Dejiny umenia - maliarstvo, sochárstvo, architektúra

Dejiny umenia - maliarstvo, sochárstvo, architektúra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424473/bmid_deiny-umenia-maliarstvo-socharstvo--pf6-424473.jpg 4 12 12

Toto dielo medzinárodného autorského tímu predstavuje dejiny umenia od prvých pokusov človeka umelecky stvárniť prírodu v jaskynnej maľbe až po súčasné moderné umenie. Autori si zvolili nielen chronologický, ale aj komplexný syntetický prístup. Umelecké dielo, či už maliarske, sochárske alebo architektonické, vidia v širších súvislostiach spoločensko-historického kontextu. Vybrali preto najreprezentatívnejšie diela jednotlivých umeleckých štýlov, podrobne ich analyzujú a charakterizujú, aby čitatelia získali prehľad vo svete umenia. Kniha obsahuje vyše 500 kvalitných reprodukcií umeleckých diel, náčrty, prehľadné tabuľky, terminologický slovník a register. Autori ju určili nielen študentom dejín umenia, histórie a iných spoločenských vied, ale aj všetkým milovníkom krásna, ktorí dokážu oceniť rituálnu a magickú funkciu umenia a pokladajú ho za nesmierne obohatenie života.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Histoire de l’art , 1999


více info...

Přidat komentář

Kovářskej
14.02.2019 5 z 5

Dobře napsaná kniha o výtvarném umění. Přehledné, výborné k maturitě. Je to takový dobře přehledný a seřazený výcuc!!!Je fajn mít ji doma.

Hospodyňka
21.02.2018 3 z 5

Dobrá knížka k maturitě. Je tam zmíněno víc než jen umění. Dobré pro představu o kultuře obecně.


Dandulka
14.06.2017 5 z 5

Velmi hezká kniha, plná obrázků slavných děl a hlavně jejich detailních rozborů. Ať už se jedná o sochy, obrazy nebo architekturu. Mně osobně velmi pomohly časové osy se stručnými popisy jednotlivých období od pravěku po moderní umění. Budu se asi opakovat, ale opět jsem díky této publikaci zvládla zkoušku z dějin kultury.

Amaranta
27.03.2012 4 z 5

Tak toto je něco jiného než před chvílí hodnocená "100 nej. malířů". I když jsem srovnávala s Gombrichem, i tyto dějiny jsou dobrým úvodem. A hlavně, něco chybí, ale to, co je uvedeno, má smysl.