Dôverné rozhovory

Dôverné rozhovory https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208904/d-verne-rozhovory-208904.jpg 3 26 4

Příběh o manželské nevěře, k níž se odhodlá šťastně ženatý šestačtyřicetiletý psychiatr David Chapman okouzlený dětským charismatem sedmadvacetileté broadwayské tanečnice, jíž potkal kteréhosi dne v Central Parku, se velmi rychle mění v cosi mnohem ponurejšího než je pouhá studie nejbanálnějšího fenoménu naší doby. Druhou a neméně důležitou dějovou linii románu představují Chapmanovy marné pokusy zbavit své pacienty jejich traumat, přičemž psychiatr postupně ztrácí nad svými terapeutickými schopnostmi kontrolu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Privileged Conversation , 1994


více info...

Přidat komentář

Radimka
30.09.2023 1 z 5

Pamatuju se, že jsem ji četla na nějakých horách a vůbec se mi to nelíbilo. Taková lehce erotická ulítlá detektivka. Už ani nevím, o co tam šlo. Tahle americká detektivní klasika není nic pro mne.

postrach
21.07.2017 3 z 5

V této knize se skutečně nejedná o detektivní zápletku,ale o manželskou nevěru a lži,do kterých se hlavní postava knihy zaplete.Hlavní postava-psychiatr se seznámí se ženou,již srazí z kola muž,zraní ji a kolo ukradne.....Psychiatr jí chce pomoct,zamiluje se a nemůže přestat.Příběh začíná v New Yorském parku.....Dále pacient,který měl vztah se svou sestrou....Klasika.


Nela2
23.01.2015 2 z 5

Kniha ve mě nezanechala dobrý pocit. Ale asi to bude tématem nevěry, které je mi "proti srsti".

sarekaslukova
09.06.2014 4 z 5

V podstatě skvělá kniha, ale jednu hvězdičku jsem musela ubrat za ten konec, který se mi vůbec nelíbil. Kniha se četla hezky, ale přišlo mi divný, že tam ze začátku nebyla žádná akce. Ale ke konci už se opět projevil McBainovský talent pro vraždy. Sice moc nemusím příběhy o nevěře, ale tento byl vydařený.