Džungle

Džungle https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133882/dzungle-133882.gif 4 53 12

Akta Oregon série

< 8. díl >

Kapitán Juan Cabrillo čelí nástrahám pralesa Juan Cabrillo a posádka lodi Oregon, na pohled zchátralého nákladního plavidla, které je však vybavené supermoderním špionážním zařízením, zbraněmi a revolučním pohonem, už prošli mnoha nebezpečnými dobrodružstvími – ale s něčím takovým se ještě nesetkali. Džungle má mnoho podob. Je to dusný deštný prales barmské vrchoviny. Mohou to být lži a zrady světa tajných operací. A džungli se podobají i temné a spletité myšlenky muže prahnoucího po takřka celosvětové nadvládě. Aby úspěšně dokončili svou nejnovější akci, musí Cabrillo a jeho pozoruhodní muži a ženy překonat všechny tři. Ničivá nová zbraň použitá v Číně ve třináctém století… odvážná záchrana mladého chlapce uneseného Talibánem do zasněžených hor u afghánsko-pákistánské hranice… žena ztracená v džunglích severního Thajska a Myamaru… Pro Cabrilla a jeho organizaci se všechny tyto události propojí v největší hrozbu pro bezpečnost Spojených států, jakou ta země kdy poznala.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Jungle , 2010


více info...

Přidat komentář

Arev122
14.02.2024 5 z 5

Příjemná dobrodružná akční oddechovka, kde hlavní sympatický hrdina s přáteli vše přežije a zvítězí nad zločinem.

Luigi1
24.09.2023 5 z 5

Spisovatel opět nezklamal


work
17.02.2023 5 z 5

Představte si, že si vyjedete z kamarády na dřevěné veslovací pramičce na rybník. Je krásný den, slunce svítí, žáby kvákají, mouchy bzučí... Najednou se nad rákosím s hukotem vynoří formace čtyř vrtulníků, až po zuby ozbrojených naváděnými střelami a velkorážnými kulomety sovětské výroby. A jdou po vás! Trup pramice zaplaví smrtonosný mrak kulek, naštěstí se na okrajích loďky otevřou skrytá sila s laserem řízenými samonabíjecími velkorážnými děly s kadencí 2000 výstřelů za sekundu, zpod loďky se vysune osmitunový nejmodernější americký torpédomet schopný zásahu s přesností půl milimetru ve vodě i ve vzduchu, zatímco speciální protiradarový štít zabraňuje přesnému zacílení od nepřitele. Vrtulníky jsou brzy vyřízeny (tak, aby se nikomu nic nestalo), ale co to? Na břehu už čeká vyzbrojená čínská armáda. Není nic jednoduššího, naštěstí stačí sejít v pramici o patro níž, kde je špičkově vybavená maskérna s maskérem, takže než přistanete, je z vás pět vysoce postavených čínských generálů, tudíž projdete jako nic, vstříc svatyni v džungli, jež skrývá tajemství.
Ach, to je ale blbost... a přesně taková je i Džungle. S ničím si hlavu neláme a žene dopředu jednu vlnu dobrodružství za druhou. Sám se divím, že tomu dávám plný počet hvězdiček, tahle knížka by měla vycházet na pokračování jako příloha nějakého časopisu pro mládež, ale asi se mi už stýskalo po pořádné jízdě ve stylu Indiana Jonese a Jamese Bonda a všech Avengers dohromady...

Allena24
16.07.2020 5 z 5

Příjemná dobrodružná oddechovka se sympatickými hrdiny.

Kocourek
07.03.2020 4 z 5

prima oddechovka, hezky se čte a Cussler opět nezklamal.

frantisek8863
24.11.2018 4 z 5

Má prvotina od autora, na začátku dobrý start a myšlenka. Pak to vzalo svůj vlastní směr a už to jelo jako po másle, jen mě udivilo, co vše jde dělat se zlámanou klíční kostí a se super superpočítačem.Bylo to slušně čtivé.

lampernaqui
17.07.2015 3 z 5

Znovu dobrodružné počtení, které ovšem s přibývajícím počtem dílů a ubývajícím počtem stran začíná být opravdu jen průměrné. Prozatím odkládám Oregon stranou, dám mu chvilku pauzu před dalším dílem a můžu se vrhnout na jinou sérii stejného autora.

balu
12.08.2014

Bez komentáře.Jako vždy přečtené za par dni.

valecek11
01.06.2013

Souhlasím,pan Spisovatel s velkým S,nás opět nezklamal,a stvořil další skvělé dílo...

cedos
11.04.2013

Pan Cussler opět nezklamal, kniha je výborná a splnila moje očekávání. Pravdou je, že v hnihách pana Cusslera nehledám akční trháky, ale příběh a námět, který se zdánlivě může zdát sci-fi, ale má reálný podtext a nechává čtenáři prostor pro zamyšlení se nad tím, co by se mohlo stát reálnou skutečností. Díky pane Cusslere :)

čef
14.03.2013 5 z 5

Oddychovka, která neurazí, zaujme a seznámí s mnoha neznámými detaily života v exotických zemích a možnostmi současné a budoucí vědy. Z knihy je cítit autorova zkušenost se životem na moři. Určitě nikdo, a tedy ani já, nečeká od autora hluboké filozofické myšleny a tak opouštím známé hrdiny spokojen a pobaven.

karel.kramer
12.12.2012 5 z 5

Knihu jsem cetl jednim dechem. Skvely strhujici pribeh, divoka zapletka a neohrozena posadka Oregonu :-)

Štítky knihy

dobrodružství

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Jack Du Brul
americká, 1968

Kniha Džungle je v

Právě čtených2x
Přečtených95x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce94x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x