Havanská bouře

Havanská bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272772/bmid_havanska-boure-nYP-272772.jpg 4 45 12

Dirk Pitt série

< 23. díl >

Další nezapomentulné dobrodružství Dirka Pitta! Dirk Pitt se vrací v novém napínavém románu velmistra dobrodružství a autora předních bestsellerů Clivea Cusslera. Během vyšetřování úniku toxických látek do Karibského moře, které by mohlo v důsledku ohrozit velkou část Spojených států, se Pitt náhodou zaplete do čehosi ještě nebezpečnějšího – mocenského boje o vládu nad Kubou po Castrově smrti. Pittovy děti, námořní inženýr Dirk a oceánografka Summer, se mezitím věnují vlastnímu pátrání po aztéckém kameni, který by mohl vést k odhalení nedocenitelného historického pokladu. Všeobecně se však má za to, že kámen byl zničen na palubě bitevní lodi Maine roku 1898 v přístavu v Havaně. Pátrání proto přivede i oba sourozence na Kubu – a také do velkého nebezpečí. Havanská bouře, kniha nabitá dech beroucím napětím a mimořádnou fantazií, je dalším důkazem, že když jde o dobrodružný román, Clivu Cusslerovi se nikdo nevyrovná.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
26.09.2023 4 z 5

Skvělý příběh který měl pomalý rozjezd

ludek.n
02.06.2022 4 z 5

Mentezumův zlatý poklad je ničím ve srovnání s možnou ekologickou katastrofou, hrozící z nezákonného podmořského dolování vzácných rud v oblasti Karibského moře. Nikdo není povolanější zasáhnout, než ředitel agentury NUMA Dirk Pitt. Bude to ale mít těžké, neboť bandité mají v rukou jeho dceru Summer. Dirk Pittův návrat do kubánských teritoriálních vod (poprvé v románě Kyklop) se odehrává opět pod vysokým napětím a dějové zvraty jdou jeden za druhým v nekonečné řadě. Oddychovat netřeba. Tady je automatická útočná puška AK-47 základním vybavením každé domácnosti a je napodiv jak se už z principu neozbrojeným pracovníkům agentury NUMA v dlouhodobém horizontu úspěšně daří vyhýbat všemu tomu poletujícímu olovu, které většinou míří jejich směrem. Nebyli by to snad ani Cusslerové, aby jim stačila jedna jediná zápletka a dějová rovina, ale v Havanské bouři se jim kupodivu podařilo všechny směry vyprávění namířit do stejného terče a souvislosti stáhnout do té samé oprátky. Díky této skutečnosti tak máme před sebou poměrně sevřené kompozitní vyprávění, které drží hlavu nad vodou, a když už se musí potopit je to rozhodně pro dobro věci. Milé a zábavné pokračování Pittovské série.


Balci007
10.09.2019 3 z 5

Moje první zkušenost s autorem a zatím jsem mu na chuť nepřišel. Kniha má zajímavý a aktuální námět, ale dlouho se mi linky nepropojovali což bylo tím jak jsem se se čtením loudal a to zase tím, že jsem se musel nutit, prostě jsem se na čtení netěšil... Zkusím ještě další díl jestli to bude lepší

hana4834
05.09.2019 4 z 5

Jako vždy skvělí příběh s Pittem jen moc Kubánců a málo pokladu

IvikaS
03.09.2018 3 z 5

Napínavé, o tom žádná ale nemám ráda dělení lidí na černé a bílé klobouky, na smrtelníky a MacGyvery.

Jack Bauer
23.10.2017 5 z 5

Velmi barvitě napsaný dobrodružný román z karibského prostředí napínavý od první kapitoly do poslední bez sebemenších hluchých míst. Ryby jsou zdravé, 2x týdně na náš stůl... i s rtutí.

pavka88
14.11.2016 3 z 5

Toto bych povazoval za slabsi odvar skutecnych cusslerovek.

čef
21.06.2016 5 z 5

Dozvěděl jsem se něco o technologii těžby surovin z mořského dna a co to znamená pro ekologii moří. Opětovně jsem ocenil vynalézavou drzost starých známých hrdinů agentury NUMA při řešení námořních problémů a nacházení pokladů. Ale hlavně jsem se dobře bavil - Cusslerovci jsou v dobrodružných románech jednička!

Patapuf
18.04.2016 4 z 5

Opět to všechno dobře dopadlo a pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí.... ale teď vážně... je to pořád to samé dokola... ale i přesto jsou 4 hvězdy zasloužené.... opět to má spád a když to nebudeme brát úplně vážně, tak jako odpočinkové čtení je to dobrá volba....

lampernaqui
15.03.2016 4 z 5

Už jsem nedával Cusslerovi mnoho šancí, že by mě něčím překvapil. A ejhle, tady mě překvapil tím, že oproti jiným novým pokračováním sérií tahle měla dobře našlápnuto, měla spád, dobrý příběh... a vůbec by mohla patřit mezi starší díly a neztratila by se. Samozřejmě, není to nic originálního, ale na zabavení pro pár hodin víc než dobré.

ferda
23.02.2016 4 z 5

Neohrožený Dirk Pitt a spol opět zvítězili nad skrz nazkrz ziskuchtivými a zákeřnými padouchy....

biki
08.12.2015 4 z 5

Cusslerovy knihy čtu od doby, kdy u nás začaly před mnoha lety vycházet. Někdo jim může vytýkat určitou šablonovitost či přesvědčení, že Američani jsou ti nejlepší, ale to mi vůbec nebrání, abych si nevychutnala nová a nová dobrodružství NUMA(y) a jejích sympatických a zábavných představitelů. A vůbec, Cussler se svými spoluautory jsou jedni z mála, kdo ještě udržují dobrodružný žánr při životě.
Havanská bouře je typická cusslerovka, která sice nijak nevyčnívá nad většinou podobných, ale je to pěkné odpočinkové čtení, ať se děj odehrává na pevnině či pod hladinou moře, pro nás laiky i s pár zajímavými informacemi o geotermálních průduších na mořském dně a rizicích hlubinné těžby.

Autorovy další knížky

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
2004  78%Pacifický vír
1998  80%Vyzvedněte Titanic!
2012  85%Džungle
2002  84%Sahara
2002  79%Opeřený had

Kniha Havanská bouře je v

Právě čtených1x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce83x
Chystám se číst16x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x