Vražedná čísla

Vražedná čísla https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125856/bmid_dave-gurney-vrazedna-cisla-18I-125856.jpg 4 90 28

Dave Gurney série

1. díl >

Jednoho dne se v poště objeví posměšný dopis končící výzvou: „Vidíš, jak dobře znám tvá tajemství – mysli si číslo.“ Ti, kdo výzvy uposlechnou, brzy zjistí, že autor dopisu velmi přesně odhadl jejich náhodnou volbu. Pro Davea Gurneye, zkušeného vyšetřovatele oddělení vražd newyorské policie, který nedávno odešel do penze a chystá se na severu státu New York začít se svou manželkou Madeleine nový život, tyto dopisy znamenají zprvu cosi podivného, zajímavou hádanku, ta však vzápětí spustí pátrání po sériovém vrahovi. Gurney je k vyšetřování přizván jako „poradce“ a brzy dosáhne průlomu, který místní policii ohromí. S každým krokem protivníka obdařeného takřka jasnovideckými schopnostmi Gurneyovi připadá, že ho začíná dohánět jeho tragická minulost, jeho manželství se dostává k nebezpečné propasti, a nakonec ho ovládne temný, chladný pocit, že narazil na nepřítele, jehož nelze zastavit.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Think of a Number , 2010


více info...

Přidat komentář

Stanas513
16.04.2024 4 z 5

Knihu jsem dost dlouho odkládala a moc se mi do ní nechtělo. Je to slušná detektivka, i když někdy až moc zdlouhavá. Jak už píše někdo ze čtenářů níže, je divné, že nebyly vyslechnuty všechny osoby, které byly do případu zapleteny. Konec mě také až tak moc nepřekvapil.

m2056
10.09.2023 1 z 5

Kniha je zklamání bohužel pěkný název že si myslíte že je to něco podobného jako v televizi bylo ale není to ono.


dva.v.1
14.02.2023

kniha sama o sobě nic moc. číst se dá, ale žádný zázrak.

jiri77
11.04.2021 3 z 5

Kniha nebyla úplně zas tak špatná ,ale na můj vkus zbytečně natažené a chvílemi až naivní.

Ava365
22.12.2019 4 z 5

Zdařilá prvotina. Velmi slibný a záhadný začátek, bohužel konečné vysvětlení je hodně nepravděpodobné. Ale čte se to dobře.

allyce
11.08.2018 3 z 5

Na můj vkus byl děj příliš natažený, četla jsem dál jen abych se dozvěděla, jak to bylo s těmi čísly.

mispulin
25.03.2018 4 z 5

4 hvězdičky za druhou polovinu knihu. První půlka byla trochu slabší.

TeaPeter
31.10.2017 4 z 5

Velmi zajímavá detektivka. Zajímavější o to víc, že si nepamatuji, že bych takovýto námět viděl někde jinde.

a355o
30.10.2017 4 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek ke koupi e-čtečky, proto jsem se k ní také několik let nedostala. Neměla u mě takovou prioritu jako všechny ostatní, které jsem si tak nutně chtěla na nové čtečce přečíst. Ale o několik let později z nedostatku nápadu, co číst dále, a také z potřeby přečíst zase něco jiného jsem se do knihy pustila. Samotnou mě překvapilo, jak jsem se rychle začetla. Jako milovník detektivních příběhů jsem se pustila do vyšetřování záhadných vzkazů společně s detektivem Gurneym. Bavilo mě, že příběh nebyl jen čistě příběhová linie případu, ale padly i další informace o samotném hlavním hrdinovi a jeho životě. Příběh jsem se snažila sice vyřešit během čtení, ale až závěrečné rozuzlení mi vše objasnilo. To však neznamená, že by indicie nebyly k dispozici i dříve, jak tomu třebas v některých detektivkách bývá a čtenář nemá šanci se dopracovat ke správnému závěru dříve než před koncem. Příběh mě bavil, nacházet nové stopy a "luštit" případ také, bohužel v některých chvílích jsem si nebyla jistá logikou v počínání záporné postavy. Celkově hodnotím jako velmi dobré, částečně také kvůli malému počátečnímu očekávaní.

CharlesWard
27.05.2017 3 z 5

Prvotina autora mě kupodivu zaujala mnohem víc, než její pokračování. Jen si nemůžu pomoct, že by si spisovatel měl někam zajít s tou fixací na uřezané části lidského těla... Kde já už jsem to jenom??? No v druhém díle přece.

trudoš
02.01.2017 2 z 5

Tip knihy, u které jsem už po krátkém úvodu věděl, zda se budeme mít rádi či ne. A nemyslím to nijak zle, naopak - jak John Verdon začne, tak i pokračuje, takže se člověk nemusí bát žádných výstřelků. Tedy pakliže si padnou do oka. V opačném případě to už taková zábava není, což byl právě můj případ.
Pozitivum bych viděl v čtivosti, ale to je bohužel asi všechno. Rozmáchlý děj trpí zbytečnou překombinovaností, stejně jako početně přemrštěným obsazením. Samotný hrdina působí dojmem chytráka, který je ve všem nejlepší, přitom odhalit vraha mu trvá přes tři stovky stran a to se s ním ještě stihne dvakrát nevědomky minout. Přitom v reálném světě by to byl první podezřelý, který by základní prověrkou neprošel ani náhodou. To bychom však byli chudší o sestavování psychologických profilů a luštění nepochopitelných hádanek. Ale jak jsem už psal, model thrilleru odhadnete hned zkraje a je-li právě tohle váš šálek kávy, není důvod nepokračovat v jízdě až k závěrečným „šokujícím“ zvratům.

JitkaHambi
24.12.2016

Knihu jsem dočetla pouze do půlky a to ještě stěží, takže nemohu hodnotit hvězdama.Vůbec mě kniha nezaujala, je hrozně zdlouhavá, divně psaná, postavy všechny nesympatické.Za mně velké zklamání.

ThomasRuhe
11.12.2015 5 z 5

Hned od začátku má příběh několik záhadných prvků, které působí jako kouzelnický trik.A to mě bavilo a nutilo číst dál, abych se dozvěděl jak se to všechno událo. Měl jsem obavy, že až Verdon vše vysvětlí, bude to jako když kouzelník prozradí svůj trik a ono tím ztratí to kouzlo.
Naštěstí se tak nestalo. Závěr se také povedl, i s napínavým odhalením vraha, který je důstojnou tečkou za celým případem.
Opravdu jsem nenašel nic, za co bych knize neudělil maximum.

skipiii
28.10.2015 5 z 5

Tato knizka me velice mile prekvapila prestoze jsem si ji koupila vcelku nahodou.Dej je napinavy od zacatku az do konce,velmi dobre se cte,vse je na konci vyborne vysvetleno,nemam jedinou vyhradu a mohu jen doporucit!:)

Arsi007
04.07.2015 3 z 5

Doporučuji těm, kteří mají rádi, resp. nevadí jim příliš zdlouhavé vyšetřování. Mě to chvílemi otravovalo a to hlavně proto, že rozhovory mezi policisty byly stále dokola o tom, co se doposud stalo, což pokud nečtete pět stránek za den zde bylo pro běžného čtenáře opakováno zbytečně mockrát. Závěr byl ale velmi dobrý. Škoda, že takový spád neměla celá knížka. I tak vůbec nelituji, že jsem si jí přečetla. Na dlouhé večery myslím ideální volba. A co se týče té záhady čísel? No musím říct, že způsob, jak to vrah dělal mě nenapadl. Přitom je to tak prosté :D

anoti
29.04.2015 3 z 5

Nic závratného.Nenadchne, ani neurazí.Postrádá spád a napětí.

janina.kub
16.04.2015 4 z 5

kniha mě velmi mile překvapila, původně se mi do ní ani nechtělo
celý děj byl příjemně čtivý a na konci se nekonal obrat ve stylu "brus wilis"

Plútarchos
19.01.2015 5 z 5

Dost dobrá detektivka. Dave Gurney, elitní detektiv ve výslužbě, je okolnostmi vtažen nejdříve do záhady tajemného uhádnutí myšleného čísla (Think of the Number) a následně do pátrání po masovém vrahovi. Během vyšetřování se ukáže, že pachatel je neobyčejně inteligentní, pečlivý a vše má perfektně naplánované. Postupně tak proti sobě stojí dva silní soupeři, avšak vyhrát tuto hru může jen jeden!

Silverdiamond
15.12.2014 4 z 5

...'celkem zajímavá prvotina... 'od knihy jsem vlastně nic nečekal takže mě děj mile překvapil... 'I když měl svoje trhlinky (například jsem nechápal, 'jak je možné, 'že vrah nebyl pořádně vyslechnut a prověřen už dávno předtím, 'když je Dave Gurney tak zkušený detektiv a navíc během vyšetřování přišel i na zapeklitější detaily), 'přesto mě kniha bavila a člověku i nějaké to tabu dovysvětlila (třeba jak vrah provedl záhadu s číslem 658 nebo kde se vzalo na místech činu peří :o)))))...'

Titi
06.10.2014 5 z 5

Velice dobrý psychologický thriller. Začátek je pomalejší, ale napětí se postupně zvyšuje. Vraha jsem začala tušit až na samém konci knihy. Těším se na další díl této série.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

John Verdon
americká, 1942
2012  78%Vražedná čísla
2012  78%Zavři oči
2013  66%Nechte ďábla spát

Kniha Vražedná čísla je v

Právě čtených2x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce123x
Chystám se číst54x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x