Dejiny jezuitov

Dejiny jezuitov https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275333/bmid_dejiny-jezuitov-DLT-275333.jpg 4 4 2

Od Ignáca po Františka. Dejiny jezuitov sú napínavým príbehom o ľuďoch, ktorí sa podujali veľkodušne žiť podľa charizmy svätého Ignáca. Za takmer poltisícročie existencie zažila rehoľa obdobia búrlivého rozkvetu, obdobia hľadania svojej identity v meniacich sa podmienkach i obdobia útlaku a nepriateľstva zo strany Cirkvi i jej neprajníkov. Táto knižka v štyroch kapitolách poskytuje čitateľovi prehľad toho najdôležitejšieho, čo Spoločnosť Ježišova vo svojich dejinách zažila, dokázala, vytrpela, priniesla. Pre všetkých, ktorých zaujíma história, bude istotne zaujímavým čítaním.... celý text

Přidat komentář

Kozel
21.07.2018 3 z 5

Jezuité jsou bez pochyby jedním z nejzajímavějším církevním řádem katolické církve. Jejich vliv a působení po celém světě i pohnutá historie v ledasčem podobná templářům stojí za studium či alespoň nějaké povědomí. O´Malleyho stostránkový vhled do dějin je velmi dobře strukturovaný, žel na druhou stranu pro zhuštěnost velkého množství informací i docela těžko čitelný. Nejedná se o žádnou kontroverzní, fantastickou či bulvární historii, ale o velmi dobrou vědeckou práci.

jan6775
01.03.2018 5 z 5

Kniha je souhrnného charakteru, čtenář se dozví spousty informací o řádu Tovaryšstva Ježíšova a jejich působení po celém světě. Díky misiím se zasloužili o rozvoj vzdělání pro všechny lidi bez rozdílu. Je až s podivem co všechno vydrželi a dnes má katolická církev jednoho z nich v čele. Je jím papež František.


Štítky knihy

jezuité, Tovaryšstvo Ježíšovo církevní řády církevní dějiny, dějiny církve

Autorovy knížky

John W. O'Malley
americká, 1927
2015  85%Dejiny jezuitov

Kniha Dejiny jezuitov je v

Přečtených4x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x