Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Dark Web je tajemné a mýty opředené místo na internetu, kde se za virtuální peníze dá koupit leccos ilegálního. Lidé si posílají poštou drogy a padělané dokumenty, nakupují ukradené kreditní karty a sledují pornografii za hranou zákona. Dark Web však má i své světlé stránky. Ty využívají i novináři BBC, The Guardian nebo samotný Facebook pro sdílení informací, které mají zůstat utajeny. Nepředstavujte si ale nepřístupné části hlubin internetu — na Dark Web se můžete dostat na pár kliknutí myší. Bájí se, co vše se tam děje. Dá se snadno a anonymně koupit zbraň? Nebo rovnou objednat nájemný vrah? Anebo si dokonce zaplatit sledování vraždy v přímém přenosu? Kniha je průvodcem po temné části internetu od jeho počátků po budoucnost. Ukazuje, jakým způsobem fungují pravidla mezi lidmi, kteří spolu chtějí obchodovat, ale nikdy neodhalí svou identitu. Proč se pod rouškou anonymity neokrádají a co se stane, když k tomu dojde. Proč se vládám daří tvůrce nelegálních tržišť chytat a jak se tomu tržiště brání. Co je na Dark Webu skutečností, a co naopak mýtem?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451612/big_dark-web-sex-drogy-a-bitcoiny-8cj-451612.jpg 4.3153
Nahrávám...

Komentáře (29)

Kniha Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny

Jelitovna
14. dubna

Zoufale ztracená, tak jsem si při čtení připadala, a nad větou: "Pokud jste tuto knihu dočetli až sem (str. 129), tak už zvládnete používat vše výše zmíněné." jsem se mohla akorát tak hystericky zasmát. Na druhou stranu, mladí lidé si nedokážou představit, jak strašně moc staří lidé nechápou, o čem tyhle elektronické věci jsou, a chtějí nás všechny postupně "digitalizovat" povinně. Dva rozdílné světy, které ztrácejí společnou řeč.
Odpověď na výzvu: "Tipněte si, kolik lidí má ve Spojených státech bezpečnostní prověrku, díky níž se pak můžou dostat snadno k informacím, ke kterým se jen tak někdo nedostane.", mi vyrazila dech.
Poslední dobou to jde u nás se svobodou do kopru, ale jinde to není výrazně lepší, zdá se mi. "Americké firmy včetně Amazonu a Applu web WikiLeaks bojkotují, americká vláda varuje studenty, aby se o WikiLeaks nezmiňovali na sociálních sítítch, jinak nebudou zaměstnáni ve státní správě. A když už tam zaměstnáni jste, nesmíte se na web dívat."
A protože mě dávno dojímají už jenom dobré skutky, chci na závěr napsat, 20 % je víc než nic, takže díky i vám, Anonymousové.

jes09
22.11.2022

V této knize dostane čtenář pár překvapivých informací! Za mě příjemné překvapení.

chaera
13.07.2022

Poslední dobou mě to táhne čím dál tím víc k naučné literatuře. Tahle mě okamžitě zaujala svých názvem a i když se nejedná o mé první setkání s Dark Webem, přinesla mi tato kniha spoustu nových znalostí. Kapitoly mají hlavu a patu a co víc, jsou velmi čtivé. Přečteno téměř v rozmezí dvou dnů, tak mě do sebe kniha pohltila. Za sebe mohu doporučit, jedná se o velmi zajímavé a dobře zpracované dílo. 4/5

Merlin_CZ
26.06.2022

nebylo to špatné, ale na můj vkus až příliš mnoho oslavování svobody a osobních úvah. Každopádně to stojí za přečtení.

xxtom
06.06.2022

Náhled do Dark webu a věcí s ním spojených.

d.p.
27.05.2022

Kniha je super, rozhodně bych její koupi i přečtení doporučil. Celkově to bylo i docela vyvážené, což mě až překvapilo, ale dle mého názoru nakonec bohužel až s příliš velkým příklonem k prostředí libivě označovaným jako prostředí "svobody" a "ochrany před sledováním". Místy mi to prostě malinko až moc zavánělo takovou tou řekněme mladickou naivitou, která příliš nepočítá s tím, že cokoliv "absolutně svobodného" brzo zásadně zneužijí zločinci a psychopati a ty zápory těžce převálcují klady. U kamarádů z IT prostředí s náklonností k marihuaně se s totožnými postoji setkávám až překvapivě často, také vidí své soukromí jako důležitější než cokoliv jiného a nic jiného je nezajímá. Pokud by autor měl možnost náhlednout do statistik, jaké obrovské množství lidských životů každý týden i tady v Čechách finančně úplně zničí, klidně i s přesahem na další generaci, právě tihle jedinci za využití oněch skvělých anonymizačnich technik, možná by o nich s takovým nadšením nepsal. Nebo spíš, kdyby se s nimi bavil a viděl jak mu ti lidé ve věku jeho matky pláčou na rameni, tu jejich zoufalost a zoufalost jejich příbuzných, když jim všechny peníze odtekly kamsi do Nigérie nebo na krypto peněženku bůh ví kam, kde mezinárodní spolupráce rozhodně nefungují a oni teď neví, jestli budou mít vůbec kde bydlet, protože se zadlužili na 20 let dopředu.. Trochu ty přílišné zápory naznačovala už ta část o rozložení kapitol. Ti blízcí co četli jako první to o pedofilech, prostě dál číst nechtěli. Ano, jsou prostě zápory, které jsou až moc velké a Darknet je přesně ten příklad. Každý nástroj, který pomáhá k vyhýbání se zodpovědnosti za své činy nakonec pokřivuje zásadním způsobem charkter a nikdy to nekončí dobře. V knize se mluví o případech, co se objasnily, ale o té většině co se neobjasní tam hovořeno neni. Svoboda je fajn, ale anarchie fajn rozhodně není. Proto nedám pět hvězd, ale jen čtyři, protože tenhle pohled v knize podle mě chybí.

pepap
15.11.2021

Moje první seznámení s "temnotou" internetu
Po informaivní stránce byla tato kniha velikým překvapením - o něčem takovém jako je Dark Web jsem neměl doposud, přiznávám, ani ponětí. Myslel jsem si, že jde o přehánění a přenesená vyjádření, ale že existuje speciální browser a adresy k Dark Webu ... Občas mi kniha přišla vyloženě "strašící". Na druhou stranu, vzhledem k tématu a možnostem diskutovaného tématu je trocha strašení asi na místě.

Prince_of_book
02.11.2021

Velmi zajímavá kniha z pera Dominika Stroukala. Už obálka "Láká" na SEX,DROGY A BITCOINY a slovo Darkweb je tak trochu mimo, nicméně i to určitě přispěje k rozšíření této skvělé knihy, v níž nás Dominik provází historií i funkčností Dark Webu.

Od drogy, přes kryptoměny až po sex i se všemi jeho nechutnými částmi, to vše nalezneme v knize společně s příběhy o důležitých personách v historii Dark Webu a jejich příbězích.

Kniha mě neskutečně bavila a přinesla mi nový pohled na bezpečnost, Dark Web i na možné úskalí, jenž se na něm skrývají.

10/10