Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví

Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392823/bmid_dej-telu-sanci-k-prirozene-rovnovaz-Gre-392823.jpg 4 19 10

Kniha propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.... celý text

Přidat komentář

J.books
08.10.2023 5 z 5

Kniha je velmi zajímavá, velmi dobře spojuje klasické "výživářství" s alternativním pojetím a to především z pohledu TCM. Ne se vším se ztotožňuji, ale i tak knihu vřele doporučuji. Líbí se mi pojetí anti-nutrientů a jak se jich zbavit, jen je potřeba disciplíny, aby vše člověk zasadil do běžného života. Kniha je krásně zpracovaná a to včetně fotek a receptové části. Knihu tedy doporučuji na 100%, vyhovuje mi více, než přednášky autorky, u nich už nemohu souhlasit s velmi striktním pojetím a strašením lidí, autor má inspirovat, ukazovat cestu a ne působit s prominutím pocit, že pokud nebude jíst bio, nemá pomalu cenu jíst nic apod.

Martina1725
29.07.2023 4 z 5

Na jednu stranu super zajímavá kniha se spoustou návodů: domácí kokosové mléko, ghí, vývar, fermentace, jak si poskládat talíř... Na druhou stanu některé recepty lákavé, ale většina příliš složitých a z mého pohledu moc překombinovaných.


VanillaScent
17.05.2023 5 z 5

Vizuálně moc hezky zpracovaná kniha plná podnětů ke změně / revizi / rozšíření stravovacích návyků. Teoretický úvod plus zajímavé recepty. Záleží, co si z toho kdo vezme; jako inspirace ale určitě fajn. Na konci seznam knih o zdraví a zdravém vaření, který mně naznačil nové cesty, po kterých je možné se vydat.

LadyCotton
10.02.2022 3 z 5

Z knihy mám stejné pocity jako autorka komentáře níže. Během četby máte navíc pocit, že vlastně teď už nemůžete jíst vůbec nic... Spousta věcí ani v knize nedávalo smysl (jako např. používání extra olivového oleje na smažení).
Jako inspirace to není špatná kniha (základní myšlenka je rozhodně), ale neberte jí 100% vážně. Věřím, že si stejně jako já opíšete i pár receptů :-)

VenAlud
24.05.2020 3 z 5

Vizuálně pěkná, rady cenné, recepty lákavé, což o to... ale místy to na mě působilo až moc apokalypticky... nevím... myslím, že strava by měla především přinášet radost, a ne strach z toho, že pokud na všechny ty správné zásady člověk půlku svého života tak trochu kašlal, má našlápnuto do hrobu... Možná je mé hodnocení ovlivněno i knihami Hanky Zemanové, které jsem četla ve stejnou dobu a kde je podobný princip pojatý tak nějak citlivěj...

Greenfingers
11.03.2020 4 z 5

Knihu jsem dostal k Vánocům od dcery. Kdysi jsem se otázkám výživy dost věnoval (tak snad proto ten dárek). Nyní je můj vztah k této problematice poněkud odtažitý.
Mám pocit, že výživové trendy se mění téměř tak často jako móda.
Samotná kniha je zpracovaná přehledně a zajímavě (včetně grafiky).

NymphMaeve
24.01.2020 5 z 5

Musím říct, že mne kniha překvapila. Především co se týká fungování těla, lépe jsem pochopila své problémy a seznámila se s možnostmi, které mám. Vzala jsem si z toho jen to nutné pro mne a naučila se dle toho fungovat. Fermentuji, peču vlastní chléb, vařím si doma a jídlo si nosím do práce, účinky to má, cítím se lépe, váha klesá a já jsem plná energie. Recepty jsem nějaké vyzkoušela a našla pár oblíbených, ale i přesto dále vařím dle své chuti, jen ze zdravých a prospěšných surovin. Vždyť i taková svíčková nebo koprovka jde uvařit zdravě a chutně. Více receptů sice využívám z její další knihy - Šance pro ženu 40+, i když do toho věku mám ještě více jak desetiletí čas.

Aghatte
14.06.2019 2 z 5

Nic přelomového jsem se nedozvěděla, ale obdivuji paní autorku za angažovanost v problematice, celoživotní studium různých oborů. Vážím si vzdělaných lidí. Pět elementů je zajímavý směr, má svou logiku. Recepty jsou zajímavé, škoda, že to není rozděleno zvlášť do teorie a následné kuchařky, jiný formát knihy (tento velký, téměř čtverec, nepraktický pro opakované listování), 2.části, lépe 2.knihy by byly lepší volba, proto jen 3 hvězdy.

J.books
05.05.2019 5 z 5

Moc hezky zpracovaná kuchařka, krásné fotky a dobré recepty pro začátečníky i pokročilé.

veronika0382
15.03.2019 5 z 5

Výborně zpracovaná publikace, kde je vše podrobně vysvětlené a obsahuje více než 60 skvělých receptů.
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Štítky knihy

kuchařky hubnutí zdravá výživa

Autorovy další knížky

2018  84%Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví
2019  85%Šance pro ženu 40+