Batman: Ticho: Kniha druhá

Batman: Ticho: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328573/bmid_batman-ticho-kniha-druha-k8y-328573.jpg 4 223 29

DC komiksový komplet série

< 2. díl >

V druhém díle komiksu Batman: Ticho se Temný rytíř utkává se spoustou známých padouchů, včetně Scarecrowa, Ra's al Ghula, Two-Face, Riddlera... a dokonce i samotného Jokera. A postupně se Batman dostává blíž a blíž k tajemnému muži v obvazech, který se všemi manipuluje. Jenže dostat se k němu blízko a porazit ho, to jsou dvě zcela odlišné věci.... celý text

Žánr:
Komiksy

Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Batman: Hush Volume Two , 2003


více info...

Loxias
Loxias
29.03.2023 5 z 5

Pusobi paradoxne trochu mene ucelene, prestoze zde dochazi k rozuzleni spletiteho pribehu, ale porad tempem a dramaticnosti stejne dobre jako prvni cast

Chasim
Chasim
28.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Vykonstruované. Padouchem se ukáže jediná nově představená postava → předvídatelné. Motivace padoucha zcela nesmyslná. Protože Brucův otec zachránil Tommyho matku, kterou se Tommy pokusil zabít, rozhodne se o 20 let později zničit Bruce šíleným plánem, který aby vyšel, vyžaduje neuvěřitelnou dávku náhody.
Detective comics #33 - skvělé, kreativní. Batman z roku 39 v mnoha ohledech zajímavější než Loebův.


sgjoli
sgjoli
05.06.2022 5 z 5

I když by někdo mohl namítat, že Batman se v těchto dvou svazcích potýká s až moc nadměrným množstvím záporáků, já s tím neměla problém. Bavila mne dost ta zápletka. Možná trochu komplikovanější, ale myslím, že autorům se to podařilo dobře ustát a nakonec to dobře rozplést. Aspoň mně to vyhovovalo. Skvělý scénář dobře nakombinované akce a plynule probíhajících rozhovorů, skvělé kresby, atmosféra. Za mně prostě dobrý. Touto DC sérií rozhodně budu pokračovat.

trudoš
trudoš
17.05.2021 4 z 5

I když je finále zajímavě pojaté, a to v tom smyslu, že se neustále mění tvář toho, kdo je strůjcem všeho zla, nějak se nemohu vyrovnat s jeho definitivním odhalením. Vždyť je to scenáristicky plytké – je to jediná nová postava, která v příběhu nemá vlastně žádnou jinou roli, takže všechny ty tanečky kolem ní jsou vysloveně průhledné. A to raději ani nebudu rozebírat, že se nedočkáme plnohodnotné konfrontace. Přesto jsou tu momenty, které jsem si užil náramně, ty však často měly spíš smysl pro Batmanovské univerzum jako takové, než pro samotnou dvanáctidílnou sérii. Neříkám, že se Jeph Loeb nesnažil, vytáhl na světlo mnoho ikonických figur panteonu a dal bizarnímu komplotu parádní osobní rozměr, ale v důsledku stojí vyprávění spíš na vizuálním zpracování než na scénáři.
Znovu ovšem potěšil výlet do minulosti. Příběh z roku 1939 okouzlí hlavně pro svou nekompromisní drastičnost, až si říkám, jaký by z toho dneska mohl být velkopanský blockbuster. Kam se hrabe Muž z oceli Zacka Snydera.

DamianG
DamianG
08.08.2020 4 z 5

Druhý diel je ešte lepší ako prvý. Ako som písal pri minulej knihe ticho má super príbeh a je to pekne nakreslené. Určite odporúčam.

mirec88
mirec88
03.06.2020 5 z 5

Ako som písal pri prvom dieli, tak vysoko nastavenú latku si Ticho udržalo aj tu pri druhom dieli a to zakončenie príbehu je famózne. Tlieskam!!!

venomslav
venomslav
01.07.2019 3 z 5

o něco lepší než první díl

Disease
Disease
11.03.2019 3 z 5

Ne tak dobré jako začátek. Trochu křečovitá snaha nacpat tam co nejvíce postav a ve finále ta motivace...

AuroN
AuroN
12.01.2019 4 z 5

Vše, co šlo říct o první části, můžeme spravedlivě prohlásit i o té druhé. Dějová linka si rozhodně drží vysokou úroveň a stejně tak i kresba. Z osobního hlediska však považuji druhou knihu ještě o něco hlubší a tedy lepší než první díl. Nemalý podíl na tom má uspokojivé ukončení celého story arcu a celkový feeling, který si příběh po celou dobu držel. Ve směs tedy to samé co předtím, což ale vůbec není špatně. Opět tedy za čtyři + pár bodíků navíc (viz. recenze).

milan1935
milan1935
07.01.2019 4 z 5

Druhý díl ticha mu přišel dobrý tak jako první. Příběh je napínavý a dobrý. Pokud máte rádi Batmana tak si tohle přečtěte.

Schredel
Schredel
14.08.2018 4 z 5

8/10
Pokračování předchozího děje které mi už nepřišlo tak době jako první část. Avšak stále je to výborný komiks který stojí za přečtení.

jarynek
jarynek
27.06.2018 4 z 5

Autoři nás seznámili víceméně se všemi hlavními kladnými i zápornými postavami Batmanova univerza. Na to kolik tam bylo postav, tak příběh celkem dával i smysl. A k tomu výborná kresba - především na ženské postavy je radost pohledět:).

Aki12
Aki12
05.01.2018 4 z 5

Naprostá komiksová pecka! Závěr skvělé temné detektivní ságy s Batmanem opravdu geniálně promyšlený komiks, u kterého vás konec rozhodně posadí na prdel! Teda až na příběh, který jsem čekal rozhodně namakanější. Chvíle mi jsem se v tom trošičku ztrácel, ale to nevadí! Přesto je to snad nejlepší komiks s Batmanem!

OldaB
OldaB
02.01.2018 5 z 5

Také druhý díl drží laťku vysoko, zakončení naplňuje mé očekávání.

dexterman
dexterman
10.10.2017 4 z 5

Kniha druha pro nne daleko lepši než ta první . Děj mà spád . Ilustrace stejně dobra jako V první knize . Tohle mne opravdu bavilo daleko více .

FireOfFilth
FireOfFilth
18.08.2017 5 z 5

Hodnotím knihu jako celek. Ticho je skvělý příběh Batmana s poměrně hodně postavami. Každopádně příběh baví a je napínavý od začátku do konce. Kresba Jima Leeho je velmi líbivá, pro někoho však tuctová. Kdo má rád Batmana tak tento komiks by neměl vynechat.

RaggamuffinSVK
RaggamuffinSVK
10.08.2017 5 z 5

Nie je o čom. Vyvrcholenie série je šokujúce a pri čítaní som naozaj nedokázal robiť prestávky a celé Ticho som zlhtol na jeden šup. Opäť musím chváliť kresbu. Z DC kompletu ide pre mňa o jednu zo sérií, ktorý mi najviac sadla a vybrala si trvalé miesto v mojej pamäti.

Placi
Placi
13.07.2017 5 z 5

Perfektní zakončení skvěle rozjetého a brilantně nakresleného detektivního příběhu!

Jury
Jury
10.06.2017 4 z 5

O neco slabsi nez 1 cast...

Ivan Kučera
Ivan Kučera
12.05.2017 4 z 5

„To malo byť čo? Vtip? Teraz sa o teba ozaj začínam báť.“ V podstate rovnaké, ako jednotka. Príbeh je natoľko akčný a plný kladných a záporných postáv, ako aj antagonistov, že sa nemáte kedy nudiť. Namiesto toho si vizuálne parádne spracovanú komiksovú jazdu užívate. Každopádne, výskyt mnohých z nich je samoúčelný (najviac asi Lexa Luthora). Druhý diel ma bavil predsa len o čosi menej, lebo všetkého (postáv, zvratov, udalostí) v ňom bolo už fakt priveľa. Ani pri druhom čítaní som niektoré extrémne zamotané momenty nepochopil. Príbeh sa pochopiteľne dostáva na svoj koniec a dochádza k nevyhnutnému rozuzleniu. To je však príliš prekombinované na môj vkus. Obávam sa, že ak by som sa nad ním zamyslel detailnejšie, mnohé časti by nedávali zmysel. Ale čo, kašľať na to. Je to farebné, je to bombastické, je to veľkolepé, bohovsky to vonia, úžasne sa tým listuje a bonusom sú parádne obálky na konci (+ kuriózny komiks z r. 1939, kedy sa čitatelia historicky prvý raz dozvedeli, prečo sa z Brucea stal Batman).

Štítky knihy

komiksy DC Comics Batman

Autoři knihy

Jeph Loeb
americká, 1958
Gardner Fox
americká, 1911 - 1986

Kniha Batman: Ticho: Kniha druhá je v

Přečtených260x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených20x
Knihotéce180x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x