Deníky dávného prokletí

Deníky dávného prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230674/mid_deniky-davneho-prokleti-230674.jpg 4 41 10

Hannah se zběsile žene nocí v terénním autě, vedle ní sedí její vážně zraněný manžel a na zadním sedadle její dcera. Mají namířeno na odlehlou farmu ve Walesu, kde se chtějí skrýt před vražedným nebezpečím, jež je všechny hrozí zničit – před zlovolným přízrakem, který pronásleduje její rodinu už téměř dvě stě let; před přízrakem, který se dokáže proměnit v kohokoli, včetně Hanniných nejbližších… Hororový debut Stephena Lloyda Jonese se odehrává ve třech časových rovinách – v Hannině současnosti, v sedmdesátých letech 20. století a v v sedmdesátých letech 19. století –, jež se splétají v napínavý, dechberoucí příběh, od něhož se čtenář nedokáže odtrhnout. "Když na sebe vaše nejhorší noční můra může vzít podobu vašich nejbližších, komu můžete ještě věřit?"... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The String Diaries , 2013


více info...

Přidat komentář

Astonius
26.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Bylo to dost o ničem... Kromě zajímavého nápadu a několika počátečních stran už následovalo dlouhé, uměle prodlužované tlachání bez kloudného děje. Za mě by to bylo jen na 2 *, jednu navíc ale přidávám za ten neotřelý námět. Zpočátku jsem se radovala, že to bude variace na téměř upírské téma, ovšem týkající se úplně nových bytostí a přesah do 3 časových rovin sliboval hodně. Navíc se i slibně rozjíždělo téma dvou bratrů, kteří byli postaveni proti sobě - tohle se dalo tak využít a já se na to tak těšila.... Jenže pak byl vzápětí jeden bratr zabit druhým, úplně snadno, bez boje a jen tak lusknutím prstu a od té doby můj zájem opadal. Bohužel kvalita už šla za mě jen dolů a nelogičnosti příběhu, opakování jednoho motivu a nemožné chování všech zúčastněných osob způsobily, že jsem absolutně necítila žádné napětí a bylo mi srdečně jedno, kdo přežije a kdo ne... Nejlepší na knize bylo její grafické zpracování, ale kvůli tomu si knihy bohužel nepořizuji....

zdendula31
13.09.2020 5 z 5

Byla jsem překvapená jak pěkná knížka se mi dostala do ruky.
Moc se těším na pokračování.


FiliaNoctis
08.05.2020 1 z 5

Taká nejaká pofidérne napísaná shapeshifting fantasy story s plochými dialógmi, ktoré znejú ako nechty prechádzajúce po omietke...

KuroHaru
28.06.2019 4 z 5

Četlo se to dobře, autor má dobrý styl, ale zas nějaký zázrak to nebyl. V knihách nemám ráda překombinovanost, která mi ke konci vadila právě zde. Začalo to jako fajn horor/thriller a končilo jako akční drama s konspiracemi a tajnými organizacemi. Malinko zklamání.

niki-chan
23.05.2016 5 z 5

Líbil se mi styl, časové linky, postavy, námět. Zkrátka vše. Zaujal mě obal a vnitřek rozhodně nezklamal

PeM
07.03.2016 4 z 5

Kniha mě nakonec pohltila, můj problém je skákání v časech, ale nakonec dobré...i když....je jistota, že je Jakab jednou pro vždy pryč?....

muchomurka
22.12.2015 3 z 5

(Obsahuje spoilery!)
Podle popisu jsem se na tuto knížku moc těšila. Na tajemný a napínavý příběh, začátek sice super, ale kniha mě zklamala. Nevadilo mi, že je zde nadpřirozeno, proč ne, ale vadilo mi dlouhé a strašně natažené, nudné vyprávění o tom, proč se Jakab stal Jakabem (přitom by stačilo to shrnout vyprávěním mezi dvěma hlavními postavami), příliš mnoho různých organizací a postav, neustále používané slova v maďarštině, aniž by byla aspoň jednou vysvětlena, či byl vzadu v knize (jako to bývalo dřív) soupis těchto pojmů s překladem. Od smrti Nata šel příběh ještě víc do kopru, moc jsem mu fandila, aby se uzdravil, byl to správný typ hrdiny, který by se do tohoto příběhu skvěle hodil (a třeba by ho i oživil).
Chování Hannah mě s postupujícím příběhem mě také štvalo čím dál víc. A ten konec? Téměř žádné vysvětlení, jen něco málo nakousnuté. Autor jak kdyby se zabýval celkem nepodstatnými věcmi a ty podstatné opomenul napsat. Škoda, mohla to být suprová knížka.

kanitsuj
02.02.2015 3 z 5

Přestože knížka je autorovou prvotinou, nelze jí upřít originální námět a poutavý způsob zpracování. Nemohu říci, že bych ji přečetla jedním dechem, neboť začátek byl po dějové stránce poměrně rozvleklý a střídání časových rovin také trochu zpomalovalo tempo čtení. Když jsem se zorientovala a čtení ve mně probudilo zvědavost, jak příběh skončí, následovalo alespoň pro mne veliké zklamání v podobě akčních scén jako vystřižených z béčkového thrilleru. Třebaže bylo od počátku jasné, že se bude jednat o téma související s nadpřirozenými schopnostmi, autor jako by zde překročil míru a nechal se příliš unést detailními popisy svých apokalyptických vizí. A úplný závěr...na ten si musí každý udělat svůj názor...Zkrátka některé scény mi v mnohém připomněly závěr Cobenova thrilleru Šest let. Myslím si, že kdyby si dal autor více práce, častěji pracoval s psychologií postav, tajemnou atmosférou starých budov apod. a naopak akčno ponechal ve větší zkratce, mohl být výsledek o poznání lepší. Veliké plus však přiznávám nakladatelství ARGO za jedinečné řešení knižního přebalu, který byl jedním z důvodů, proč jsem si knížku koupila. Takové nádherné desky mi nemohly v knihovně chybět!:-)

blondajk
07.01.2015 5 z 5

Zajímavá kniha, má spád a člověk se při čtení opravdu nenudí. Trošku mě zabolel konec, ale nechci spoilerovat, tak nic neřeknu ;-)

Pivísek
02.12.2014 5 z 5

Výborné čtení plné napětí a tajemna! Přestože knihy s nadpřirozenou tématikou často nečtu, tato mě velice příjemně překvapila. Byla čtivá, měla spád a člověk se jen těžko nutil knihu odložit - jak píše anotace - v některých chvílích opravdu dechberoucí! :o)

Štítky knihy

deníky Wales Maďarsko horory

Autorovy knížky

Stephen Lloyd Jones
anglická, 1973
2014  77%Deníky dávného prokletí

Kniha Deníky dávného prokletí je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce18x
Chystám se číst23x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x