Útok ze vzduchu

Útok ze vzduchu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39691/mid_utok-ze-vzduchu-kt6-39691.jpg 4 26 5

Dinoland série

< 4. díl >

Bestie, která se vypotácela z doutnajících trosek zříceného vrtulníku, vypadala jako ztělesnění děsivého snu. Na Tyrannosaura byl i předtím hrůzostrašný pohled, ale teď, když byl raněn, nepřipomínal zvíře, ale spíše démona, který jako by vystoupil z nejtemnějších hlubin pekel. Hlavu měl rozdrcenou a byla to vlastně už jen změť tkání a úlomků kostí, ze které zírala jediná obrovitá oční bulva. Měl natržený bok a z těla se mu řinula v proudech temná, téměř černá krev, která se vpíjela do písku pouště. Byl to nejúděsnější pohled, který se kdy Borisi Cormanovi v životě naskytl. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Duell in den Lüften , 1991


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
27.01.2022 4 z 5

Změna autora sérii prospěla. Čtvrtý díl je pomalejší, výpravnější a slibuje napínavé dobrodružství. Trochu mi vadilo že mi vše docházelo rychleji než postavám, ale to se dá brakové literatuře lehce prominout. Ani tak jsem si totiž nedokázal představit, jak bude do děje naroubován náhle erudovaný Boris Corman.

slawa.cap
27.08.2020 4 z 5

Se změnou autora se kompletně změnil i ansámbl (až na dvě "camea"). Těšil jsem se na Littleclouda a šerifa v pravěku, ale dostal jsem otvíračku k něčemu mnohem tajemnějšímu, než první trilogie. Příběh se rozehrává na spoustu stran a jsem zvědav jak to autor, na těch 108 stránkách než dojede k dalšímu střídání, vyřeší.


yaoiyuri
06.09.2017 4 z 5

Upřímně bych si pomalu ani nevšimla, že od 4. dílu tuhle sérii píše někdo jiný, literárně je to tak na stejno. Ale je pravda, že nový autor posunul příběh trochu jiným směrem, objevují se staří známí, někteří naopak chybí, k novým postavám přibyla i výrazná ženská hrdinka (v dalším díle i špetka erotiky) a nepřítelem už nejsou jen dinosauři, nýbrž i správně béčkově vyšinutý sílený vědátor.

Oproti předchozím třem částem mi ale přišlo, že si autor či překladatel neudělal pořádek v jednotkách, postavy vzdálenosti určují v mílích (ok, je to Amerika), ale jinde mluví o (čtverečních) metrech, v metrech je i délka většiny zvířat, ale objevila se i taková s délkou v yardech, zato váha je vždy metrická… a z hlavy fakt nevím, jak velký je půlyardový pterosaurus.

martin6744
20.01.2017 5 z 5

Za mě více než důstojné pokračování prvních tří dílů od Hohlbeina, dokonce bych řekl, že i napínavější, zkrátka napnutí až k prasknutí, líbí se mi, že se zde rýsuje obrovská záhada, která se nedá jen tak vysvětlit, a nutí číst dál a dál...:) Jsem zpocenej, jak tohle dopadne a jestli se to všechno stihne!!??:))

Zdendin
17.01.2012 3 z 5

W. Hohlbein nasadil laťku v příchozích třech dílech výš než dokáže jeho následník Frank Rehfeld udržet. Přesto se dál drží předloh a nejde o špatné čtení i když v něm již jaksi něco chybí.

Štítky knihy

dinosauři

Autorovy další knížky

Frank Rehfeld
německá, 1962
2011  78%Prokletí trpaslíků
2013  79%Krev trpaslíků
2012  81%Vyhnanství trpaslíků
1994  77%Útok ze vzduchu
1994  75%Štvanice napříč časem