Deník zlého psa

Deník zlého psa https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54129/denik-zleho-psa-54129.jpg 4 49 16

Patříme k největším milovníkům psů na světě. Milujeme své miláčky, chlubíme se jimi, děláme jim pomyšlení. Ale co oni? Jak vidí své pány a další příslušníky lidského plemene? Možná podobně jako kříženec Blake, který ve svém deníku glosuje soužití s lidmi s nadsázkou a humorem, za které by se nemusela stydět ani Bridget Jonesová.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Bad dog’s diary , 2007


více info...

Přidat komentář

takana
09.09.2021 4 z 5

Kniha se mi docela líbila, taková oddechovka.

Eeve
03.08.2021 4 z 5

No, musím priznať, že som na začiatku bola dosť sklamaná...úprimne som čakala niečo úplne iné, niečo z pohľadu "obyčajného" psa, ktorý svojím svojským psím, jednoduchším, proste typickým zvieracím pohľadom bude komentovať svoj život a všetky peripetie s tým súvisiace. Ale dostala som ťažkého filozofa, citujúceho Churchilla či Napoleona, inšpirujúceho sa stratégiou Atilu, ovládajúceho astrológiu, biológiu či psychológiu. No vyvaľovala som okále :) Skôr mi to prišlo ako fantasy.
Napriek tomu, postupne stránku po stránke, si ma Blesk kompletne získal :) Zžila som sa s ním, držala mu palce, chechtala sa na jeho prirovnaniach a výstrelkoch (hoc si myslím, že až takto "zlý" a neposlušný pes ani neexistuje, a to som psíčkar), a intenzívne prežívala ich malú súkromnú, hoc nemenej dôležitú vojnu o územie, a neskôr aj o slobodu.
Dočítala som, a hneď mi začalo byť ľúto, že je už koniec. Až takúto zmenu myslenia od začatia čítania až po koniec som u seba ešte nezažila...vzdávam hold nezlomnému autorovi, ktorý vytrval vo svojom štýle písania a nevzdal to až do konca :)


JancaMia
02.05.2019 5 z 5

Ze života psa raubíře, kniha je psaná formou deníku, milé oddechové čtení a ve spoustě kapitol se mnoho pejskařů najde protože jsou to kolikrát příhody ze života pejskaře ..

TimeLord
30.08.2018 4 z 5

Kniha sa mi celkom páčila, taká oddychovka.

bootflat
10.03.2018 4 z 5

Při čtení jsem se mnohokrát zasmála, kniha mi přinesla přesně to, co jsem od očekávala, oddych, uvolnění, zábavu

ajucha
09.08.2017 4 z 5

Jako majitelce blíže neupřesněného počtu psů se mi knížka líbila. Téměř při každém čtení jsem se zasmála s pocitem „jasně, tohle znám“ nebo „jo, tak tohle dělají ti moji chlupáči taky!“. Přesto musím přiznat, že se příběh tak nějak stále motá v kruhu, situace se dost opakují. Pro někoho, kdo psy nemiluje, může být knížka nudná. Mě se líbila.

mora.nocna
22.06.2017

12. august :)

xelzax
02.09.2016 5 z 5

Naprostá bomba. Málokdy se směju u knih nahlas, ale tady se mi to stávalo opravdu často. Neuvěřitelně vtipné, veselé, pozitivní... Doporučuji všem

jewarix
09.03.2016 5 z 5

Skvělá a zábavná kniha z pohledu psa. Velmi oddechové čtení.

NatyDee
28.01.2016 4 z 5

Dost jsem se pobavila, musím říct, že je to velmi povedená knížka. Určitě si přečtu i druhý díl.

Zuziiik
18.09.2015 5 z 5

výborné....hodně jsem se nasmála :)

ivana02
28.08.2015 5 z 5

Úžasná knížka, milá a velice vtipná, humor inteligentní. Už dlouho jsem se tak u knihy nezasmála. Ke své lítosti jsem zjistila, že se vůbec nikde nedá sehnat... Hned si musím vypůjčit druhý díl :-)

Phoenix16.cz
04.08.2013 4 z 5

Toto knihu jsem dostala jako dárek a to asi proto, že jsem těžký kočkomil. Psy mě moc nefascinují. Přesto čtení to bylo poměrně příjemné a obecně myslím, že všichni domácí mazlíčci se velice rychle naučí, jak své pánečky ovládat, aby dosáhli svého. Nejen psi.

Neri
29.05.2013 5 z 5

Jelikož jsem typickým cílovým čtenářem této knihy - mám psy, miluji je a často si při pohledu na ně kladu otázku, co si tak asi v určitých situacích myslí o mě - kniha mě jednoznačně nadchla, při čtení jsem se místy nahlas smála a pokud jsem se zrovna nesmála nahlas, minimálně úsměv mi zůstal na tváři při čtení celé knihy. Přímo dokonale propracované charaktery jednotlivých psů, osvěžující a vtipný "psí" slovník. Pro mě ideální oddechové čtení a čestné místo v knihovně mezi "zvířecí" literaturou.

deena
01.04.2013 5 z 5

Tahle knížka je skvěle napsaná, čte se jedním dechem. Neuvěřitelně jsem se u ní nasmála, protože v některých pasážích jsem naprosto viděla i svého křížence Bastiena. Kolikrát když se na mě podívá těma svýma hnědýma očima, říkám si co mu v té hlavičce asi tak probíhá a jestlipak je to něco podobného jako u Blaka. Výraz jeho čumáku kolikrát bere za své... :)))

Honey0105
07.09.2011 3 z 5

Jen jsem bezmyšlenkovitě procházela knihkupectví, ale tenhle název knihy mě opravdu okouzlil a proto jsem hned měla položku v košíku. Nadšeně jsem si knížku hned vzala na dovolenou a nemohla se dočkat, až dočtu rozečtenou knížku, abych se mohla vrhnout na tuhle.
Deník psa, koho by to nenadchlo, že? Něco nového a zajímavého. Navíc s tak dobře a nadějně vypadajícím obalem. Bohužel po pár stránkách jsem věděla, že to nebude úplně taková zábava, jakou jsem si předem vysnila.
Kniha byla zajímavá a čtivá, ale stejně přišlo menší zklamání (měla jsem opravdu velké očekávání).
Dočetla jsem docela rychle a i přemýšlím o dalším dílu, protože mě další osudy Bleaka zajímají (navíc naprosto krásné psí jméno).
U vrtichvosta a některých dalších perličkách jsem se poměrně nasmála, ale začátek mi zas tolik nedal.
Řekla bych, že docela příjemná oddechovka, jen prosím dávejte pozor po dočtení. Mě se stalo, že jsem ještě asi čtrnáct dní používala slovník skládajících se ze slov: tohle je moje teritorium, půjdu na svůj plácek, jasně očuchnu to, atd..

P.S.: Musím ještě dodat, že jsem v některých věcech naše pejsky (mluvím o svém pejskovi a ségřiným) hnedle poznala.
P.S.S.: Možná bych nepřekládala jako Zlého psa, ale opravdu jako Špatného psa. I když to není důležité, tak by mi to sedělo trošku víc.