Dámy na zabití

Dámy na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522098/bmid_damy-na-zabiti-JnH-522098.jpg 4 22 9

Billie, Mary Alice, Helen a Natalie pracovaly čtyřicet let pro Muzeum, elitní síť nájemných vrahů a vražedkyň. Teď je jejich talent považován za přežitek a v době, která spoléhá spíše na technologie než na lidské schopnosti, už nikdo neocení, co mohou nabídnout. Když je čtveřice žen při příležitosti odchodu do důchodu vyslána na all inclusive luxusní dovolenou, stane se terčem útoku jednoho ze svých vlastních kolegů. Nařídit odstranění terénního agenta či agentky může pouze nejvyšší orgán Muzea a ženy si uvědomí, že byly odsouzeny k smrti. Aby vyvázly živé, musí se obrátit proti vlastní organizaci, spoléhat na své zkušenosti a především jedna na druhou. Tajemstvím jejich přežití je spolupráce a jsou odhodlány poučit své nadřízené o tom, co skutečně znamená být dámou na zabití.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Humor
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Killers of a certain age , 2022


více info...

Přidat komentář

soukroma
04.04.2024 4 z 5

Moc mne to zpočátku nezaujalo, dámy se mi pletly a bylo to takové slepičí plkání, ženské čtení z pera ženy. Pak se to maličko rozeběhlo, jedna dvě akce připomenuty v minulosti, nové akce plánované pro přežití v současnosti. Nemnoho zajímavých nápadů, nic moc nového pod sluncem.
Nezaujalo dostatečně, navíc mi hodně vadily některé postavy, zejména přilepená (doslova) Akiko, která neměla co dělat, tak dělala rozbroje, usurpovala si přednostní právo na názor, ač nebyl vůbec relevantní stejně jako její potenciální přínos (hned se mi vybavila Yoko Ono), a chudáček Kevin, to vůbec nebylo živé zvířátko, jen vláčený a dopovaný hadřík, jak jinak než super-Akiko. 75%

Nessie72
18.02.2024 5 z 5

Zábavné, odpočinkové čtení. Myslím, že by podle této předlohy mohl vzniknout vážně skvělý film. Já si v duchu rozhodně sestavovala obsazení


pip11
02.02.2024 5 z 5

Čtyři ženy živící se zabíjením, každá úplně jiná, ale dokonale sehrané. Jak by taky ne, vždyť se znají už čtyřicet let. Příběh zachycuje postavy během začátku a na konci jejich aktivního působení v organizaci Muzeum. Je to vtipné, nepředvídatelné, akční a se spoustou zvratů. Příjemně jsem si užila tento originální příběh.

Čenichnaknihy
31.01.2024 4 z 5

V některých recenzích se objevovala narážka, že jde o knížku “Charlieho andílků po 40 letech. S nadsázkou je to vlastně trefný příměr. Protože právě o nadsázku tu jde.
Čtyři dámy, které se dříve živily jako nájemní zabijáci, jsou nyní na dovolené terčem jejich pokračovatelů.
Rozhodně zajímavý námět, vtipný, příběh má spád, perfektně si u toho odpočinete. Některé scény trochu míjí realitu, ale to se vracíme k tomu, že musíte počítat s jistou dávkou nadsázky.
My se trochu pozastavili nad jednou věcí. Dámy, věkem zhruba šedesátnice, se tu popisují jako babky na odpis. My tedy nevíme, kolik je třeba vašim rodičům, ale my vidíme šedesátníky a šedesátnice jako ještě vitální bytosti, které koneckonců často ještě chodí do práce. Takže, dámy, nedejte se!

alzbeta4340
23.01.2024 5 z 5

Skvělé čtení s ideálním mixem humoru a akčního děje. Autorka dává najevo, že podceňovat ženy v "nejlepších letech" těsně před důchodem se nevyplácí. Já bych dodala, že to platí i v mnoha jiných povoláních, nikoli jen v oboru nájemních vražedkyň.

iceVS
14.01.2024 5 z 5

Značná nadsázka a dostatek černého humoru. Já se bavila celou neděli :-D

biki
30.10.2023 4 z 5

Už stará dobrá Agatha Ch. byla toho názoru, že starší dámy není radno podceňovat. O čtveřici hrdinek této knihy to pak platí násobně víc. Sice mají potíže s menopauzou či osteoporózou, jejich klouby už taky nejsou co bývaly, ale letité zkušenosti, instinkty vybroušené jako břitva a hlavně jejich kreativní mozky tyto hendikepy hladce vyrovnají. Oproti svým o hodně mladším kolegům se přiklánějí k elegantnějším metodám likvidace protivníků, aby, jak říká vypravěčka příběhu Billie, při tom nevznikl moc velký bordel. A ne že by váhaly použít palné či chladné zbraně, když je to nezbytně nutné. Zkrátka, jsou to baby jako řemen a já jsem si jejich příběh opravdu užila. Děj sice místy mírně ztrácel na tempu, ale opravdu mě pobavil.

PetraN17
06.10.2023 4 z 5

Rozhodně dobrá volba pro zpestření, pobaví a dokonce i poučí :)))

mikika
25.09.2023 4 z 5

když smícháte filmy RED a Charlieho andílky, vyjde vám z toho příběh o partě holek- profi zabijáků, které už trošku zestárly. stále umí perfektně někoho zavraždit, jen ty klouby už nejsou, co bývaly, a menopauza už se taky hlásí o slovo... zfilmované by to mohlo mít možná i větší drajv, i tak jsem se docela bavila, jak dokážou ženský probírat svý ženský záležitosti klidně nad přípravou vražedných nástrojů - prostě práce jako každá jiná...

Štítky knihy

ženy důchod, penze vražedkyně nájemní vrazi

Autorovy další knížky

Deanna Raybourn
americká, 1968
2023  84%Podivný počátek
2023  80%Dámy na zabití

Kniha Dámy na zabití je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce54x
Chystám se číst35x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x