Francesca

Francesca https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165136/bmid_francesca-8zP-165136.jpg 4 41 7

Další příběh z nové série oblíbené autorky „Dcery obchodníka s hedvábím“ nás opět zavádí do renesanční Itálie. Po nezdaru s výběrem ženicha pro nejstarší dceru chce dát Giovanni Pietro D’Angelo své druhé dceři Francesce větší volnost při výběru manžela, dívka však všechny nápadníky odmítá a o sňatek nestojí vůbec. Zoufalí rodiče si neumí představit, že by dcera zůstala neprovdána, a tak ji víceméně lstí zaslíbí dědici vévody z Terreno Boscoso. Rozzuřená Francesca prchá do lesů, vydává se za služku v zájezdním hostinci a potká muže, který si získá její srdce – avšak budoucnost je pro ni přesto nejistá, neboť je nevěstou jiného…... celý text

Přidat komentář

Lena79
11.02.2016 5 z 5

Docela mě mrzí poslední kapitoly knihy (děj nebudu prozrazovat..), ale celkově mě příběh bavil. Myslím, že autorka málokdy zklame, pokud se jedná o nenáročné oddychové knihy.

moudivlacek
12.10.2015 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc než ten první. Líbil se mi temperament hrdinky. To, že i v její době nechtěla být jen loutkou při sjednávání manželství, bylo obdivuhodné, zároveň ale měla svou čest a tu si udržela za všech okolností. Její budoucí muž byl sice krásný a hodný muž, ale jeho otec u mne stoupl v ceně tím, že svému synovi řekl, ať se nedívá jen na její krásu, ale pohlédne ji do duše a pak pochopí celé její jednání. Byl to velice moudrý muž.
Nakonec oba mladí pochopili, že aby vykvetla láska, musejí oba do ní dát svá srdce a stát při sobě za každé situace.
Závěr mě překvapil, trochu jsem brečela, ale chování hrdinky na konci opět dokázalo její lásku k muži, i když už nežil. Klobouk dolů.
Doporučuji.


v.e.v.er.ka
26.07.2015 4 z 5

první 2/3 se mi moc líbily tu třetí bych do knížky už nedávala ani ne kvůli tomu jak to celé skončilo ale už mě to přišlo nudné :-(

Nuttelka
26.10.2014 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, až tedy na osud Raffaela :-( Větší romantika, méně sexu, než jsem u Bertrice zvyklá, ale děj opravdu povedený... Už sahám po Lucianně :-)

modranka
28.04.2014 4 z 5

Druhá časť série ma trochu zarazila. Kým v prvej časti sa autorka zamerala na erotickú stránku príbehu, táto časť bola jemná až nežná, pripomínala mi tak trochu rozprávku s prapodivným koncom v romantickej literatúre, kde zväčša príbehy končia šťastne. A práve za záver som stiahla jednu hviezdičku.

barborelka
01.02.2014 4 z 5

Spoiler!!!!!

Moc pěkný příběh, super bylo, že se hl.hrdina převlékl za lovčího a sváděl Francescu ;-),
Co se mi ještě moc líbilo, bylo že se F. dokázala postarat o svou rodinu a prchnout do lesů, tak trošku jsem doufala, že budou šťastní až na věky, ale bohužel!
Těžko říci, proč autorka zvolila takový konec, který byl smutný...možná proto, že sama nedávno ovdověla, kdo ví!!!!
Každopádně, na další díl z cyklu Dcery obchodníka s hedvábím se těším, snad budou trošku veselejší

martin300674
28.11.2013 5 z 5

Krásné čtení romantika čte se to samo těším se na další vydaní další dcery Giovanna Pietro D Angelo