Batman: Zkáza, jež postihla Gotham

Batman: Zkáza, jež postihla Gotham https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367869/bmid_batman-zkaza-jez-postihla-gotham-G0P-367869.jpg 4 87 28

DC komiksový komplet série

< 29. díl >

Batman: Zkáza jenž postihla Gotham (2000-2001) Gotham City roku 1928. Bruce Wayne se po dvacetileté nepřítomnosti vrací domů, kde se dozví o zdroji prokletí, jež zapříčinilo smrt jeho rodičů. Jaký plazu podobný tvor tu po městě rozsévá smrt? A jaký že hrozný osud slibuje Ghulův testament? Má-li Bruce Wayne zjistit pravdu, bude se muset převléct za netopýra. Batman: Gotham Knights (2003) Po úniku halucinogenu v gothamské plynárně ohrožují Temného rytíře obludné vidiny. The Demon (Vol 1) (1972) Aby ubránil hrad Kamelot proti Morgainé Le Fey, vyvolá Merlin démona Etrigana. Ten pak nabude lidské podoby.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Batman: The Doom That Came to Gotham , 2015


více info...

Přidat komentář

Luigi1
08.04.2024 5 z 5

Moc hezky napsané a ta kresba ta nemá chybu

RichardWest
06.02.2024 4 z 5

Velice zajímavá jednohubka, která vyniká především příběhem a úžasnou kresbou. Jedná se o elseworld, který dokáže v mnoha směrech příjemně překvapit. Bohužel některé věci dostatečně nevysvětlí a samotný konec příběhu by si zasloužil trochu více objasnit. Nicméně bylo skvělé vidět postavy z Batmanova světa v úplně jiném světle, stejně jako samotného Batmana.
Velice příjemné čtení, pro mě hlavně díky skvělé kresbě.


Hor89
26.02.2023 4 z 5

Zkáza jenž postihla Gotham je první a nejdelší příběh v komiksu - kresba (Troy Nixey) je povedená a má Hellboyovský nádech. Příběh ve kterém Mignola a Pace kombinují Batmana a Lovercrafta je trochu zvláštní, ale zajímavý a napínavý se spoustou dějových zvratů. Druhý příběh Plynárna je Batmanovská jednohubka v černé, bílé a rudé barvě. Komiks nenadchne, ale ani neurazí. Posledním komiksem je první příběh Etrigana - ten mě nezaujal kresbou ani příběhem. P.S. První dva komiksy vyšly (se 2 dalšími) ve sbírce Batman Mikea Mignoly.

wullcann38
20.11.2020 3 z 5

Moc nemusím Elseworldy, ale tohle ušlo.
Za mě:68%

mirec88
26.09.2020 5 z 5

Neskutočne dobrý hororový komiks, kde Batman má oveľa temnejšie zákulisie ako je to bežné. Niektoré scény mi vyrazili dych. Tlieskam!!!

MartyManCZ
31.01.2020 5 z 5

Tak tohle byla velká paráda. To je jeden z těch příběhů Batmana který je nezapomenutelný. Noirová detektivka ze starých časů, bez technologických vychytávek, jiné pojetí a vzhled postav. Velmi nápadité, hodně sem si to užil. Prostě Mignola! Kresba k tomu pojetí opět padne jak ulitá. Nádhera. Konec trošičku přepálenej oproti celému průběhu, ale dalo se ještě.

Kal-El
01.10.2019 5 z 5

Rozhodně zajímavé pojetí Batmana. Ta atmosféra toho hnusného Gothamu z dvacátých let čtenáře naprosto pohltí. Jediným menším problémem je že "Zkáza, jež postihla Gotham" není tak dokonale odvyprávěna jako např. úžasný "Superman: Brainiac" (občas to působí že něco chybí). Přesto je toto originální dílo čtivé a rozhodně zábavné. Navíc je skvělé vidět Batmanovy padouchy v jiném kabátku, jen škoda že se neobjevil můj oblíbenec Joker. 90%.

venomslav
01.07.2019 5 z 5

Zajímavý a krásně nakreslený příběh.

OldaB
07.02.2019 5 z 5

Geniální. Kresba atmosférická, ne vyloženě líbivá, ale skrývající spousty překvapivých detailů. Děj posunuje naše hrdiny do úplně nových situací. Při přečtení rozhodně nemáte pocit, že by tohle mohlo dopadnout dobře.

RaggamuffinSVK
01.12.2018 5 z 5

Jednoducho wow. Tento diel DC kompletu bude určite patriť medzi tie najlepšie. Až nepredstaviteľne originálny príbeh inšpirovaný svetom H. P. Lovecrafta nám dal možnosť nazrieť na Batmana a ostatné postavy, ktoré z tradičných komiksov poznáte, v úplne inom svetle. Celý dej je veľmi temný, mrazivý a zo stránok doslova smrdel Innsmouth. Kresba je bezkonkurenčná a ku dianiu na jednotlivých stranách sa presne hodí. Veľkou výhodou tohto komiksu je aj jeho uzavretý koniec, aj keď pokračovanie by určite potešilo. Navyše, na konci sú tentokrát dva bonusové príbehy, ktoré určite neprehliadnite.

Ivan Kučera
24.09.2018 4 z 5

Geniálne originálna vec, ktorá bola stvorená ako jednorázová záležitosť bez pokračovania, vďaka čomu sa v nej mohli odohrať veci, aké by sa v bežnej batmanovke odohrať zrejme nemohli (brutálne smrti kľúčových postáv). DC Komplet má bohužiaľ aj plno slabých zážitkov, ale keď som sa dozvedel, že tento Batman sa má odohrávať na začiatku 20. storočia (!), stojí za ním miláčik Mike Mignola (!!) a je inšpirovaný dielom H.P. Lovecrafta (!!!), povedal som si, že toto proste musím mať. A neľutujem - je to úžasné presne tým štýlom, aký som čakal. Okrem hlavného príbehu kniha obsahuje ešte "krátkometrážny" bonus Plynárna a retrokomiks s Entriganom. Plynárna a Zkáza, jež postihla Gotham v roku 2021 vyšla aj v CREWáckej zbierke Batman Mikea Mignoly. Zkáza, jež postihla Gotham bola v r. 2023 sfilmovaná ako kreslený celovečerák.

Schredel
14.08.2018 5 z 5

9,5/10
Když jsem si tento komiks kupoval byl jsem poměrně skeptický k tomu ze se to odehrává v roce 1928, ale i tak k to výtečný komiks který by si měl každý přečíst. Opravdu skvělý komiks

B-artX
27.05.2018 4 z 5

Zkáza, jež postihla Gotham je docela slušný komiks. Kresba mi naprosto nesedla- obličeje vypadají podobně a tváří se stejně hloupě. Pokud se mi něco líbilo, tak zasazení do první poloviny 20. století. Příběh byl také dost zajímavý, dost mě potěšila batfamily a Ollie Queen. Bohužel jsem se do průběhu nedokázal vůbec vžít, hlavně kvůli nehezké kresbě a jinému prostředí. Slušných 80%.

trudoš
06.05.2018 5 z 5

Dokonalé propojení batmanovského kánonu s lovecraftovským mýtem. Zpočátku jsem sice měl problém naskočit do děje, ale jako celek to má naprosto fantastickou atmosféru, nemluvě o několika skutečně hororových momentech. A není to jen kresbou, na které se Mike Mignola kupodivu příliš nepodílel, většinu práce odvedl Troy Nixey, ovšem zcela v Mignolově duchu. Ale k příběhu - takhle nějak si představuji alternativky, kdy se důvěrně známým postavám dávají netradiční role, případně úplně nové úlohy. Tady skvěle funguje například Harvey Dent nebo Poison Ivy. Samotná zápletka je v rámci rozsahu poměrně zhuštěná, takže není moc prostoru na nějakou nudu. Umírá se na potkání a navždycky. Celé to má díky tomu tu správnou patinu zmaru, ze kterého není cesty ven. Až je škoda, že tvůrci dostali na hraní pouhá tři čísla, protože materiálu bylo na mnohem víc.
Doplňkový příběh s démonem Etriganem mi však dal docela zabrat. Doteď vlastně netuším, o čem to bylo, přičemž useknutý konec s tím nemá co dělat.

risha03
01.05.2018 5 z 5

Batman, Mike Mignola, H. P. Lovecraft a Etrigan... nepamatuji si, jestli sem kdy četl lepšího Batmana. Možná jo, možná ne. Ale tohle se bude řadit mezi ty nejvíce top. Takže i pokud nejste předplatitelé DCKK, do tohoto jděte.

+zrození démona. Za mě nejlepší díl z DCKK, konečně jsem se v bonusovém příběhu dozvěděl zrození Etrigana, postavy , která mě svoji poetičností zaujala už v Bažináčovi a Sandmanovi. Top komiks.

Woodinko
10.04.2018 4 z 5

Batmanov príbeh uložený do minulosti? Prečo nie. Myslím, že to bol dobrý nápad a spracovanie bolo tiež super.

Kopta
28.03.2018 5 z 5

Asi to může být panem Kirbym. Kdo ví? Asi to může být úplně jiným stylem vyprávění. Kdo ví? A nebo to taky může být tím, že je to silně nekonvenční. Kdo ví? Já jenom vím, že to byl po až nekonečně dlouhé až nudné době zážitek, který mě neuvěřitelně zaujal a co víc, nepustil. Jak říkám nevím jak si to vysvětlit, ale DC konečně přišli opět s dobrým komiksem. Spíše po velmi dlouhé době. Ale stálo to za to. Mimochodem jsem naposledy takto dobrý komiks četl Robina. A to je dost dlouho. DC by se mělo vzchopit.

Unterwald
16.03.2018 5 z 5

Už obálka ve mě evokovala to nejlepší z temné části hellboyovské série a i obsah mě jako fanouška Lovecrafta plně potěšil. Krásné a povedené míchání témat z obou světů, Batmanovského i toho kultu Cthulhu. A upřímně, chvílemi to bylo příjemně temné čtení, což jsem absolutně nečekal :-o

FV98
10.03.2018 4 z 5

Vypadá to asi zhruba tak jak kdyby někdo vytvořil novej komiks Lucifera a pak to musel předělat do Batmanovskýho světa..
Moc se mi líbí nápad, ale i tak sem čekal možná o něco víc.. (

jarynek
05.03.2018 5 z 5

Zajímavě vystavěný alternativní svět, jenž si vychutnáte o to více, pokud znáte batmanovské universum. Jistě mi kupa věcí unikla, protože určitě vše neznám až tak detailně, ale i přesto mne bavilo, jak autor využívá mnohdy jen v epizodních rolích jednotlivé postavy a neváhá je ani nechat zemřít. Třešničkou na dortu pak je přístup k samotnému Batmanovi, především pak samotný konec. V případě této knihy pak nutno vyzdvihnout i další příběhy (Plynárná a Démon). Z těch historických, co jsem v DCKK zatím četl, tak mne Démon oslovil nejvíce, klidně bych si přečetl i pokračování.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
Jack Kirby
americká, 1917 - 1994
Richard Pace
kanadská, 1968