Batman: Ticho: Kniha první

Batman: Ticho: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327200/bmid_batman-ticho-kniha-prvni-TJU-327200.jpg 4 236 34

DC komiksový komplet série

1. díl >

Jednou za čas se sejde scenárista a kreslíř, aby vytvořili příběh… a místo toho stvoří něco mnohem víc. Jeph Loeb a Jim Lee jsou právě takovým týmem a jejich novátorský přístup k batmanovské řadě jim přinesl mimořádné uznání nejen kritiky, ale i příznivců komiksové literatury. Ve dvanácti kapitolách vyprávějí příběh o přátelství a zradě. Příběh, který ovlivní život jak Batmana, tak Bruce Wayna. Temný rytíř se v tomto komiksu utkává se spoustou známých padouchů. Včetně obrovského Killer Croca, děsivého Scarecrowa, nesmrtelného Ra's al Ghula, rozpolceného Two-Face, hádankami posedlého Riddlera… a dokonce i samotného Jokera. Ale něco mu nesedí. Aby dokázal celý rébus rozlousknout, musí se spojit s nebezpečnou Catwoman a postavit se svému starému příteli – Supermanovi. Postupně se Batman dostává blíž a blíž k tajemnému muži v obvazech, který, zdá se, se všemi manipuluje. Jenže dostat se k němu blízko a porazit ho, to jsou dvě zcela odlišné věci.... celý text

Žánr:
Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Batman: Hush: Part 1 , 2015


více info...

Loxias
Loxias
29.03.2023 5 z 5

Skvele vykreslena atmosfera batmana, super kresba a pro me zatim asi nejlepsi serie co mi prosla rukama.

sgjoli
sgjoli
05.06.2022 5 z 5

Jelikož DC svět nemám moc načtený či jakkoliv nastudovaný, rozhodla jsem se pustit do DC komiksového kompletu. A dát na začátek Batmana byl určitě dobrý tah, nebo aspoň pro mne. Tento úvodní svazek si mne získal hned od začátku. Nejen výbornou kresbou, ale hlavně skvělým scénářem. Akce, rozhovory, atmosféra - vše je tu skvěle vyvážené. Četlo se mi to hrozně dobře, pohltilo mne to. Z tohoto svazku jsem nadšená a jdu se hned pustit do dalšího, který je dějově přímo navazující.


wullcann38
wullcann38
20.11.2020 5 z 5

SUPER komiks

DamianG
DamianG
08.08.2020 4 z 5

Je to jeden z prvých komiksov ktorý som čítal a vybral som si dobre. Ma super príbeh a je to pekne nakreslené. Určite odporúčam.

mirec88
mirec88
03.06.2020 5 z 5

Skvelý začiatok DCKK a skvelý Batman. Ten príbeh je proste od začiatku do konca jednou veľkou jazdou. A druhý diel si drží látku tohto nadštandardného komiksu.

trudoš
trudoš
24.05.2020 4 z 5

Třináct let, které uplynuly od okamžiku, kdy jsem komiks četl poprvé, moje dojmy z něj vlastně ani moc nezměnily. Za tu dobu se mi sice rozšířily obzory ohledně DC univerza, takže zdejší plejáda hrdinů a záporáků už pro mě nebyla tak nepřehledná, ale ono to pro dějovou linku v důsledku ani není moc podstatné. Scenárista Jeph Loeb si stejně jen připravuje půdu pro finální odhalení a Batmana nechává pouze zmateně pobíhat z jednoho konce Gothamu na druhý. Přesto má první část Ticha výbornou atmosféru a perfektní tah na bránu. Ale to je asi tak všechno. Podobně to mám s kresbou - ačkoli Jim Lee předvádí perfektní řemeslo, už to zkrátka není tak ohromující jako tehdy. Dost možná proto, že mi ty drobné superhrdinské stereotypy začaly postupně lézt krkem. Kostým Huntress je toho potvrzením.
Skvělým bonusem je ovšem první výskyt Batmana v Detective Comics. Je to tak úžasně trapně naivňoučké, až je v tom kus geniality. Především při srovnání tehdy a teď. Tu osmdesátku Netopejrek prostě nezapře.

venomslav
venomslav
01.07.2019 3 z 5

průměr

AuroN
AuroN
12.01.2019 4 z 5

Komiks, co má pěknou a svižnou dějovou linku, nádhernou kresbu a hlavně perfektně vyladěnou atmosféru. Myslím, že pro lidi, kteří se ještě na papíře s Batmanem nesetkali, je toto to pravé ořechové. Negativem by mohl být poměrně velký počet postav - zvlášť těch záporných - které mohou působit tak, že tam jsou, jen aby tam byli a nemají na děj nijak zásadní je vliv. Mně osobně to nevadí, ale chápu, na někoho to tak může působit a je to absolutně v pořádku. S ohledem na (tehdy) směšnou cenu se tedy rozhodně jedná o dobrou koupi. Batman toho ale stále může nabídnout více, takže Ticho to má u mě "jen" za čtyři.

Nelíísek
Nelíísek
05.01.2019 5 z 5

Skvělý komiks plný akce, určitě někde musím splašit i druhý díl.

milan1935
milan1935
05.01.2019 4 z 5

První díl ticha se mo libíl, nebyl sešit, který by mě nudil, nebo byl špatný. Příběh je napínavý. Zjišťujeme hodně věcí před jeho originem. Pokud máte rádi batmana tohle byste si mělo přečíst.

Aki12
Aki12
05.01.2018 4 z 5

Byl jsem hodně příjemně překvapen, protože často hledám kvalitní komiksy a u DC se mi to mockrát nepovedlo!
Ale tenhle komiks je úplně něco jiného!! Hned od začátku mě překvapila báječná detailní kresba a rozmanitost děje, kdy se můžeme setkat s mnoha superhrdiny z DC světa. Skvělé jsou i ikonické momenty, který je tu opravdu požehnáno.
Batman: Ticho (svazek první) prostě udělá radost každému fanouškovi komiksů, i když v životě nečetl ani jeden příběh od DC!

OldaB
OldaB
02.01.2018 5 z 5

Moderní příběh s fantastickou kresbou. Ideální začátek pro ty, co si chtějí doplnit vzdělání v komiksové oblasti.

dexterman
dexterman
09.10.2017 3 z 5

No upřímě to docela nudilo . A to je batman můj oblíbenec . Což se nestává tak snadno aby mě nudil zrovna on . Příběh je takový dost rozvláčný . Zapojení Supermana nebylo na škodu . Ilustrace také pěkná . No doufám však , že kniha druhá bude lepší .

victhoros09
victhoros09
16.09.2017 2 z 5

Co k tomu říct... příběh žádná pecka, kresba taky nic moc

FireOfFilth
FireOfFilth
18.08.2017 5 z 5

Hodnotím knihu jako celek. Ticho je skvělý příběh Batmana s poměrně hodně postavami. Každopádně příběh baví a je napínavý od začátku do konce. Kresba Jima Leeho je velmi líbivá, pro někoho však tuctová. Kdo má rád Batmana tak tento komiks by neměl vynechat.

RaggamuffinSVK
RaggamuffinSVK
10.08.2017 5 z 5

Absolútne namakaný detektívny príbeh s množstvom známych postáv, perfektnou kresbou a pravou temnou atmosférou. Aj keď je toho v niektorých momentoch na stránkach až priveľa, tempo neustále graduje a donúti vás siahnuť aj po druhom dieli.

Placi
Placi
13.07.2017 5 z 5

Skvělý detektivní příběh s napínavým dějem a úžasnou kresbou.

Jury
Jury
07.06.2017 5 z 5

Chuťovka ;)

Ivan Kučera
Ivan Kučera
02.05.2017 4 z 5

„Najskôr ma zradilo moje telo. Potom sa pridalo i moje mesto. Asi sme obaja príliš starí.“ Prvé, čo ma zaujalo, bola prekrásna, fascinujúca vizuálna stránka. Parádna obálka. K tomu fantastická kresba. Hoci treba dodať, že v niektorých okienkach je toho (všetkého) priveľa. Strácate sa v tom a neviete, na čo presne sa pozeráte. Alebo je tam veľa detailov, alebo je tam len jeden detail natiahnutý na celé okno, čo je tiež neprehľadné. Súčasťou zošitu je viacero zaujímavých sprievodných textov. Parádnym bonusom je koniec, kde nájdete do češtiny preložený, historicky prvý minipríbeh s Batmanom (vtedy ešte Bat-Manom) z r. 1939. Je síce strašný, ale ide o historickú kuriozitu, ktorú si musíme vážiť. Príbeh je výborný. Predstavuje silného Batmanovho súpera, na ktorom je v prvej časti najlepšie to, že ho takmer nevidíme. O to je to zlovestnejšie. Ovplyvňuje všetkých zásadných hrdinových protivníkov (čo je zlé), ale i priateľov (čo je najhoršie). Udivilo ma, ako bleskovo sa je Bruce Wayne schopný prezliecť z operného smokingu do kostýmu (OK, prekliatie komiksov) a objavenie všetkých najzásadnejších Batmanových súperov a spojencov je miestami samoúčelné (najviac do očí udrie asi relatívne zbytočná návšteva Metropolisu).

P1tr
P1tr
26.04.2017 5 z 5

Start unikátní (alespoň na naše poměry) komiksové kolekce se velice vydařil a přináší jeden z nejznámějších moderních Batmanovských příběhů, který již od začátku dává jasně najevo, že tady nebude zdaleka nic tak, jak se na první pohled zdá a v průběhu příběhu nás čeká spousta nečekaných zvratů a událostí. Ačkoliv nejsem zastáncem rozdělování již kompletně vydaných děl na dvě části, musím uznat, že v tomto případě to nebylo vůbec na škodu, neboť je příběh hutný natolik, že v každé ze dvou částí se toho stane tolik, že pauza na rozdýchání mezi jednotlivými díly přijde vhod. Navíc "cliffhanger" na konci první části je brilantní.

Štítky knihy

komiksy DC Comics Batman

Autoři knihy

Jeph Loeb
americká, 1958
Bill Finger
americká, 1914 - 1974

Kniha Batman: Ticho: Kniha první je v

Přečtených273x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených20x
Knihotéce195x
Chystám se číst22x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x