Čteme německy

Čteme německy https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209679/bmid_cteme-nemecky-209679.jpg 4 3 1

Tato čítanka je určena žákům k prohloubení a praktickému použití již získaných základních znalostí němčiny. Obsahuje jednoduché texty zábavného, poučného a výchovného charakteru. V komentářích jsou uvedena různá slovní spojení a vysvětleny náročnější mluvnické tvary vyskytující se v textu. Přejaté texty jsou většinou zjednodušeny a upraveny pro čtenáře s menší slovní zásobou.... celý text

Přidat komentář

Falquar
22.04.2017 4 z 5

Úžasná kniha pro všechny, kteří se učí německy, zvládají už základní gramatiku, ale potřebují ještě rozvinout slovní zásobu a schopnost porozumění textu. Obsah sestává z mnoha kratších útvarů - někdy jde o kraťounký příběh, někdy o rýmovánku, někdy o naprostou pakárnu (okatě výchovné texty aneb jak být správným pionýrem, popřípadě jak ukázkově zastat úlohu třídní služby). Díky tomuto členění čtenář vždycky ustojí výskyt neznámých slovíček a zároveň se při méně záživném tématu neunudí k smrti. Přítomny jsou i "kapitolky" zaměřené úžeji na jednu oblast, čemuž odpovídá i užitá slovní zásoba - hodně velké problémy jsem měla například s fotbalem, tam to bez slovníku prostě nešlo.
Vřele tuhle čítanku doporučuji; může pro začátečníka představovat nenásilný přechod od tradiční učebnice k první německé knize.