Dámská šatna

Dámská šatna https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366779/bmid_damska-satna-vmG-366779.jpg 5 8 3

Arnošt Goldflam Jestlipak, milí diváci, víte, která místnost v divadle je ta opravdu nejdůležitější? Kde se všechno určuje, probírá, ovlivňuje, posuzuje a rodí? Možná jste si mysleli, že je to ředitelna, kancelář tajemnice, nebo uměleckého šéfa, či snad dramaturgie. Ti poučenější z vás hádají klub. Nikoliv. Tím tajemným, mystickým a vzrušujícím místem je dámská šatna. A právě sem nás zavede stejnojmenná hra Arnošta Goldflama. Setkáme se zde se čtyřmi herečkami různého věku a takříkajíc oborů. Čtyři kolegyně, kamarádky a soupeřky. Prožijete spolu s nimi dlouhé čekání na roli, vzrušující přípravu premiéry, každodenní rutinu repríz, ale hlavně jejich obyčejné a přece dojímavé osudy. Arnošt Goldflam, čerpá nejen ze své mnohaleté zkušenosti z působení v moravských, slezských a českých divadlech, ale především ze zevrubné znalosti poměrů v Klicperově divadle, jehož dámská šatna patří k legendám v daném oboru. Zkrátka a dobře: Kdo nenavštíví Dámskou šatnu v hradeckém divadle, neví o divadle nic...Děj Goldflamova dramatu, které bylo věnováno herečkám Klicperova divadla v Hradci Králové, se odehrává v dámské šatně a jeho aktérkami jsou 4 herečky.... celý text

Divadelní hry Literatura česká
Vydáno: , Aura Pont
Originální název:

Dámská šatna , 2009


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
13.12.2023 5 z 5

Divadelní hra poslechnuta v aknize, která se odehrává v jedné místnosti v divadelní dámské šatně. Čtyři kolegyně během přestávek probírají svůj život, své plány. Obdivuji, jak dokáží během chvíle se přeměnit na jinou osobu a jít odehrát svoji roli před obecenstvo, ač před chvílí se cítí na zhroucení. Hra se mi líbila, doporučuji.

Isew
17.09.2023 4 z 5

Dámská šatna. Svět sám pro sebe. Nervozita, tréma, lásky a problémy. V přípravě na představení a divadelních pauzách se odehrává ne příliš veselý život několika hereček různého věku. Nadšení a touha po slávě zejména mladších hereček, smíření, životní trable s láskou i strach z budoucnosti, herecký život vtěsnaný do malé divadelní šatny.


palka452
28.03.2020 5 z 5

Roztomilé

Kniha Dámská šatna je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x