Hledaný: Hal Jordan

Hledaný: Hal Jordan https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411702/bmid_hledany-hal-jordan-rBa-411702.jpg 4 25 6

DC komiksový komplet série

< 63. díl >

HLEDANÝ: HAL JORDAN Původně vycházelo od září 2006 do července 2007 jako Green Lantern #14-20. Mezigalaktická policie stvořená nejstaršími bytostmi veškerého jsoucna, Strážci vesmíru, si vybrala do svého středu pilota Hala Jordana. Neohrožený Pozemšťan nyní chrání Zemi i celý vesmírný sektor 2814 před všemožnými mimozemskými hrozbami a hrdě je zahání světlem Green Lanternů! Ve svém nekonečném boji proti zlu se Green Lantern neohlíží na hranice. Zásady mezinárodního práva ho nezajímají - a tak když na něj někdo navlékne vraždu právě ve chvíli, kdy narušuje vzdušný prostor Ruska, stává se stíhaným zločincem. Smaragdový bojovník hodlá svá jméno očistit, ale je na to sám - a ve stínech se už shromažďují mnozí staří nepřátelé i zapomenuté tváře z minulosti, aby si s ním vyřídili účty. GREEN LANTERN #16 Původně vyšlo v říjnu 1962 Soukromý tryskáč Carol Ferrisové se nevrátil a Hal Jordan už o ni má strach. Ani ve snu by ho však nenapadlo, že ji ve skutečnosti unesla mimozemská rasa a proměnila ji v záhadnou a mocnou Star Sapphire!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Wanted: Hal Jordan , 2007


více info...

Přidat komentář

Luigi1
17.04.2024 3 z 5

To jsem teda zklamaný čekal jsem od toho víc

Ivan Kučera
04.09.2022 4 z 5

„Odvaha není nepřítomnost strachu, ale schopnost konat i navzdory našim obavám!“ Toto fakt nemá zmysel čítať, ak ste nič iné s GL nečítali. Máme totiž dočinenia so skutočne značne špecifickým hrdinom, ktorého svetu je vcelku ťažké pochopiť. Človeka dané univerzum musí baviť a logicky by ho mal mať načítané. GL nie je ako Batman, kde vám (OK, drasticky zjednodušujem) stačí vedieť, že Batman je Wayne, ako malému mu zastrelili rodičov a teraz si oblieka kostým netopiera. GL (alebo Flash, ale to je iný príbeh) je úplne iný level. Je to esencia geekovosti so všetkým dobrým (a azda i zlým?), čo k tomu patrí. Mňa osobne to baví a veziem sa na smaragdovej vlne, no chápem, že (a prečo) mnohým GL nesedí. Ale na vine nie sú ani tak scenáristi, ako skôr divoké a vskutku nepredvídateľné české vydávanie, počas ktorého to tu vychádza všelijako a divne a na preskačku a väčšinu príbehov do dnešných dní ani vydaná nebola. Čo sa týka komiksu Hledaný: Hal Jordan, na prvý raz som sa príliš nechytal, ale každý komiks čítam povinne dva razy a pri repríze som bol príjemne prekvapený, ako zrozumiteľne sa zrazu javil. Samozrejme v rámci možností - ak ste s GL nikdy žiaden komiks nečítali, tak netuším, ktorý vám odporučiť, ale viem, že tento rozhodne nie. Scenárista Geoff Johns je preklínaný i milovaný zároveň. Ja som niekde uprostred, ale jeho bláznivý (?) štýl písania sa ku GL hodí dokonale. Až ma zaskočilo, ako málo vecí mi v jeho scenári vadilo (ťažko sa verí napr. tomu, že Abin Sur vedel, že má dieťa a behom rokov ho ANI RAZ nenavštívil, naopak nekonečné záchrany v poslednej chvíli mi neprekážali, asi som si zvykol a rezignoval). Všadeprítomná zelená je nádherná (už tá obálka!), postavy sú sympatické, akcia vynaliezavá, oceňujem interaktívnu hru so „spektrom farieb“ a páči sa mi mierové posolstvo, že GL môže vytvárať akékoľvek kúzla, ale nesmú brať životy (je samozrejme otázkou, čo s tým, ak „vyčaruje“ zábavnú blbinku, prostredníctvom ktorej protivníka odhodí o 20 metrov ďalej a ten na následky zranení zomrie, ale asi nad tým príliš rozmýšľam). Nakreslené je to rodákom z Brazílie Ivanom Reisom (Green Lantern: Tajemství původu, Green Lantern: Pomsta Green Latnernů) špičkovo. Kochal som sa najmä epickými jednostranovými (a ešte lepšie dvojstranovými) obrázkami. Faktom je, že GL by rozhodne prospelo, aby ho konečne niekto u nás (minimálne Johnsov run) vydal kompletne a nie takto na preskačku, raz taký diel, potom onaký a medzi tým X nevydaných pokračovaní, nad ktorých dejom sa môžeme len zamýšľať, prípadne si informácie ako detektívi hľadať na nete, alebo si to kúpiť v angličtine.


mirec88
03.08.2022 3 z 5

Nechápal som súvislostiam, bol to ťažký komiks na pochopenie, ale inak som sa bavil. Ani všetkých členov Ligy spravodlivosti som tu nepoznal, proste to bolo chabé. Druhá časť bola už tiež fajn, zaujímavá, ale tiež som nechápal, že kedy spolu chodili, za akých okolností a tak. Viac ako priemer to nebude.

TimeLord
26.09.2019

Čítam práve Johnsov run GL (v angličtine samozrejme) a toto je zatiaľ môj druhý najobľúbenejší komiks. Musím ale povedať, že vôbec sa nehodí sem do DCKK, určite by ste mali mať pred ním aspoň niečo načítané. Keby som nečítal predchádzajúce komiksy, toto by som si tak neužil.

hroubek
27.05.2019 4 z 5

Tohle není komiks pro každého a naprosto budu rozumět každému komu to nesedne. Já mám štěstí, že budu na druhé straně barikády. Geoff Johns pokračuje dál ve svém vyprávění a nezpomaluje. On to má všechno dobře rozplánované a promyšlené. Jen je potřeba mít něco načteného a orientovat se v tom co se děje. A s tímhle do toho Johns jde. Jeho příběh si nejvíce užijí fanoušci, kteří mají hodně načteno. Já sice nemám tolik načteno, ale to nejdůležitější nám už bylo řečeno(Tajemství původu, Žádný strach, Pomsta Green Lanternů), takže se dá v ději orientovat a užít si ho. Hal Jordan už má to nejhorší za sebou, přesto má kupu problému před sebou a s jeho povahou se vždycky problémy rozrostou. A to ať už jde o Globální strážce, Rudou raketovou brigádu, nájemné lovce, Ligu spravedlnosti nebo Star Sapphire. A Johns tohle všechno a ještě mnohem více zabalil do dobré komiksu, který se čte fakt parádně. Já jsem spokojený.

martinstefko
22.05.2019 2 z 5

Svět Green Lanternů má pro mě pořád určitý potenciál, ale s knihou "DC komiksový komplet 63: Green Lantern - Hledaný: Hal Jordan" se jednoduše ukazuje to, že na náš trh se tahle série - a všechny další, které jsou s ní propojené - prostě nehodí, protože tu nemáme dostatečně dobrou základnu pro to, abyste všechny příběhy ocenily. A zrovna u Green Lantern světa je to potřeba, alespoň z mého pohledu ano. Díky tomu mi přišlo, že celý příběh okolo Star Sapphire je trochu hloupý, i když má celkem hluboké základy. Byl ale příšerně sexistický a hloupoučký. Proč musím mít postavy, které jsou nahé, ale stejně nic neukázat a všechno blbě maskovat? Proč prostě nezůstat jen sexy, i když i to je v superhrdinském pojetí ujeté? Tohle mi na čtení docela vadilo, celé je to nesmyslná politika přístupu k nahotě a degradaci určitého pohlaví. Ale v komiksu je to do jisté míry standard. Pěkně hloupý. I to sráželo zážitek ze čtení.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Green Lantern

Autoři knihy

Geoff Johns
americká, 1973
John Broome (p)
americká, 1913 - 1999