Dětský mozek vysvětlený rodičům

Dětský mozek vysvětlený rodičům https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392034/mid_detsky-mozek-vysvetleny-rodicum-tXC-392034.jpg 5 31 5

Během prvních let života má dětský mozek takový potenciál, který už nikdy nebude mít. Neuropsycholog Álvaro Bilbao, který je sám trojnásobným otcem, přibližuje rodičům vnitřní svět jejich dětí, aby je mohli vychovávat skrze pochopení jejich skutečných potřeb. Kniha je hodnotným a praktickým návodem, který vyvrací pověry a jasně předkládá znalosti, jež nám nabízejí neurovědy, aby všichni rodiče mohli pomoci svým dětem rozvinout jejich rozumový potenciál a dosáhnout maximální emoční rovnováhy. Hluboká, fascinující a srdečná kniha, která vás dojme a pomůže vám pochopit, co vaše děti skutečně potřebují.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika , Rodina

Vydáno: , Noxi
Originální název:

El cerebro del niño explicado a los padres , 2012


více info...

PrinceznaM
PrinceznaM
05.09.2023 3 z 5

Kniha pro mě byla zajímavým doplňkem k jiným knihám o respektující výchově (za základ považuji knihu Respektovat a být respektován). Některé informace (pochvaly, například) jsou vyloženy mírně jinak, ale princip zůstává vesměs stejný. Popisy fungování dětského mozku jsou psány jednoduše a nejdou příliš do hloubky, nicméně i tak jsem měla v knížce pár "aha" momentů.

muchomurka
muchomurka
15.02.2022 2 z 5

Knížka pro mě byla zklamáním. Nelíbil se mi styl, kterým byla napsaná, měla jsem pocit, že autor se mnou mluví hodně spatra. Nelíbily se mi popisované metody, hlavně ta o odměnách. Ve spoustě jiných knih o výchově se na odměny nahlíží opačně. A nejen v této kapitole.
Název knihy evokuje, že čtenář dostane informace jak dětský mozek funguje, proč některé chování nebo myšlení dítě ještě nezvládne, ale to je v knížce velmi povrchně zmíněno, což pro mě bylo nemilým překvapením.
Celkově jsou mnohem lepší knihy o výchově, i když i v této je pár zajímavých myšlenek, které ovšem najdeme i v těch jiných knihách.


Karcoolka2210
Karcoolka2210
18.07.2019 5 z 5

Vynikajúca kniha a odporúčam ju určite rodičom, ale aj pedagógom. Mne ako učiteľke v materskej škole v niektorých veciach táto kniha veľmi pomohla.

Marcela52
Marcela52
09.04.2019 5 z 5

Ne každý, čte rád o tom, jak své dítě vychovávat, ale myslím si, že čas od času neškodí, si něco chytrého přečíst. Tato příručka mě chytla od první stránky, možná i proto, že každá kapitola je uvedena výstižným citátem, které mám já osobně moc ráda. Jsem přesvědčena, že je zde mnoho dobrých rad, které mohou pomoci, aby dětství našich dětí a tím také i náš čas, který s nimi strávíme, byl šťastnější. Já osobně jsem si tam našla mnoho poučného a s mnohým jsem souhlasila. Jsem už sice ve věku, kdy mám vnoučata a tím i dost vlastních zkušeností, přesto jsem se poučila. Moc doporučuji všem rodičům i prarodičům, kteří při výchově dětí přemýšlejí a dovedou nejen měnit zažité stereotypy, ale také si najdou čas si s dětmi hrát...

Vesmich
Vesmich
16.03.2019 4 z 5

Je to jedna z X příruček typu: Vraž do toho 10 vajec a vyleze šťastné a chytré dítě. Když jsem odflitrovala = přeskočila všechno to rodičovské (což je jinak asi dost blbost, protože právě k tomu pečlivému rodičování je kniha určena) a soustředila se pouze na dětský mozek, potom bylo co číst!

Štítky knihy

psychologie vývoj a výchova dětí mozek neuropsychologie

Autorovy další knížky

Álvaro Bilbao
španělská, 1976
2018  91%Dětský mozek vysvětlený rodičům
2022  60%Pečujte o svůj mozek ...a zlepšíte svůj život

Kniha Dětský mozek vysvětlený rodičům je v

Právě čtených6x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce35x
Chystám se číst43x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x