Superman: Pro zítřek: Kniha první

Superman: Pro zítřek: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328747/superman-pro-zitrek-kniha-prvni-96n-328747.jpeg 4 84 19

DC komiksový komplet série

< 9. díl >

Miliony lidí zmizely beze stopy. Není nikdo, koho by se tajemná událost nedotkla a ani Superman není výjimkou. Stín tragédie přetrvává i po roce. Muž z oceli zůstává sám, se spoustou nezodpovězených otázek. Pro hrdinu, který je zvyklý znát všechny odpovědi, jsou to hotová muka. A co hůř. Tajuplná událost se opakuje a mizí další lidé. V sázce je čím dál víc. A s tím, jak se situace vyostřuje, se vynořuje jedna zásadní otázka: Co všechno je Superman ochotný udělat, aby zachránil svět? Co je schopný udělat Pro zítřek?... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Superman: For Tomorrow: Volume One , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
02.04.2024 4 z 5

V tomto komixu se toho moc nestalo ale ta kresba opět vynikající

Marcel25
12.02.2024 3 z 5

Superman: Pro zitřek, alebo: Superman: pseudofilozofovanie v depresii. Nie že by to bolo celé zle, ale miestami je to utápanie sa a hladanie odpovedí minimálne zvlášne.


sgjoli
07.08.2022 2 z 5

Já si bohužel nemohu pomoci, ale do tohoto svazku jsem se za boha nemohla začíst. A přitom ta premisa tohoto příběhu zní tak zajímavě. I superhrdinové mají svá temná období, kdy se jim nedaří, nevyhýbá se to ani Supermanovi. I na něho padá splín a tíha zodpovědnosti, kterou si nabral na svá bedra. Ale ta jeho lítostivost nad sebou samým mi přišla nakonec dost ubíjející, abych se přiznala.
Kresba ale jinak skvělá, ta mne bavila hodně. Zápletka zajímavá také, ale zpracování po scénáristické stránce za mne dost těžkopádné, pomalé, jako by se člověk brodil bahnem. Příběh se posouvá jen pomalu a přináší to víc otázek než odpovědí. Navíc v některých bodech se ty dějové linky jaksi kříží takovým způsobem, že jsem v tom měla i trochu chaos.
Každopádně do druhého dílu tohoto příběhu se jdu pustit okamžitě. A snad to přinese trochu víc světla do této zamotané zápletky. Nicméně tenhle svazek byl pro mne poněkud slabý, nemohu si pomoci. Chyba bude asi hlavně u mne, že jsem se s tím tolik prala. Ale tak co se dá dělat, nějak jsem se s tímhle svazkem nepotkala, no...

wullcann38
26.11.2021 4 z 5

Superman: Pro zítřek, Část první
Zatím docela fajn, jsem zvědavý na 2. Díl.
Za mě:78%
Action Comics #241
Tak to byla...kravina
Za mě:70%

trudoš
06.07.2020 4 z 5

Tohle je Superman v produkci Briana Azzarella, tj. dospělé pojetí komiksového superhrdiny, bez příznačné dávky amerického patriotismu. K tomu si přečtěte výtvarnou stylizaci Jima Leeho, tedy spousta svalnatých mužů a nádherných žen. Akční vyprávění pak rámuje dialog nejistého kněze s pochybujícím Mužem z oceli, kvůli čemuž trochu drhne gradace, neznamená to však, že by nebylo na co se koukat. Záhad i napětí je tu vrchovatě, jen některé objevující se a mizející motivy nechávají čtenáře na pochybách, zdali skutečně všechno pochopil tak, jak bylo autorovým úmyslem. Uvidíme, co přinese druhá půlka dvanáctidílného příběhu.
Bonusový komiks je neméně velkolepý, jako celé předchozí apokalyptické polemizování. Naivisticky infantilní, že to působí spíš parodicky, než jako vážně míněné řemeslo, ale přesto fascinující, především v historickém kontextu vývoje postavy. Geniální je, jak má Superman všechno super, což v rukou tvůrců znamená, že to musí být obrovské. A pak že na velikosti nezáleží.

AuroN
21.04.2019 3 z 5

Tak tohle se louskalo fakt těžko. Jak mám Supermana rád, tak první část příběhu Pro zítřek mě opravdu vyvedla z míry. Určitě oceňuji snahu zobrazit Supermana v trochu jiném světle, než bývá zvykem a celkově námět s náboženskou / filozofickou tématikou považuji za celkem i dobrý nápad.... ale je to nezvládnuté. Nebo špatně pojaté, nevím. Obrazy se střídají, text k nim je... neuvětvený, neucelený. Celé je to nepodchycené, nemá to žádnou stavbu ani gradaci. Po pravdě nevím, co si o tom myslet. Dobře to nejspíš shrnují kolegové pode mnou, protože i z jejich komentářů je viditelné, že nejsem sám komu tenhle příběh nesedl. Abych to ale jen nekritizoval, vyzdvihnu zde kresbu Jima Leeho, který se s tímto prapodivným scénářem popral velice důstojně. Na jednotlivé stránky je radost koukat. Číst je pak vyžaduje dle mého tak dvě promile v krvi, pak to celé možná bude dávat smysl. Třeba to ale pokračování vysvětlí, tak nebudu tak přísný. Za tři.

jarynek
18.03.2018 4 z 5

Supermana úplně nemusím, většinou je to až příliš velký klaďas, neohrozitelný, nechybující a nepochybující. Z toho pohledu pro mne byla tato kniha příjemným přakvapením. Supermanovy bolístky jsou pak vloženy do zajímavého valéčného příběhu, kde nechybí ani hromadné hroby, popravy apod, a kde otázka viny a trestu není černobílá. To vše podtrhnuto pěknou kresbou Jima Leeho. Kniha se při rozhovorech Supermana v náboženské tématice nevyhne určité rozvláčnosti, ale v půli příběhu těžko předvídat, kam tím autor směřuje.

fvalek
05.03.2018 3 z 5

Vizuální stránka byla fantastická, Jim Lee má nejlepší kresbu z DCKK (u Triumvirátu od Stewarta se mi ale taky moc líbila, i když není tak dospělá). Co se týče příběhu, měl své mouchy...
Filosoficko-náboženská tématika mi hrozně lezla na nervy. Zápletka podle mě nevyzněla, jak měla. Celkově všechny opěrné body děje, od zbraně co "vaporizuje" lidi, přes nějakou válku, účast Wonder Woman, až po Fantomovou zónu. Prostě to bylo celkově nekoherentní (smyslově neucelené) a i vcelku nekohézní (neucelené stavbou textů a obrazů). Možná kdyby byl komiks trošku jinak pojatý, tak by mi lépe došly souvislosti, ale já doteď nechápu třeba to s knězem, jak ho ten voják našel a proč, proč ho naháděla ta potetovanka z pouště apod. Prakticky tam chybělo spousta informací, který bych osobně nevynechával, ačkoliv nevím, jestli bych o tolik informací delší komiks, pořád ve stejném stylu, snesl.

Nicméně první díl byl opravdu zvláštně pojatý. Dospělé a temné prostředí bylo vystavěné špatně, vzniklo z toho nezáživné drama plné nudných a nicneříkajících dialogů. Bráno v potaz, že je to první díl, ale pořád nevysvětluje a "neopravňuje" absenci jakékoliv akce, napětí a zábavy - tam ten jeden souboj byl opravdu málo. I ty elementy byly vlastně hrozně zbytečná akce, nic se nedělo, prostě nuda.

Yokolobuna
12.01.2018 3 z 5

Azzarello trochu šlápl vedle. Ač se z počátku zdá, že brnkání na dospělejší a velice filosofickou notu může přinést svěží vítr, nakonec tento přístup knihu potápí. Azzarello totiž plácá hrozné hlouposti, které jsou tak hluboké, že na jejich dno nelze dohlédnout. Stylu je podřízen i samotný příběh, který skáče od jednoho k druhému, je zmatený a v jednom místě jsem naprosto nepochopil, co tím chtěl autor říct. Je to velká škoda, protože Leeova kresba je naprosto famózní a z dosud čtených DCKK mi sedí nejvíc (pochvaloval jsem si ji i u Ticha). Vlastně by mi moc nevadilo, kdybych dostal nějaký vadný výtisk, kde by úplně chyběl text. Až tak dobře se na to kouká a tak špatně se to čte.

Bobik9
28.09.2017 5 z 5

Podle místních komentářů a hodnocení jsem čekal něco mnohem MNOHEM horšího. Podle mě je to naprosto bez chyby. Něčekaně ukacaná věc, která je ale velmi zajímavá! Superman je trochu lidštější než by člověk čekal. Navíc to končí tak skvěle, že se hned musím vrhnout na druhou knihu. A dokonce i původní starý komiks byl docela vtipný a zábavný.

FireOfFilth
18.08.2017 3 z 5

Slušná filozofická slátanina s pár poměrně dobrými momenty a pěknou kresbou Jima Leeho.

pecka02
10.06.2017 5 z 5

Jsem sama překvapená, jak mě Superman začíná bavit. To, že i takovýhle superhrdina, který dokáže pomoci prakticky komukoliv, nedokáže pomoci sobě a vyhledá kněze, pro mě bylo hodně zajímavým prohloubením příběhu. Kresba naprosto dokonalá, samozřejmě.

Pazďa
21.05.2017 3 z 5

V první části příběhu se víc než na příběh samotný dostáváme spíš na Supermanovu lidskou stránku v dialogu s knězem. K samotnému příběhu o "Zmizení" se dostaneme jen okrajově a první kniha nabízí jen otázky které se snad zodpoví v druhé části.

martinstefko
10.05.2017 3 z 5

Knihu "DC komiksový komplet 9: Superman - Pro zítřek, kniha první" trochu sráží příběh "Action Comics 241", který je z hlediska Supermanovy mytologie sice zásadní, ale z hlediska dějového hloupoučký. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1433-dc-komiksovy-komplet-9-superman.html

B-artX
03.05.2017 5 z 5

Přesto, že se v tomto komixu toho moc nestalo, tak mě moc bavil. Kresba samozřejmě paráda. Za mě plný počet.

Kopta
02.05.2017 3 z 5

A? To je celý? Jako je mi jasný, že bude i druhá část, ale nejsem si jist zda druhá kniha opraví stavbu vět z knihy první. Lidem, co psali děj asi přišlo hrozně vtipný dávat dohromady věty, který moc nedávaly smysl. Proč tam byl Batman, Wonder Woman a ještě nevím kdo. Nějaká baba z Prison Breaku. Proč když si odflusla, tak z toho byl vodní kemrdémon? Proč tam Superman bojoval proti Venomovi? Proč Superman lítá sem a tam a nikdo vlastně neví proč. To jsou otázky, na které by se zeptal nejeden čtenář a zároveň kniha na ně nedává odpovědi. A to je tak trochu problém. Veliký, jen tak aby bylo jasno.

hroubek
01.05.2017 5 z 5

I přestože je Superman jedním z nejstarších komiksových hrdinů, tak s ním nemám moc načtených komiksů. A dost mě to mrzí. A proto jsem hrozně moc rád, za tento komplet, díky jemuž si budu moc rozšířit své obzory a seznámit se spoustou postav a příběhů od DC. Co se týče knihy Pro zítřek: Kniha první, tak jsem byl velmi spokojený. Hodně mě sedlo pomalejší tempo, odkazy na náboženství a trochu jiný pohled na Muže z oceli. Hodně moc se mi líbilo, jak Supermana v tomto příběhu vnímají jeho kolegové z Ligy spravedlnosti. Velmi mě zaujalo, jak scénárista dokázal, že i když je Superman jednou z nejmocnější bytostí na planetě, tak jsou věci, které nedokáže vyřešit svou silou a ani svou inteligencí. Brian Azzarello odvádí výbornou práci a kresba Jima Leeho je opět famózní. A starý komiks je taková pomyslná třešnička na dortu. Těším se na druhou knihu.

P1tr
30.04.2017 5 z 5

Velice hloubavé dílo, které nabízí detailní pohled do Supermanovi duše a jeho dilemat jakožto mimozemského zachránce našeho světa. Příběhová struktura nabízí plynule se prolínající linie které se krásně doplňují a tvoří neuvěřitelně vtahující děj, který je doplněn bohatou akční složkou, která je zprostředkována prostřednictvím nádherné kresby od kreslíře, který nám přinesl neméně nádherné Batmanovské Ticho. Ačkoliv se jedná zatím pouze o první část, jde i tak o zřejmě nejlepší Supermanovský příběh, se kterým jsem měl tu čest a to dost pravděpodobně nejen v komiksové sféře, ale napříč všemi médii.

Lenka.Vílka
26.04.2017 5 z 5

Tuhle knihu zařazuji mezi to nejlepší, co mé oči zhlédly. A právem si to místo zaslouží. Děj? Jo, tohle mi vyhovuje. Správně vybalancováno uvědomění si, že přestože jsem emzák (tohle někdo fakt řekl Supermanovi?! Já bych si to nedovolila, bych byť byla ten nejzlejší padouch ze všech nejzlejších padouchů!), tak vlastně nemám kontrolu nad vším a to ze mě tak trochu vlastně dělá člověka, ale zároveň to nezašlo do extrému, kdy bych měla chuť říct: "Chudáčku malej, aby ses neposral." A konec? Teď si rejpnu, protože konec mě fakt dostal. Já najednou čuměla na šedou stránku a jako konec??? Ty malý písmenka jsem úplně přehlídla, protože jsem konec nečekala. Takže rada těm, kdo by chtěli psát knihy na pokračování, protože si myslí, že umí napsat cliffhanger jako prase (většina to neumí, sorry za pravdu). Přečtěte si Superman: Pro zítřek, naučíte se psát cliffhanger. Navrhuji doplnit do příručky "Jak se stát úspěšným pisálkem." a dotisknout druhé vydání.

Štítky knihy

komiksy DC Comics Superman

Autoři knihy

Brian Azzarello
americká, 1962
Jerry Coleman
americká

Kniha Superman: Pro zítřek: Kniha první je v

Přečtených109x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce102x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x