Děvče z lesů

Děvče z lesů https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64325/devce-z-lesu-64325.jpg 4 28 6

Děvče z lesů série

1. díl >

Příběh mladičké dívky Molly Dunnové z lesů údolí Cibegue z rodiny nepříliš pěkné pověsti a mladého Jima Trafta z Východu, synovce bohatého rančera Trafta z Arizony. Mladý Jim Traft je pověřen svým strýcem, aby vedl partu kovbojů při stavbě ostnatého plotu kolem pastvin. Čeká ho nelehký úkol, kovbojové stavbu jakéhokoliv plotu, natož z ostnatého drátu nenávidí a proto .... Příběh se odehrává na pozadí historické události, ostnatý drát změnil dobytkářství na Západě. Volné pokračování knihy je kniha Děvče z Arizony.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Novina (Praha)
Originální název:

The Drift Fence,1933


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
24.10.2023 2 z 5

Bohužel Molly je natolik v popředí příběhu, že se z toho časem vyklube spíš "boj o její srdce," než o cokoli jiného. Taková westernová romantika, ale místy patetická až hrůza.

Luigi1
23.09.2023 5 z 5

I tato kniha mě velice zaujala


minirock
09.09.2017 4 z 5

Zane Grey tak jak ho mám rád. Nováček přijíždějící na Západ ke svému strýci, který si má zasloužit jeho ranč až se z něj stane správný chlap s tou nejhezčí dívkou po boku. A mladičká dívka, ze které se pomalu stává žena, hledající toho pravého muže. Potkají se a vzájemný cit odolá všem nástrahám. Nevím kdo tyto knihy překládal ale ten překlad se mi líbí, je stejný u mnoha Greyových románů.

Luccy78
13.06.2015 5 z 5

Moc hezký dobrodružný příběh z Divokého západu, kdy hlavní hrdinkou je velmi odvážná, temperamentní, hezká, silná a zásadová šestnáctiletá dívka Molly. Nechybí ani pořádná dávka romantiky, napínavosti a dobrodružství, takže já byla spokojená :-) Volným pokračováním příběhu je kniha Děvče z Arizony.

Francoa
08.04.2012 4 z 5

Příběh mladičké Molly Dunnové z rodiny nepříliš dobré pověsti z údolí řeky Cibuque a Jima Trafta synovce velkého rančera Jamese Trafta z Arizony.Jim Traft byl pověřen strýcem,aby vedl partu kovbojů při stavbě zadržovacího plotu z ostnatého drátu.Kovbojové nenávidí každý plot,natož plot s ostnatého drátu.Tím vznikají největší potíže Jima,nejen se svojí partou kovbojů,ale i s místními usedlíky.Molly je stejně životná a bojovná jako ostatní mužské postavy.U Greye ženské postavy nejsou jenom stafáž jako u většiny ostatních autorů westernů.Například Joan Randleová z Krále pustiny,Lucy Bostilová z Divého plamene,Sue Melberneová z Vysočiny divokých koní,Carley Burchová z Volání kaňonu,Martha Ann Dixonová z Wyomingu a Lucinda Huettová z Velkého stáda(abych jmenoval aspoň některé) jsou ženy silné a rovnocené s mužskými hrdiny.Proto Greye často čtou i ženy i když nemají velký zájem o westerny,nebo ten zájem dík jeho knihám nakonec získají.Slinger Dunn divoký bratr Molly v krutém zápase s Jimem Traftem ,je zajímavé nasazení kohouta(nepoužito v jiné knize).Kniha je vlastně o historickém okamžiku použití ostnatého drátu.Ostnatý drát změnil pastviny.Volné pokračování příběhu je kniha Děvče z Arizony. Poznámka:Kniha byla zfilmována v roce 1936 ve studiu Paramount v hl. r. Larry Buster Crabbe a Katherina DeMille.

monii
06.04.2012 4 z 5

Musím říct, že Greyovy příběhy, kde jsou hlavními postavami ženy či dívky, mne vždy velmi zaujmou. Možná proto, že s hrdinkami cítím, že jim fandím, a že mi často připomínají samu sebe. Nejinak tomu bylo i při čtení tohoto příběhu. Nerozhodnost a obavy jako by občas kopírovaly mé váhání a její sny a představy jako by obsahovaly to co ty mé. Na hlavní hrdince jsem obdivovala její zásadovost a rozum, který jí přinesl tu pravou lásku v pravou chvíli. Také se mi líbilo, že přesto, že se často řídila právě rozumem, dávala průchod i svým citům, které jí a Jimovi zachránily život, které dokreslily ten hezký romantický příběh, který zjemnil krutost Divokého západu.