Manželé z Cedrové uličky

Manželé z Cedrové uličky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425723/bmid_manzele-z-cedrove-ulicky-kl1-425723.jpg 4 66 19

Detektiv Dan Riley série

< 2. díl

Manželé Laurie a Robert Millsovi se pokoušejí o nový začátek přestěhováním do nového domu na luxusním předměstí Londýna. Brzy se ale ukáže, že Robert nadále udržuje vztah s milenkou a manželství je definitivně v troskách. O několik měsíců později se oba mají sejít k projednání detailů rozvodu. Robert nedorazí a Laurie se probouzí druhý den promočená krví – svého manžela, který leží zavražděný ve vedlejším pokoji. Detektiv Daniel Riley rozplétá nitky tajemství brutální vraždy. Na pozadí snahy o usvědčení vraha se odehrává dramatický příběh samotného Daniela. Nevěra, zrada, láska…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Couple on Cedar Close , 2019


více info...

Přidat komentář

Danago
30.07.2023 3 z 5

Poměrně jednoduchá a nenáročná detektivka. Příliš nepřekvapí. Čte se lehce takže určitě pobaví jako odpočinkové čtení. Samozřejmě že ten kdo podobných detektivek přečetl víc pochopí úplně na začátku kdo je pachatel. Ale musíme si počkat jakým způsobem jej policie odhalí a usvědčí.

ctenarkaEva
23.07.2022

Čtivá kniha, sympatický detektiv. Určitě si přečtu další díly.


takana
29.03.2022 4 z 5

Kniha byla čtivá, líbila se mi.

Zlatinka.Emilly
19.03.2022 5 z 5

Moc pěkné čtení. Byla jsem překvapená po té, co jsem četla některé negativní recenze, že se nezakládají na pravdě. Tento příběh byl čtivý od samého začátku, měl zápletku, žádné psycho a až na popis jedné vraždy nebyl zbytečně násilný a to mě vyhovuje. Očekávala jsem, že se v příběhu spojí jedna dvojice, která by mi k sobě sedla, no .. nestalo se tak. Moc ráda si přečtu od Anny-Lou Černé srdce.

Aknel26
28.02.2022 2 z 5

Tentokrát jsem naletěla na dobré hodnocení, které si podle mě kniha nezaslouží. Díky krátkým kapitolám se dobře četla, detektiv Dan byl velký sympaťák, ale postrádala to hlavní, co dělá detektivku detektivkou - tedy napětí. Vnímavý čtenář ví zhruba od padesáté strany, kdo je vrah. Nevnímavý čtenář to ví zhruba v polovině, protože mu to ta postava sama sdělí. Jen policie na to potřebuje skoro 400 stran...

veronika3141
19.12.2021 4 z 5

Zajimava kniha ,cetla se dobre a muzu doporucit:)

MarieH
14.02.2021 1 z 5

Uličku jsem dočetla, ale je ještě slabší než Černé srdce, snad po sté použitý obehraný příběh.
Když jsem začala číst tak jsem si myslela že jsem jí již četla, ale asi něco podobného. Byla to nuda !!!!!!!!! Další knihy od tohoto autora číst nebudu.

santa1212
16.11.2020 3 z 5

Kniha se četla skvěle je moc dobře napsaná, má spád. Já jen nemám rád thrillery, kde je rozuzlení známé moc brzy. Tady je vrah jasný od poloviny knihy, odhalí ho I autorka, a pak už jen čekáte, kdy ho dostane i policie. Ale komu to nevadí, bude spokojený.

koki.veru
17.09.2020 4 z 5

Docela pohodový thriller. Vraha jsem tušila cca od půlky, takže to pro mě nebylo žádné překvapení, ale knížka se četla dobře. Za mě takový průměrný thriller. Nic strhujícího.

Zara
19.07.2020 1 z 5

Pro někoho mrazivé - pro mě ledově vlažný vyčpělý cajdák s odhadnutelným koncem, téma i struktura tisíckrát opakovaná, ale tady navíc špatně řemeslně odvedená.
NECHÁPU zdejší vysoké hodnocení.

Arwen777
12.07.2020 3 z 5

Půjdu trochu proti proudu.
Mám ráda detektivky, u kterých mohu pátrat po tom, kdo byl pachatel, nebo alespoň "obdivovat" způsob, jakým byl zločin proveden.
Tady byl vrah jasný už dávno před půlkou knihy, ve tři čtvrtě už autorka úplně odkryla karty, a čekalo se jen, až to dořeší i policisté. I kroky vraha od půlky knihy byly naprosto předvídatelné a překvapivý mohl být jen způsob, jakým dovršoval své činy.
Motiv a i celková zápletka mi moc nesedly, připadaly mi nereálné. Styl psaní také ne, byl takový strohý, převaha krátkých vět, jako střelba kulometu.
Jediný pro mě zajímavý byl pohled do duše psychicky chorého člověka a jeho manipulace ostatními lidmi. A pochopení rozkladu osobnosti jeho oběti.
Jinak pro mě byla kniha průměrná, taková, na kterou si za pár měsíců už nevzpomenu.

Višnička
11.06.2020 5 z 5

2. díl ještě lepší než první, knížka se čte jedním dechem, i když jsou karty víceméně rozdané a je jasné, jak všechno dopadne, tak i tak mě knížka moc bavila! A detektiv Dan se stává mým oblíbeným. Doufám, že bude další díl!

Evelin2506
04.06.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, přečetla jsem velmi rychle.

Renča159
17.04.2020 4 z 5

Napínavé, dobře a rychle se čte. Přesto, že hlavní hrdinka je chvílemi jakoby nesvéprávná a musíte kroutit hlavou nad tím, kam až je žena schopna zajít ve jménu lásky, nakonec se ukáže (to už si ale domyslíte tak v polovině knihy), že největšího nepřítele je třeba vždy hledat v řadách těch nejbližších.

Pípasek
19.03.2020 5 z 5

Mrazivý psychothriller o zradě, nevěře, vraždě......napínavé od začátku až do konce

AnnieR.
06.03.2020 4 z 5

Daniel, opět ten Daniel.. Jedna z postav, která mi nevadila. Monica, ta mi byla od začátku děsně nesympatická.... Robert byl zmetek první třídy, ale zaslouží si opravdu někdo takhle zemřít? Dost živé popisování smrti a co pro mě bylo opravdu nejhorší a ještě teď se mi z toho svírá hrdlo, byl pokus o vraždu jedné z milenek. Laurie. Laurie byla v pohodě a bylo mi ji dost líto (kdyby postava mohla doopravdy ožít, myslím, že by autorce poděkovala ????). Zápletka super, ten incestní nezdraví vztah taky super. Celkově se mi kniha moc líbila a byla jsem i nadšená tím, že vlastně pouhý čtenář mohl hádat kdo je vrah a bylo tam i nějaké to vodítko. Na spoustě knihách mi vadí, že si na konci musím říct ,,jak jsem tohle asi mohla vědět?''. Mě baví hádat a na konci si říct ,, byla bych skvělá detektivka'' 82%

Mermaida
27.02.2020 4 z 5

Velice čtivá a celkem i napínavá kniha. Mě bavila od prvních stránek. Tip, kdo by mohl být vrahem jsem měla někde před půlkou knihy a moje domněnka se za půlkou knihy potvrdila. Sám autor "díky myšlenkám jedné postavy" prozradí, kdo oním vrahem je, ale ještě nás čeká to, aby na to přišel i detektiv Riley a rozuzlení proč. U této knihy nelze čekat žádné "wow", ale přesto se jedná o napínavou detektivku, s propracovanou myšlenkou "proč".

Illaa
16.02.2020 4 z 5

Za mě to byl velice čtivý příběh, plný napínavých momentů. První část knihy byla zajímavější, celý příběh byl zahalen tajemstvím a moje fantazie mohla vymýšlet různé scénáře, jakým směrem se bude děj vyvíjet. Rozuzlení nebylo úplně takovým překvapením, ale po mnoha knihách s podobnou zápletkou se ten pověstný wow efekt už úplně dostavit nemůže. Ale i tak hodnotím vysoko a určitě doporučuji k přečtení.

alnahu
06.02.2020 5 z 5

Od této knihy jsem se nemohla odtrhnout-skvěle popsané drama jednoho manželství.
Robert a Laurie se přistěhují do Cedrové uličky,Laurie v novém domově hledá pro ně nový začátek.Vše se ale změní ,když jsou pozváni sousedy na zahradní grilování .Laurie jde hledat manžela ,který ji slíbil,že na ni bude na této párty dohlížet ,ale náhodně vyslechne jeho hovor s milenkou,které slibuje ,že již bude vše ok.Čtivý thriller o zradě a obrovském zklamání.

Štítky knihy

nevěra zrada thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2019  79%Manželé z Cedrové uličky
2018  69%Černé srdce