Čudná planéta

Čudná planéta https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479448/bmid_cudna-planeta-apC-479448.jpg 4 149 49

Komiksová senzácia roka 2019 - celkom nový pohľad na svet v zmenenej perspektíve. Objavujte spolu so zvláštnymi bytosťami RADOSŤ, SMÚTOK, NÁPOJE, TVORY, PRÍRODU VONKU, PRÍRODU VNÚTRI. Všetci sa považujeme za normálnych. Ale čo je normálne? Podľa autora komiksu Čudná planéta ľudia až takí normálni nie sú. Výsledkom je nekompromisná pravda o nezmyselnosti ľudského správania, ale predovšetkým neuveriteľne zábavné čítanie. Nathan W. Pyle sa inšpiroval svetom, ktorý všetci dobre poznáme, a obrátil ho hore nohami. Tak vniesol do každodenného života zaujímavú perspektívu. Na zdôraznenie situácie často použil technický jazyk počítačových expertov a vďaka tomu sú obyčajné denné činnosti a rozhovory odrazu nápadne citlivé a absurdné. Pri pohľade cez túto šošovku vyzerajú rituály ľudstva úplne nezmyselné a zároveň nesmierne ľudské. Pylov jemný a očarujúci humor prebúdza v každom čitateľovi sebareflexiu, aby dokázal zvážiť dôsledky svojho správania pre nás pozemšťanov. Kniha vznikla pôvodne ako populárny fenomenálny komiks, ktorý autor uverejnil na svojom Instagrame. Čudná planéta má „generačný potenciál“, je teda určená všetkým vekovým kategóriám.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Strange planet , 2019


více info...

Přidat komentář

anna.re
06.03.2024 5 z 5

Boží, lék na depresi, jedna z mála knížek, u které jsem se (nejen já) fakt smála nahlas. Skvěle přeložená do češtiny.

Vidlička
27.10.2023 5 z 5

Z mého slovníku už asi nezmizí "zábavný dílčí nezdar", neboť těch je můj život pln, tak se aspoň vždycky zasměju a neskončím v slzách jako hrdinoid téhle fakt vtipné a chytré zábavnosti.


Lenka2533
09.10.2023 4 z 5

Roztomilé, vtipné a krásně zpracované.

los
22.09.2023 3 z 5

sedí mi jazykový humor, i když dvojka (Divnější planeta) je snad ještě lepší

teď provedu "pojezdové sání nášlapné textilie" a pak jdu ven a "nechám se poškodit hvězdou"

lyriq
13.08.2023 5 z 5

Pohlazení po duši. Milá kresba s jemným absurdním humorem. A teď hurá na seriálové zpravování na Apple TV a samozřejmě i na druhý díl. :)

meluzena
07.05.2023 5 z 5

Krásné. Jemným satirickým humorem vyjádřeny různé absurdity našeho života. Vybízí k zamyšlení. První díl jsem četla až po druhém dílu. Divná planeta mi připadá jemnější - že nepotřebuje do toho tolik šít. Divnější planeta je v těch šťouchancích do žeber civilizace trochu smělejší. Nicméně obě knihy jsou skvělé a obě nelze než doporučit.
---
(o jízdě na koni)
- Objevila jsem zvíře, na němž se dá sedět...
- Sedět se dá na většině zvířat.
- ...zatímco běží.
- Takže běžíš vsedě.
---
(jedna postava sedí na gauči plném polštářků)
- Co je to za měkké předměty?
- Pohodlnostní čtverce. Lze je rozmístit tak, aby sis sezení víc užila.
- Už rozumím - když je odstraním, mám pocit, že mám víc místa.

Leyla
27.04.2023 5 z 5

Perfektné .. ak máte náhodou zlú náladu, určite vám ju táto útla knižka - komiks napraví :) rozhodne odporúčam, a za chladného počasia s látkorúrami, teplým hydratačným valcom a sladkým cestoplátom.

Mosula
19.04.2023 5 z 5

Naprosto geniální kniha. Jednoduché ilustrace se k tomu bizarnímu humoru skvěle hodí. Místy jsem brečela smíchy, knížka mi prodloužila život tak o deset let.
Doporučuju číst s horkou listovou nebo cukavou tekutinou a sladkými kotouči.

Tamirai
16.04.2023 4 z 5

Vtipná jednohubka :)

Kate18
21.03.2023 5 z 5

Absolutně skvělý počin u kterého jsem se pobavila. Doporučuji při čtení použít textilní trubice. :)

Alma5
24.02.2023 5 z 5

Patrně se u této knihy vyskytují dva druhy čtenářů - ti, které to nezaujme a ti, kterým se to líbí. Přikláním se k té druhé skupině, tato kniha je prostě geniální , zasmála jsem se velmi :)

yaoiyuri
19.06.2022 5 z 5

Svým způsobem je to tak blbé, až je to geniální. Za mě naprostý masterpiece, stačí mi knihou jen prolistovat a hned mám lepší náladu.

EliskaD
07.05.2022 4 z 5

Zpočátku jsem byla ke knize dost nedůvěřivá, protože jsem při letmém prohlížení narazila zrovna na strip, který jsem vůbec nepochopila (takových nepochopení jsem měla v knize několik). Nakonec však dílko musím hodnotit jako velmi úsměvné počtení o tom, jak by to vypadalo, kdyby se mimozemšťané chovali jako lidé, a jak možná až absurdně mohou některé věci vypadat.

"Tento předmět hoří (myšleno dort)... Vydechnu na něj... Kdo to chce pozřít poté, co jsem na to vydechla?"

Zároveň tleskám překladateli za neskutečnou kreativitu. Nohotlačná dvoukolka, pružné lapače dechu, textilní trubice, pojezdové sání nášlapné textilie, hydratační válec, osobní tlumič hvězdy... a spousta dalších.

Tilte
26.03.2022 3 z 5

textilní trubice :))))

Elulilinka1
28.02.2022 3 z 5

Hm... nějak mi to nesedlo. Občas jsem se zasmála, ale to bylo tak všechno. Na odreagování ale dobrý.

Romča11
01.02.2022 4 z 5

Komiks Divná planeta je opravdu velmi originální. Nahlíží na svět lidí velmi specifickým pohledem, kdy se vlastně podivuje nad tím, co všechno lidé dělají a proč. Akorát místo lidí se v tomto komiksu vyskytují mimozemšťané. (Jsou vyobrazeni tak, jak si je lidé typicky představují.) Popisuje to jednoduše pomocí těch mimozemšťanů, tak zvláštním způsobem až je to vtipné.
Komiks máte přečtený za chvilku, je opravdu velmi jednoduchý, svižný a lehký.
U komiksu jsem se dost nasmála, některé situace byly vystihnuty opravdu velmi vtipně a nápaditě.
Opravdu mi to odlehčilo jeden den zkouškového, kterého jsem měla náročný a tohle mi ho zlepšilo.
Jediný problém, který jsem s komiksem měla, je že jsem se nesmála tak často, jak jsem čekala. Některé situace a popisy za mě jednoduše vtipné nebyly a přišly mi buď zvláštní nebo nudné.
Pokud se chcete zasmát, udělat si lepší den a podívat se na chování lidí specifickým úhlem pohledu, tak rozhodně doporučuju!

sgjoli
23.01.2022 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla nic tak zábavného, úsměvného a vlastně dost vtipného, jako je tahle kniha.
Výborná kresba, která je záměrně jednoduchá, aby na sebe nestrhávala pozornost - naopak dává vyniknout tomu textu, který nastavuje obraz našemu životu a věcem, jež děláme s každodenní samozřejmostí.
Nenajdete tu jeden ucelený příběh. Jedná se o řadu stripů zaměřených na každodenní život postav zakončený nějakou pointou, která právě člověka dost často přinutí k pousmání či přímo k smíchu (já se u toho místy fakt smála nahlas!).
Myslím, že to není od věci čas od času nahlídnout na náš život a naše činnosti z jiné perspektivy, jiného úhlu pohledu.
Bezvadná záležitost! Moc doporučuji všem - myslím, že by kniha mohla zaujmout i ty čtenáře, kteří komiksům jinak běžně neholdují.

Alethea_k
14.12.2021 1 z 5

Na mě asi až moc divné. Chápu, proč se to ostatním líbí, ale se mnou se to bohužel nesetkalo.

czeliza
28.11.2021 5 z 5

Dokonalá kombinace mimozemšťanů a neutuchající existenční krize.

kedlis
08.11.2021 5 z 5

Nápadité, vtipné, roztomilé a parádní překlad.