Wonder Woman: Kruh

Wonder Woman: Kruh https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371144/wonder-woman-kruh-Wkn-371144.jpg 3 47 10

DC komiksový komplet série

< 30. díl >

Na Rajský ostrov vpadlo vojsko Captaina Naziho. Zpustošení prastarého ostrova Amazonek však není jediným nebezpečím, kterému Wonder Woman čelí - nacistický útok by mohl znovu oživit smrtící tajemství z její minulosti. Po desetiletích uvěznění se Kruh navrací a hodlá splnit svou přísahu - ukončit život "saně", princezny Diany. Ve dvou příbězích ze Stříbrného věku komiksu se dozvíte, jak Wonder Woman získala sve schopnosti od olympijských bohů a jak si vydobyla právo nazývat se Wonder Girl. Obsahuje: Wonder Woman: Kruh (2008) a Wonder Woman (Vol 1) č. 98 (1958) a č. 105 (1959)... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Wonder Woman: The Circle , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
08.04.2024 5 z 5

Tento komiks se opět povedl i s kresbou

Ivan Kučera
05.05.2022 3 z 5

Hoci je Kruh zdanlivo jednoduchý, priamočiary a sympaticky krátky (prehnane povedané sú retro bonusy na konci dlhšie, než samotný Kruh), budete sa v ňom strácať. Ak boli Amazonky Athénou vykázané z Themysciry, prečo tam zostala kráľovná? Musela? Bol to trest? Ak trest, prečo bol zoslaný aj na uväznené členky Kruhu? Prečo sa chceli náckovia vylodiť na ostrove a všetko tam vyvraždiť, keď (ako sami neskôr priznajú) disponovali informáciou, že na ostrove nikto nie je? Čo myslela Alkyoné tým, keď kráľovnej povedala, že by sa Diana mala dozvedieť pravdu? Prečo to pred ňou tajila? Veď sa ju snažil behom desaťročí zabiť kde-kto, tak v čom toto bolo iné, až na ten detail, že sa o to pokúsili samotné Amazonky? Ako je možné, že sa Diana počas svojho pobytu na ostrove o Kruhu nikdy nedozvedela? To jej o jeho existencii za desaťročia nikto nepovedal? Ako je možné, že väzenia nenašla? Veď musela mať ostrov pobehaný zľava-sprava už ako dieťa. Ako je možné, že sa amazonská superbojovníčka nedokáže dostať z väzenia pozostávajúceho z jedných dvier (!), ale radoví náckovia bez superschopností áno? Je pekné, že sa WW snaží odlíšiť od „teroristu“ Batmana. Na rozdiel do neho je diplomatka. Avšak v praxi to vyzerá tak, že protivníkov zmláti ako žito a potom ich nechá ponižujúco bozkávať svoje laso (ehm). K (údajnej) šokujúcej kontroverznosti by som bol zdržanlivý. Síce vidíme „narodenie“ malej Diany (čo nie je zlý nápad) a áno, veci s tým súvisiace sú občas poburujúce (vražda žien prejavujúcich materinské city, ochota zabiť novorodenca). Inak ale nemáme dočinenia s ničím, čo by zásadným spôsobom prepisovalo kánon. Pár vecí je klišéovitých, ďalšie sú príprava pôdy do budúcna (utopeniu hlavnej záporáčky neuverí ani dieťa). Kresba je fajn, ale o čo viac sa ilustrátori Terry Dodson (spider-manovky Dolů mezi mrtvé alebo Zlo v lidských srdcích) a Ron Randall (Bažináč) sústredili na zadok WW v obtiahnutých nohavičkách, o to viac flákali všetko ostatné (ľudia nemajú na nohách prsty, raz Dianu držia za obe ruky a chystajú sa ju roztrhnúť a hneď na ďalšom paneli ju za končatiny nikto nedrží). Je to zvláštne, ale napriek tomu sa mi Kruh celkom páčil. Po prvom prečítaní som dokonca uvažoval nad 4*. Bleskovo ma to však prešlo, keďže scenár je fakt mizerný. Scenáristka Gail Simone (Tony Stark – Iron Man: 3: Válka říší) zostala stáť v strede cesty. Démýtizácia Amazoniek bola super. Páčilo sa mi, ako rozobrala fakt, že Amazonky nemôžu mať deti. Ale ako rýchlo Gail k tejto myšlienke prišla, tak rýchlo ju aj opustila. Snažila sa o niečo, čo tu (azda) nebolo, ale potom sa toho zľakla (rezignovala?) a utiekla k „náckovia sa na pláži bijú s obrnenými gorilami“. Opice sú síce super, ale tu už som sa predsa len v duchu pýtal, či na podobné zverstvá predsa len už nie som starý.


Kopta
30.11.2021 odpad!

Tady ani snad není zapotřebí komentář. Kdo čte, tak vidí. Snad nikdy jsem nedočetl komiks. Věc, která jde dočíst za hodinu. Ale tohle nešlo. Nahodilé kraviny, které mají připomínat dialogy a příběh. Do půlky knihy nic nedávalo smysl a vlastně se nic nestalo. Ojeb na peníze a jenom hovna se šlehačkou.

P1tr
04.01.2019 3 z 5

Oproti předchozímu příběhu této hrdinky v rámci DC komiksového kompletu jde o veledílo, ovšem v rámci žánru jako celku jde pouze o průměrný kousek. Jediným stabilně pozitivním prvkem je kresba. Když už totiž soustavně nezaujme příběh, alespoň se na jednotlivé stránky hezky kouká. Samotný děj bohužel potvrzuje, že svět Wonder Woman je už ze své podstaty na hranici obskurnosti a na jeden zajímavý prvek nabízí 5 stupidních. Tvůrci Kruhu bohužel nezvládají vyzdvihovat a soustředit se na lákavější parametry a mimo pár kladných momentů nabízí po většinu času naivní, hloupoučké a i na poměry komiksů neuvěřitelné příběhové zákruty, které vyvolávají časté protáčení očí a kroucení hlavou. Kruh je ve výsledku pouze neškodnou blbůstkou na jedno přečtení, která neurazí, ale nenabízí žádný důvod, proč se k němu v budoucnu vracet.

RaggamuffinSVK
01.12.2018 3 z 5

Po predchádzajúcom stretnutí s Wonder Woman v Ztracený ráj, ktoré dopadlo katastrofálne, som si myslel, že Kruh dopadne rovnako. Príbeh je však oveľa viac stráviteľný a zrozumiteľný. Dokonca aj pochopiteľný, aj keď je v ňom opäť niekoľko vecí, ktoré sú tak trošku mimo. Napríklad scénky, ktoré by mali byť vtipné, či celá Nazi partia, odhodlaná poraziť Amazonky. Tentokrát sa mi však páčila minulosť Wonder Woman, respektíve jej vzrodu a jeho následkov na spoločenstvo Amazoniek. Kresba je slušná, niekedy až prehnane epická, aj keď to ku Wonder Woman patrí. Bonusové príbehy sú riadny bizár, no oplatí sa ich aspoň prelistovať, lebo toto by dnes človek naozaj nevymyslel.

Unterwald
10.05.2018 2 z 5

Začíná se mi zdát, že Wonder Woman asi opravdu nebude mým šálkem čaje. Nejspíše o něco lepší než Ztracený ráj, jak zde ostatně většina z Vás píše, pro mě ale rozhodně stejně ubíjející a podivně zmatené. Vlastně jen motiv Královské gardy a její motivace mi přijde zajímavý. Retro okénko, tentokrát pěkně obsáhlé, potěší jako vždy. Je smutné, že komiks z konce padesátých let mě baví víc než jeho o půl století mladší následník.

MC87
14.03.2018 3 z 5

Hodně zajímavý a ujetý příběh Wonder Woman, z pohledu ženy scenáristky Gail Simone.Diana si nejprve podmaní bojovný opičí lid, který ji následně pomůže proti nacistům, kteří se rozhodnou obsadit ostrov amazonek.

Samotné vylodění nacistů ironicky připomíná vylodění v Normandii, akorát zde to mají náckové fakt nahnutý už od začátku a začíná jejich nekompromisní vyvražďovačka ve stylu filmů 80.let. 3,5*

FireOfFilth
03.03.2018 1 z 5

Dost lidi tu píše, že tato kniha Kruh je lepší než Ztracený ráj, asi to tak bude, přesto musím říct, že jsem se jaksi nudil ještě více než u Ráje.
Tato kniha mi přišla nezábavná a nudná. Kresba špatná určitě není, ale mě osobně nezaujala.
Toto je mé druhé setkání s komiksovou Wonder Woman a jsem velmi zklamán. Nevím jaké jsou knihy od Azzarela, zkoušet je ale nehodlám.

Retro komiks jako vždy velmi pobavil. Měl spoustu velmi vtipných až absurdních momentů. Například - Podívej! urozená královno. Plave vzhůru vodopádem. A nebo - Avšak důvtipná amazonka rychle přetvořila své zlaté laso na vrtulový pohon. Ale nejabsurdnější bylo, když vyvinula na měděnou minci neuvěřitelný tlak a protáhla vzniklý drát do nekonečné délky.

Celkově mě tato kniha velice zklamala, přesto jsem se aspoň pobavil u retro části.

hroubek
18.02.2018 4 z 5

Hodně jsem si oblíbil Wonder Woman a pro to jsem se moc těšil na Ztracený ráj. Ten mě hodně zklamal, naštěstí Kruh chyby z minula neopakuje a přináší nám velmi dobrý komiks s Wonder Woman. Pořád to není to co si od komiksu s Wonder Woman představuji, ale má k tomu zatraceně blízko, a za to jsem dost rád. Kruh má zajímavý pohled na život Amazonek, na jejich celkové vnímání Diany, a taky na samotnou a opuštěnou královnu Hippolytu. Dost mě překvapila změna, u Wonder Woman, která zas příběh o něco málo obohatila. Kresba je krásná a ocenil jsem, že je Diana mužnější a mnohem lépe uvěřitelnější, scénář má pár chyb, ale čte se to velmi dobře a zvraty fungují. Co se týče starých příběhu, tak jsou správě naivní a hloupoučké. Wonder Woman: Kruh je velmi dobrý komiks a velmi dobrý reparát za Ztracený ráj.

DennisMoore
14.02.2018 5 z 5

Vynikající reparát za předchozí tak trochu nedomrlou Wonder Woman, kterou nám DC komiksový komplet nabídl. Tenhle příběh je perfektně vyvážený mix mytologie, akce, emocí, osudovosti i lehounce suchého humoru, kresba je krásná, dialogy smysluplné. A tradiční "dobové" dodatky stojí také za to.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Wonder Woman

Autoři knihy

Gail Simone
americká, 1974
Robert Kanigher
americká, 1915 - 2002

Kniha Wonder Woman: Kruh je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce76x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x