Černé srdce

Černé srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394684/bmid_cerne-srdce-UDw-394684.jpg 3 41 9

Detektiv Dan Riley série

1. díl >

Detektiv Dan Riley musí zastavit sériového vraha. Na podlaze pokryté krví leží vedle bonboniéry ve tvaru srdce vzkaz se slovy: „Můj nádherný miláčku, je mi to moc líto. Odpusť mi to, prosím.“ Když je v jednom hotelovém pokoji v Londýně nalezeno tělo mrtvého muže s podřezanými zápěstími, zdá se, že jde o tragickou sebevraždu. Ale detektiv Dan Riley má podezření, že je to jinak, než je na první pohled zřejmé. Zpráva z patologie potvrzuje jeho nejhorší obavy – oběť byla otrávena. V tu chvíli má co dělat s vyšetřováním vraždy. Brzy narazí na znepokojivý objev, který ukazuje na spojení mezi obětí a ženou z internetové seznamky, která si říká Zlatovláska. Šlo jí o pomstu nebo snad něco jiného? Dan, který už dva roky truchlí po své těhotné přítelkyni, jež zahynula při autonehodě, se s veškerou vervou pouští do vyšetřování. Sotva však začnou jednotlivé dílky tohoto složitého případu do sebe zapadat, je nalezeno tělo mrtvé ženy s úplně identickými zraněními. Dan je na stopě rozdvojené osobnosti, která je blíž, než tuší. Dokáže překonat své vlastní démony a zastavit vraha dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Black Heart , 2018


více info...

Přidat komentář

Danuše7
04.10.2021 5 z 5

Detektiv s lidskými chybami a životem, žádný nadčlověk.
určitě budu pokračovat v sérii.

Mermaida
23.05.2021 4 z 5

Tento 1. příběh o detektivu Danu Rileym jsem četla až po přečtení druhého dílu, který mne zaujal na tolik, že jsem si po roce konečně přečetla i první díl.
Tato kniha měla velmi zajímavý námět a byla celkem i svižná. Rozhodně je to spíše kniha určená pro nenáročné čtenáře, protože bych ji zhodnotila jako lehčí oddechovou detektivku. Ale rozhodně o takovou, která neurazí, ale zároveň by mohla některé čtenáře nadchnout. Já se počítám mezi ně.


MarieH
14.02.2021 2 z 5

Docela zajímavý námět, ale nesedl mi styl psaní a ani detektiv, jak píše rezzba stokrát jmenovaná Ráchel je nuda. Námět by měl potenciál, ale příběh je napsaný povrchně,
podbízivě.

Roseblood
02.02.2021 4 z 5

Kniha mě opravdu velmi bavila, je čtivá, děj odsýpá a udržela krásně moji pozornost.

Hlavní postavy jsou dobře vykresleny a já jsem si je hodně oblíbila.
Na jedné straně sympatický detektiv, který přišel o svou partnerku a životní lásku, na straně druhé psychopatka, která krutě vraždí a nezastaví se ani při vraždě miminka .. nebo ..
Zlatovláska, patologická lhářka, poškozená násilným a příšerným dětstvím mě v roli záporačky neskutečně bavila, byla opravdu démonická, vypočítává a chladná. Ale je přece jenom šance, že i v ní se ozve svědomí? Nebo je opravdu tak bezcitná..

------------------

Nemůžu se dočkat na další díl.

------------------

Knížku mohu vřele doporučit.



Hodnocení: 4,5/5*

rezzba
27.09.2020 2 z 5

Menší alergii na jméno Ráchel mně už načal Nesbo a Nůž. Ovšem tady to je nářez. Nenajdete 2 strany kde by aspoň x krát její jméno nezmínil. Klasická předvídatelná krimi bez nápadu. Klasicky, když není detektiv alkoholik tak musí mít mrtvou manželku i s nenarozeným dítětem. A pak se v den vraždy na seznamce o statisících lidí seznámíte s vrahem. Ufff

berka4151
12.07.2020 2 z 5

Knížka se čte dobře, krátké kapitoly vítám, zpracování bylo jednodušší, přímočaré. Neurazí, nenadchne, průměrná odpočinková kniha.

Višnička
30.05.2020 5 z 5

Knížka se mi moc líbila , krátké kapitoly, které se velice dobře čtou , hodně mě to bavilo a těším se na další setkání s detektivem!

konicekbily
12.02.2019 3 z 5

Pokus o psychologický thriller si mne nezískal. Zápletka není nejnovější a způsob líčení je podle mne moc rutinní - bez originálních nápadů.

Andruša
17.12.2018 3 z 5

Kniha se mi moc líbila, přečetla jsem za dva dny. Pro mě ideálně vyvážený poměr pracovního i soukromého života detektiva. Napětí bez nechutností - nemám ráda vydloubané oči, červy v puse ani dlouhé popisy týrání - těším se na další pokačování.

Autorovy další knížky

2019  80%Manželé z Cedrové uličky
2018  68%Černé srdce

Kniha Černé srdce je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce123x
Chystám se číst42x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x