Nová zkouška

Nová zkouška https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485097/bmid_nova-zkouska-Wiu-485097.jpg 3 265 49

Démoni z Los Angeles série

< 2. díl >

Každý člověk má srdce, ale ne každý s ním umí správně zacházet. Jessica Turner se pomalu sžívá se situací, do které se dostala. Vzniká otázka, jestli je to opravdu tak děsivý vztah, který se dá vydržet jen s největším sebezapřením? Skutečně Jessica jen plní příkazy svého trýznitele, aby ji už konečně propustil? Dohoda, kterou mladá žena uzavřela s ďáblem v lidském těle, získává ze dne na den jinou podobu. Zjišťuje, že to, co pro ni bylo ze začátku nepřijatelné, najednou není tak děsivé, a celá tato brutální erotická hra se jí začíná líbit. Jenže proměnou neprochází jen Jessica, ale i její trýznitel. Liam O´Dire se dostává do situace, které se chtěl za každou cenu vyhnout. Díky mladé ženě ďábel opět objevil své srdce… A tak dvojice pokračuje ve hře, ale už s jinými pravidly, a také s dalšími postavami, které se do ní zapojují. Objevují se noví hráči, kteří nechtějí hrát fair play. Touží po tom, co vlastní Liam… Nová zkouška je pokračování erotického románu Kingy Litkowiec Cizí dluh“, který vyšel v r. 2020. Druhý díl série Démony Los Angeles ukazuje vztah obou hrdinů z úplně jiné perspektivy. Je to kniha akční, ale zároveň velmi smyslná, plná vášně a drsné erotiky.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Nowy układ , 2020


více info...

Přidat komentář

Misshell1
17.01.2024 3 z 5

Tohle bylo takové slabší...že začátku mě to bavilo a pak to bylo takové nijaké, ani to nevylepšilo nalezení ... a pak další objevy a akce. přišlo mi, jakoby autorku už ten příběh nebavil, tak to prostě osekala.

Ála1968
17.10.2023 5 z 5

Tak nevím,kde se bere takové malé hodnocení od čtenářů a přitom je to fakt dobrý. Před nedávnem jsem četla Divokýho prince od M.March a upřímně nebylo to až tak akční jako tady a erotické scény taky nebyly tak žhavé a přesto má tamta série takové velké ohlasy oproti téhle.Samozřejmě, každý má jiný vkus,ale já myslím, že tahle série je fakt dobrá.


hadenka
30.08.2023 2 z 5

navazuje na první díl,kniha je fajn,má to děj,ale druhý díl je trochu slabší než první. uvidím,jaké bude další pokračování.

knihomolkaJani
03.08.2023 3 z 5

(SPOILER) 2,5 z 5
Druhý díl ze série Démoni z Los Angeles. Jak jste si mohli všimnout, první díl naprosto miluju! Ale tady trochu bojuju a nevim, jestli to bylo dobrý, nebo moc ne...
"Lidé jsou od přírody hloupí. Pochopí hodnotu některých věcí až tehdy, když o ně přijdou."
SPOILER: celá kniha je protkaná jen erotickými scénami a nebo vražděním..
A co je moc, to je moc, od poloviny knihy jsem erotické scény dokonce přeskakovala. Na druhou stranu, když si tohle odmyslím, děj by to mohlo mít zajímavý. Asi byla chyba jejich příběh rozdělit do dvou dílů, jeden obsáhlejší by daleko postačil...
Knihy podobného smýšlení mam opravdu ráda (erotická kniha z mafiánského prostředí), ale tady je to o holce, která je zavřená ve věži a bude do konce života a je s tím v pohodě? Líbilo se mi, když se Jessica snažila vystrkovat drápky, ale pak si nebyla jistá sama sebou?
Liam je povahou démon a je si toho vědom, majetnické muže mám ráda, ale jemu bych nejraději jednu vrazila. Jeho povaha je až příliš vznětlivá a řešení problémů přes čáru.
Jsou tu docela zajímavé vedlejší postavy, u některých nebudete až do konce vědět, co si o nich myslet.. Autorka Vás celou dobu navádí na jistou zápletku, ale i tady nastane moment překvapení a vše je jinak.
Body k dobru připisuji i playlistu na začátku knihy.
"Podepsala jsem smlouvu s ďáblem, abych si zachránila život, a teď se ten ďábel stal mužem, do něhož jsem se přes to všechno zamilovala."
Třetí díl si ovšem ráda přečtu, protože se konečně odpoutáváme od této dějové linky a navazujeme na jinou! Čeká nás jedna nová hlavní postava a druhou již známe (zatím ji nemam moc ráda, tak uvidíme). Nečtěte si anotaci na třetí díl - mohli byste si zkazit prožitek z této.

thessi98
24.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem začala číst ještě tentýž večer, vzhledem k tomu, že kniha je dokončena Cliffhangerem. Nedalo mi to zkrátka a vzhledem k rozpolcenosti Liama jsem věděla, že to může skončit kteroukoliv z možností (sic vzhledem k žánru jsem rovnou počítala s jednou, ale i k té bývá těžší cesta).

Zápletky v knihách a využívání Jessicy je fajn. Líbí se mi, že jí Liam dával prostor, aby si zvykala na to, že žije s mafiánem a co všechno to obnáší. Že se jí v podstatě snažil zastrašit. Nakonec se však ukázal i důvod toho, proč je taková a celé mi to smysl dávalo.

Každopádně, musím se přiklonit k těm čtenářům, kteří tvrdí, že po prvním díle jsou s tím druhým zklamání taky jsem čekala více, vzhledem k akčnosti toho prvního dílu. Kdybych si měla vybrat, jestli znova přečíst první anebo druhý díl (byť jsem čtenářkou, která na 99 % nečte knihy znova), rozhodně bych si vybrala díl první.

Luckazudoli
27.03.2023 2 z 5

Po prvnim dile docela zklamani, ale i tak se to cetlo dobre.

Leído
10.03.2023 3 z 5

Vydání této knížky jsem se nemohla dočkat a čekalo mě zklamání, které jsem dlouho nedokázala rozdýchat. Všechno to, co jsem v prvním díle obdivovala, tady neplatilo. Jako by to napsala úplně jiná autorka.

SPOILER: Jessica se velmi nepřirozeně a násilně snažila být "zlou holkou", dost mě tím štvala. Naopak on neustále řešil své city a znovu nalezené srdce. Jako fakt? Který chlap v duchu přemýšlí o svém srdci? Maximálně hrdinové od Rosamundy Pilcher. Ale Liam? Proč? Na prvním díle bylo právě nejlepší to, že on vůbec nechápal, co se s ním děje ve vztahu k Jessice, neuměl to pojmenovat a bránil se tomu. Taky jsem vůbec nepochopila, že zabil svého otce, protože byl nevěrný jeho matce. Kde se v člověku, který využívá a prodává děvky bere takový smysl pro morálku, že má potřebu pomstít nevěru, navíc u matky, kterou spoustu let naprosto ignoroval? V prvním díle byla jeho rodina tajemstvím, protože si uvědomoval, že má spoustu nepřátel a nechtěl ji ohrozit. V tomto díle už ho ale máma navštěvuje každou v neděli v jeho domě hrůzy. Stejně tak postava Joaquina mi nedávala smysl. Nelíbilo se mi, že Jessica pro něj měla jakousi slabost a byla k Liamovi neloajální. A Liam, který s každým jednal jako s hadrem a střílel lidi za špatný pohled, tak vůči Joaquinovi se choval s jakýmsi etickým kodexem vrahů. Brala jsem to tak, že Joaquin bude hlavním hrdinou dalšího dílu, tak ho měla autorka potřebu vykreslit k Liamovi rovnocenně. Budiž.

Knížku hodnotím dvěma hvězdičkami. Tu třetí dávám za to, že se mi jen těžko smiřuje s rozdílem mezi prvním a druhým dílem.

Toledo
05.03.2023 2 z 5

Druhy díl jsem četla s odstupem od prvního a musela jsem se podívat na svoje předchozí hodnocení, abych si vzpomněla o co šlo.
Těšila jsem se, protože se mi první díl líbil, ale dvojka byla o dost slabší. Liam se pořad děsí, ze Jess odejde kvůli různým věcem, aby ona nad vším mavla rukou. Bylo to už dost přitažené za vlasy a vlastně se tam nic nestalo. Pořad dokola to samé jako přes kopírák. Škoda

Aurorita
16.02.2023 3 z 5

První díl se mi hodně líbil, tento druhý je spíše slabý průměr. Kniha se čte velmi dobře, takže děj plyne rychle a knihu máte za chvíli přečtenou, ale po obsahové stránce nic moc. Hlavní hrdinka mi přišla v tomto díle ještě naivnější a hloupější, a nad jejími myšlenkovými pochody jsem občas jen kroutila hlavou. Navíc mi tato kniha přišla jako krásný popis stocholmského syndromu. Do dalšího dílu se již pouštět nebudu, za mne jsou v tomto žánru daleko lepší tituly.

Cmacuba
03.02.2023 5 z 5

Pokračování mi nepřišlo ani lepší,ani horší. Prostě taková úchylná oddechovka, u které člověk nemusí přemýšlet a vlastně by ani neměl, protože jinak zjistí, že čte úplný blbosti :⁠-⁠D škoda jen, ze se v některých zajímavých pasážích nerozepsala spisovatelka trochu víc. Když uz konečně bylo něco zajímavého, utnula to na jedné stránce :⁠-⁠| třetí díl asi taky přečtu,at to mám kompletní. Ale tuším podobný děj jen a jinými aktéry :⁠-⁠D

TheMelorry
30.01.2023 3 z 5

První díl byl jednoznačně lepší, ale ani tenhle není špatný. Zvlášť pokud člověk ví, co od knihy očekávat - odpočinkový, nenáročný příběh. Objevuje se i několik akčnějších scén, ale celkově není děj, ani závěr, příliš překvapující. Jede se ve stejném modelu jako u minulého dílu.
Plusem je nenáročný a čtivý styl, kterým autorka píše. Naopak negativem zvolená slova u popisů milostných scén. (viz komentář níže)

Mishaacka
29.01.2023 2 z 5

Tak to byla slabota. První díl byl zajímavý a dobře se to rozjelo. Tento díl o ničem. Čekala jsem více, že se to bude ubírat jiným směrem. Jessicu jsem chtěla uškrtit, náladový spratek, co se chová naprosto pitomě a neví, co chce. Nudí se, protože celý den sedí v ložnici a čeká na pánečka, tak vymýšlí blbosti. Liam zůstal drsňákem, díky bohu za to. Sexuální scény mi tady vadily a bylo to hlavně překladem - pořád jenom "vrcholí" (co to jako je, že vrcholí? Korektorka/překladatelka asi neví o tom, že je to ukončený děj a asi nikdy nevyvrcholila nebo neměla orgasmus) anebo "cucá" ptáka (to mě fakt dojalo, cucá ptáka , erotika jak hrom - tady asi taky nikdy ptáka nesály nebo nekouřily). Poslední dobou nemám šťastnou ruku na erotické romány, které nezničí český překlad...

adevis
19.01.2023 4 z 5

Po přečtení prvního dílu, knihy Cizí dluh jsem věděla, že v této sérii budu rozhodně pokračovat…

Druhý díl erotické série Démoni z Los Angeles nám poodhaluje vztah Jessicy a Liama z úplně jiné perspektivy. Drsný a ďábelský Liam objevuje své ztracené city a srdce. Jessica zjišťuje, že to, co pro ni bylo ze začátku nepřijatelné a děsivé se ji začíná líbit. Zároveň se do životů dvou hlavních hrdinů připlétají noví hráči, kteří nechtějí hrát tak úplně fair play…

Kvůli čemu jsem se do této série pustila? Hmmm. Zbytečná otázka, že ano.
Příběh se v tomto díle stal vedlejším, i když to bylo na jedno brdo a pořád dokola… erotické scény a dějová linka byly… mmmm jedno velké SPOKO :)) Opravdu musíte tuhle literaturu brát jako oddechovou, protože žádné velké zázraky se konat nebudou.

Hodnotím 3,5/5*.

dencazrnu
30.11.2022 3 z 5

Někdy se bohužel stane, že autor vám už nemá co nabídnout. A to je bohužel případ u této série. Připadala jsem si trošku jako ve filmu 50x a stále poprvé. Neustále to bylo jedno a to samé. Jess něco provede, Liam se naštve a pošle ji do ložnice. Pak se to oběma rozleží v hlavě, přijde žhavý sex na usmířenou a vzápětí se zase pohádají, aby Liam odešel naštvaně z ložnice povraždit půlku Los Angeles. Jediné co má kniha k dobru je to, že se to čte poměrně rychle. V knize nechybí peprné momentky, ale celkově je to tak strašně přitažené za vlasy. U prvního dílu mě to možná bavilo, ale tentokrát už to na mě bylo moc :-) Možná jsem nebyla v úplně tom správném rozpoložení, kdy knihu číst, ale prostě mi to tentokrát nesedlo. Třetí díl si přečtu více méně ze zvědavosti, ale určitě pro něj hned nepoběžím do knihkupectví a spíš si počkám, až se ho někdo bude chtít zbavit za symbolickou cenu :-) Přeci jen si tři stovky nechám na kvalitnější literaturu...

lenochod037
11.11.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře, velmi rychle, děj ubíhal.. ale zklamalo mě, že když už se začala dít nějaká větší akce, tak byla rozepsaná na čtyřech stránkách a měla rychlý konec.. myslím si, že je to fakt škoda. Další věc, které jsem si všimla, je ta, že sexuální scény jsou všechny skoro úplně stejné (stejné slovní obraty, stejně znějící pasáže) neříkám, že je to nějak extra špatně, ale mohlo to být různorodější.
První díl se mi sice líbil víc, ale třetí si určitě přečtu taky. Oddychovka je to fajn, jen od toho prostě nečekejte nic moc hlubokýho a akčního. Dávám (skoro) 4 hvězdy:)

0197
30.10.2022 4 z 5

Tak se přiznám, že mám trochu rozporuplné pocity. Už zase. První díl skončil tak trochu otevřeně, ale zase ne ve stylu, že si vytrháte vlasy, když nebudete mít hned po ruce pokračování.

Na začátku Liam pořád nemůže nějak vstřebat, že se mu Jess dostala pod kůži. Občas mě to jeho chování přišlo legrační a vytáčelo mě. Pořád přemýšlel, jak to že má city a ták :-). Začal se chovat trochu více lidštěji. Absolutně směšná, vzhledem k tomu všemu, mi přišla ta historka se stařenkou (to už vlastně na konci jedničky). Těžko se mi chce věřit, že by takový monstrum jako on, tak roztál u jedné stařenky. Ale nemůžu mu upřít, že se docela v rámci možností snažil. Ale pokud si vybavím některé záporáky z knih, které jsem přečetla před tím, tak je mi sympatický nejméně.

Co se týká Jess, nemůžu tvrdit, že bych si ji nějak extra oblíbila. Občas dělala blbosti, ale zase často věděla, kdy má včas sklapnout a přestat se do toho montovat. To jak ji Liam začal zasvěcovat do svého "podnikání" překvapivě ustála dobře. Vzhledem k minulosti jakou měla, ji některé věci tolik nezaskočily.

Hodně mě tu zaujal Joaquin a to tak, že si určitě třetí díl ve kterém bude hlavní postavou koupím. Čtvrtý má být o Morisovi a na toho se taky upřímně těším.

Stále mně nejde do hlavy, co proboha celý den v tom pokoji dělala. I když se to zlepšilo. Liam ji brával do terénu a podnikala toho víc než v prvním dílu. To mě tu i bavilo. Jejich výlety a akce. Závěrečná scéna asi jako dobrý. Celkem jsem to i zbaštila :-).

Co mě tak trochu iritovalo, bylo neustálé zmiňování toho jak se koupe. Když jsem nedávno odepisovala stav vodoměru a říkala si, že jsme toho protočili docela dost, vybavila se mi tahle kniha a to, že oni jí museli na hlavu spotřebovat tak 10 x více :-).

Na plný počet to rozhodně není, takový lepší průměr. I když čtivost tomu nechybí. Zároveň musím tak trochu přiznat, že obdivuji autorku, že s tím šla na trh. Myšlenka dobrá, ale chtělo to trochu vylepšit. Ale, že bych si to neužila, to zase né. Možná se k tomu jednou vrátím. Obálky jsou povedené a na první pohled je z nich jasné, co bude v příběhu převažovat.

Šárka88
28.09.2022 3 z 5

Vím, že příběh je vymyšlený, ale fakt by mě zajímalo, kam spisovatelka na ty nápady chodí .
O čem tohle vlastně bylo? Sex, koupelna, jídlo, všechny hlavně vystřílet a pohrozit smrtí. Pořád jsem přesvědčena, že Liam je debil Los Angels a Jess pipina s frňákem nahoru.
Asi spisovatelka píše z vlastní zkušenosti nebo já nevím, proč je to takové. Namyšlenosti je zde až moc a vytírání podlahy a přehnaným majetnictvím ještě víc. Vlastně Liam si vyšukával na Jess vztek a ona držela, jak kráva na připuštění :-D.

No někdy zase, až si budu chtít přečíst blbost, sáhnu i po třetím díle. Joaquin snad bude lepší. Jinak stále čtivé.

kaja9825
22.09.2022 2 z 5

Po přečtení prvního dílu této série, jsem se ihned vrhla na dvojku. Docela jsem se těšila, protože ač byla jednička ze začátku o ničem (čti “o sexu”), tak si nakonec hlavní postavy vybudovali pochybný, ale celkem pěkný vztah a rozjel se i děj.

Hned jsem sáhla po druhém díle a to mělo bohužel opačný efekt. Byla jsem zvědavá, jak se jejich vztah bude vyvíjet a on se vlastně nevyvíjel. Pár prvních kapitol se tedy autorka trochu snažila. Liam se otevíral emočně Jess a vpouštěl ji do svého světa a já jsem se konečně dozvěděla, co z něho udělalo takového gaunera a necitu. Od tohoto momentu byl děj nijaký a divný. Nějaké scény a reakce Jess byly tak mimo, že jsem se nestačila divit
Jak Liam tak Jess se vrátili do módu chováme se jako děti přesně tak, jako v prvním dílu a vylepšilo to posledních pár kapitol, ve kterých se něco dělo a to mě zase nalákalo na třetí díl, ale nejsem si jistá, jestli se do toho pouštět.

Annyshga
02.09.2022 2 z 5

První díl pro mě byla oddechová kniha, u které jsem vážně nemusela přemýšlet. Nic extra ale na přiložení thrillerů ideální věc. Proto, když se ke mě dostalo, že se pořádá SČ na druhý díl neváhala jsem. A upřímně nebýt holek ve společném čtení knihu bych nejspíš po pár kapitolách odložila. Děj byl pro mě absolutně o ničem jen samé násilí, sex, vraždy a vztek. Nic moc se tam vlastně nedělo až na posledních pár kapitol, díky kterým dávám dvě hvězdy. Co je mi ale záhadou... Jakto, že něco co není vlastně vůbec o ničem může být tak čtivé? Díky překvapivému konci a zařazení nové postavy do vyprávění dám možná šanci i závěrečnému dílu .

Dela90
28.08.2022 2 z 5

(SPOILER) Jessica se snaží zvyknout na život pod O´Dioreovou střechovu. Začíná se jí to líbit, a Liam ji už nepřijde tak nebezpečný jako na začátku. Liam se zase snaží smířit s tím co k Jess cítí. Začíná objevovat zase své srdce, které si myslel, že už dávno nemá. Všechno se začíná komplikovat a jde opravdu do tuhého. V sázce bude nejeden život, na kterému Liamovi záleží. Dokáže se s tím poprat?

Tohle bylo velký špatný. Celá knížka je vlastně o tom, že si Jess opakuje, jestli u něj zůstat nebo ne. Jestli ji miluje nebo ne. V jednu chvíli neví co s nervama a je psychicky v háji a v tu druhou se mu vrhá do postele vstříc novému dobrodružství. On má zase srdce uzamčené na několik západů a neví, jak s vyrovnat s tím co právě zažívá. Jednu chvíli chce Jess zabít a v tu druhou si s ní užívá v posteli. Vše co by nějak zázrakem knížku oživilo, se vyřeší na pár stránkách. Další nájemný vrah co je na scéně, toho O´Dire nezabije, přitom během knížky zabil spoustu jiných. Posledních pár kapitol se konečně začíná něco dít, je tam akce, napětí, jenže popravdě to už knížku nezachrání. Oproti 1. dílu jsem fakt zklamaná. Protože, 1. díl byl prostě perfektní, ale tohle ne. A za mě určitě nedoporučuju.

Autorovy další knížky

Kinga Litkowiec
polská, 1994
2021  67%Cizí dluh
2022  69%Nová zkouška
2022  70%Ve jménu pomsty
2023  71%Proti pravidlům
2024  %Jacob

Kniha Nová zkouška je v

Právě čtených4x
Přečtených362x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených7x
Knihotéce256x
Chystám se číst111x
Chci si koupit29x
dalších seznamech4x