Průlom do neznáma

Průlom do neznáma https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39696/mid_prulom-do-neznama-MJi-39696.jpg 4 14 2

Dinoland série

< 11. díl >

27. května Dnes večer jsem si začal vést tento deník. Jmenuji se Nick Petty. Je mi jedenadvacet a vyrostl jsem v Beatty, v malém zapadlém městečku v Nevadě, kde jsem až do včerejška vedl docela normální život a pracoval jako prodavač v obchodě pana Bowlera. Zdá se mi to už strašně dávno – jako v jiném životě. V životě, od něhož jsem teď vzdálen asi sto dvacet milionů let. Pokusím se v tomhle deníku shrnout události poslední doby co nejstručněji, i když jsou zázraky tohoto nového světa pro mě takřka nepochopitelné. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Aufbruch ins Ungewisse , 1997


více info...

Přidat komentář

slawa.cap
15.09.2020 4 z 5

Počáteční myšlenka této části série se mi moc líbí, ale kam to Rehfeld směřuje už se mi líbit přestává. V tomto sešitě se autor, pravděpodobně, nechal inspirovat Vernem a Doylem, ale právě tím Doylem už to podle mně trochu přepískl. Uvidím jak se s tím popere na zbývajících stránkách. Na rozdíl od yaoiyuri mě ten Nickův pubertální romantický přístup baví, ale jeho hrdinství už je hodně na hraně uvěřitelnosti.
Linka v přítomnosti se zcela odklonila od dění v Dinolandu a je to příjemná změna oproti minulým převážně "vědeckým" kapitolám.

yaoiyuri
08.09.2017 4 z 5

Líbí se mi, že s postupujícími díly děj nesklouzává ke stereotypu a trapnému opakování, naopak vždy se vynoří nová originální zápletka, která se táhne pár dalších sešitů, ale už bych fakt chtěla pro Mainlanda a Littleclouda něco víc než pár štěků.
Moc mi nepřišla věrohodná forma deníkových záznamů, ich-forma mi k tomuhle příběhu prostě nesedí. A mladík, který je píše, bohužel myslí víc penisem než mozkem.