Země padajících hvězd

Země padajících hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39697/mid_zeme-padajicich-hvezd-kKa-39697.jpg 4 14 1

Dinoland série

< 12. díl >

Deník Nicka Pettyho, 12. června: Byli jsme obklíčeni. Celkem to byly téměř dva tucty dinosaurů sotva větších než dospělý člověk. Měli štíhlá těla, pštrosí nohy, úzká ramena a hlavu, která seděla na krku dlouhém téměř jako paže. Ruce i nohy byly zakončeny tříčlánkovými drápy. Přiblížili se k nám nepozorovaně zpoza chatrčí a hradeb primitivní osady a jejich kruh se už sevřel. Museli postupovat velmi šikovně, že jsme si jich nevšimli dřív ani ze vzduchu, když jsme nad osadou prolétávali. Senzací bylo už to, že zde, v údolní kotlině stovky mil od oblastí časových skoků, jsou stopy lidské civilizace. Zřejmě se před nějakou dobou vydalo pár lidí – zrovna jako my – na průzkum nedotčené pravěké přírody. Z nějakého důvodu se tady usadili, založili osadu a na ochranu proti útokům dinosaurů ji obehnali valy připomínajícími opevnění. Nic jim to však nebylo platné. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Land der fallenden Sterne , 1997


více info...

Přidat komentář

slawa.cap
16.09.2020 4 z 5

Tak jo, přes všechny mé pochybnosti autor celkem slušně zakončil všechny linky a šikovně je propojil. Přesto musím říct, že Nickův příběh neukončil k mé spokojenosti.
Opět sem měl pocit, že si sám něco vymyslí, aby to na dalších stránkách popřel, nebo ještě spíš zcela ignoroval bez jakéhokoliv ospravedlnění.
A kam se poděl chlapec z 10 dílu, kterého zpovídal šerif při evakuaci? Proč tam o něm tak záhadně psal, nerozumím tomu, myslel jsem že bude pro příběh stěžejní a ono nic.

Štítky knihy

dinosauři

Kniha Země padajících hvězd je v

Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce47x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x