvářet celkovou atmosféru tajemna a jakéhosi tíživého dusna.
Nakonec se mi to začalo opět líbit a celý díl jsem si náležitě užila. Vždyť ono to (apoň pro mě) zrcadlí rozpolcenost a uvážlivost pana učitele. Mám pocit, že ačkoliv je příběh o Šivě, díváme se na ni spíše učitelovýma očima. A to je velmi podařené.
Jsem zvědavá na 3. díl.
Doporučuji.

Varjohukka
12.07.2022 5 z 5

I pokračování příběhu o dívence jménem Šiva si stále udržuje tajemnou a ponurou atmosféru a kresba je stále nádherná. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Nagabe
japonská, 1993
2022  84%Dívka ze země Venku 1
2022  81%Dívka ze země Venku 2
2022  88%Dívka ze země Venku 3
2022  84%Dívka ze země Venku 4
2023  85%Dívka ze země Venku 11

Kniha Dívka ze země Venku 2 je v

Právě čtených1x
Přečtených213x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce63x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x
dalších seznamech5x