Debora

Debora https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24340/bmid_debora-EEs-24340.jpg 4 44 8

Ustaraná lady Mablethorpeová žádá poručníka svého syna, bohatého a cynického Maxe Ravenscara, aby mladého Adriana dostal z drápů dívky z hráčské doupěte: nezkušený mladík se s ní chce oženit. Ravenscar si jde prohlédnout to odsouzeníhodné stvoření a zjistí, že nebezpečí je reálné, protože Debora je krásná a inteligentní a Adrian velmi zamilovaný. Druhý den Ravenscar pozve Deboru na vyjížďku a po cestě jí nabídne odstupné, když si přestane dělat nároky na Adrianovu ruku. Dívka je hluboce uražená a rozhodne se Ravenscara potrestat - předstírá, že jí záleží na šlechtickém titulu a prohlásí, že si Adrianovu mladickou lásku jistě dokáže udržet do jeho zletilosti a pak bude svatba. Max Ravenscar přísahá, že za žádnou cenu nedopustí, aby ho přelstila falešná hráčka. V kartách vyhraje na věřiteli Debořiny tety její dlužní úpisy a s nimi nutí Deboru ke kapitulaci. Rozhněvaná dívka nechá Ravenscara unést v předvečer důležitého závodu, protože spoléhá na to, že mu hrdost nedovolí nedodržet sázku a raději jí odevzdá tetiny směnky. Její skvělý plán však narazí na jeho tvrdohlavost. Ravenscar ale pomalu začíná tušit, že Debora je jiná, než se tváří...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Faro´s daughter , 2004


více info...

helenkan
helenkan
10.12.2022 2 z 5

Trochu se odlišim od komentářů pode mnou. Nějak mě knížka nenadchla. A ten konec opravdu napsaný jak se říká,,horkou jehlou ". " Ty má krásná idiotko " opáčil láskyplně a jí toto oslovení nesmírně potěšilo. Myslím že něco takového by Jane Austen nepoužila . Když už to někdo porovnává. Nevzdá se mi,že by jí tohle dílo bylo podobné. Ani nevím, kdy se ti dva do sebe zamilovali. Něco tomu prostě chybělo.

pip11
pip11
07.02.2019 4 z 5

Pěkné, od poloviny i velmi zábavné.


Honey19
Honey19
04.10.2018 4 z 5

Přečteno za dva dny, kniha se dobře četla. Psáno ve stylu Jane Austen.

vcielka
vcielka
24.04.2018 3 z 5

Moja prva knizka od tejto autorky.
Postavy super. Rozhovory super. Autorka pisat vie ako opisy, tak rozhovory, tak vie vymysliet zapletky a vie poskytnut primeranu reakciu postav na vymyslenu akciu. Proste vsetko super. Autorke za techniku, predstavivost a vsetko davam aj 6 hviezdiciek.

ALE: ako sa mohli do seba odrazu tak zalubit!!!! Kedy? Este tak ona povedzme. Slaba zenska povaha by to urcite dokazala. Ale ON?!!! KEDY? Vsak sa v tej knizke dokopy stretli tak 4 krat a to na chvilu. A vzdy ju dourazal za tych 5 minut co boli spolu. A zrazu jej povie ze ju miluje a chce sa s nou ozenit? Vsak ju nepozna. To ze nakoniec odhadol ze asi bude predsa len mat chrbtovu kost, to este nie je dovod povedat od niekoho kto doteraz nikdy na manzelstvo nepomyslal, povedat vezmite si ma. Je to skor prilezitost povedat: Zaujali ste ma, chcem vas lepsie spoznat. Pretoze naozaj ju vobec nepozna. Paci sa mu. I ked je to strasne slabo vykreslene. Dokonca ani protichodne myslienky nie su vykreslene ako napr: nenavidim ho - ma pekne oci. On sice povie ze je pekna, ale nic tam nenaznacuje, ze ho to az do takej hlbky zasiahlo. U nej uz vonkoncom toto nie je nijak nacrtnute. Proste:

Nezozrala som to autorke. Stale som cakala kedy sa konecne opat stretnu a oni nic. Kazdy si riesil oddelene ten svoj svet. Ale pacilo sa mi naozaj ako pise. Fakt. To som si uzila

SBH
SBH
16.05.2016 3 z 5

Když jsem tuto knihu otevřela, proklela jsem svou čtenářskou vášeň. Překrásná, zadlužená a společensky nevhodná hrdinka, pohádkově bohatý, strohý, nepřístupný hrdina. Ještě ke všemu vysvalovaný boxer, což Jane Austin nikdy nepovažovala za sexy. A od šedesáté stránky jsem se královsky bavila. Autorka opět nezklamala. Debora je důvtipná, bojovná, čestná, praštěná a sama sebe nebere příliš vážně. Jen jsem si nějak nevšimla, kdy se zavilý Max do hrdinky tak zbláznil. Navíc si myslím, že Adrian měl dost rozumu a sebeúcty na trochu osobitější manželku, ale Shakespearovi závěry taky vždycky utekly. Lehké čtivo, když vás naštvou šéfové v práci.

Sidheag2
Sidheag2
17.07.2015 5 z 5

Knihu jsem měla půjčenou od kamarádky, která mne přivedla k historickým románům. Jsem za to moc ráda. Kniha se mi četla s lehkostí a úsměvem. Určitě mohu doporučit a ráda si přečtu i další autorčiny knihy.

enyr
enyr
25.02.2013 4 z 5

Hrozně milá knížka :)

machrus
machrus
07.09.2012 5 z 5

Kouzelná.Jiné slovo nemám. Možná...kouzelní.Jak Debora tak Ravenscar.Jejich potyčka...či uvěznění dotyčného ve sklepě...mohu jen popsat jako naprosté výbuchy smíchu.Opět hlavní dvě postavy se tak nenávidí až se to obrátí v nic jiného než vřelé city a náklonost k tomu druhému.

Štítky knihy

regentská Anglie

Autorovy další knížky

Georgette Heyer
anglická, 1902 - 1974
2009  77%Sylvestr
2007  80%Sophie
2005  73%Elinor
2008  80%Debora
2011  72%Vojvodova pomsta

Kniha Debora je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce59x
Chystám se číst24x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x