Detský mozog vysvetlený rodičom

Detský mozog vysvetlený rodičom https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463938/bmid_detsky-mozog-vysvetleny-rodicom-t1w-463938.jpg 5 32 5

Ako môžete pomôcť svojmu dieťaťu v rozvíjaní jeho rozumového a emočného potenciálu Počas prvých rokov života má detský mozog taký potenciál, aký už nikdy nenadobudne. To však neznamená, že by sme sa mali snažiť urobiť z detí malých géniov. Práve naopak, jednostrannosť vo výchove má za následok vznik rôznych sociálnych deformácií, ktorých sa neskôr dospelý človek ťažko zbavuje. Len rovnomerné rozvíjanie racionálnej a emocionálnej inteligencie dokáže deťom zabezpečiť plynulý všestranný vývin a je dobrým základom úspešného a plnohodnotného života. Neuropsychológ Álvaro Bilbao, ktorý je sám trojnásobným otcom, približuje rodičom mentálny svet detí, aby ich mohli vychovávať v súvislosti s pochopením ich vnútorných potrieb. Kniha je hodnotným a praktickým návodom, ktorý vyvracia mnohé povery a zrozumiteľným spôsobom predkladá informácie najnovších výsledkov neurovedy, aby všetci rodičia dokázali pomôcť svojim deťom rozvinúť ich rozumový potenciál, a zároveň dosiahnuť maximálnu emocionálnu rovnováhu. Hlboká, fascinujúca a srdečná kniha, ktorá vás dojme a pomôže vám pochopiť, čo vaše deti skutočne potrebujú.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Noxi
Originální název:

El cerebro del niño explicado a los padres , 2012


více info...

Přidat komentář

PrinceznaM
05.09.2023 3 z 5

Kniha pro mě byla zajímavým doplňkem k jiným knihám o respektující výchově (za základ považuji knihu Respektovat a být respektován). Některé informace (pochvaly, například) jsou vyloženy mírně jinak, ale princip zůstává vesměs stejný. Popisy fungování dětského mozku jsou psány jednoduše a nejdou příliš do hloubky, nicméně i tak jsem měla v knížce pár "aha" momentů.

muchomurka
15.02.2022 2 z 5

Knížka pro mě byla zklamáním. Nelíbil se mi styl, kterým byla napsaná, měla jsem pocit, že autor se mnou mluví hodně spatra. Nelíbily se mi popisované metody, hlavně ta o odměnách. Ve spoustě jiných knih o výchově se na odměny nahlíží opačně. A nejen v této kapitole.
Název knihy evokuje, že čtenář dostane informace jak dětský mozek funguje, proč některé chování nebo myšlení dítě ještě nezvládne, ale to je v knížce velmi povrchně zmíněno, což pro mě bylo nemilým překvapením.
Celkově jsou mnohem lepší knihy o výchově, i když i v této je pár zajímavých myšlenek, které ovšem najdeme i v těch jiných knihách.


Karcoolka2210
18.07.2019 5 z 5

Vynikajúca kniha a odporúčam ju určite rodičom, ale aj pedagógom. Mne ako učiteľke v materskej škole v niektorých veciach táto kniha veľmi pomohla.

Marcela52
09.04.2019 5 z 5

Ne každý, čte rád o tom, jak své dítě vychovávat, ale myslím si, že čas od času neškodí, si něco chytrého přečíst. Tato příručka mě chytla od první stránky, možná i proto, že každá kapitola je uvedena výstižným citátem, které mám já osobně moc ráda. Jsem přesvědčena, že je zde mnoho dobrých rad, které mohou pomoci, aby dětství našich dětí a tím také i náš čas, který s nimi strávíme, byl šťastnější. Já osobně jsem si tam našla mnoho poučného a s mnohým jsem souhlasila. Jsem už sice ve věku, kdy mám vnoučata a tím i dost vlastních zkušeností, přesto jsem se poučila. Moc doporučuji všem rodičům i prarodičům, kteří při výchově dětí přemýšlejí a dovedou nejen měnit zažité stereotypy, ale také si najdou čas si s dětmi hrát...

Vesmich
16.03.2019 4 z 5

Je to jedna z X příruček typu: Vraž do toho 10 vajec a vyleze šťastné a chytré dítě. Když jsem odflitrovala = přeskočila všechno to rodičovské (což je jinak asi dost blbost, protože právě k tomu pečlivému rodičování je kniha určena) a soustředila se pouze na dětský mozek, potom bylo co číst!