Conan Barbar #07

Conan Barbar #07 https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275423/mid_conan-barbar-07-u7k-275423.jpg 5 6 2

Conan Barbar série

< 7. díl >

Comicsová podoba příhod Conana Cimmeřana, nejslavnější postavy z pera Roberta Ervina Howarda. Příběhy: Tanec lebek (adaptace neconanovské povídky Black Cannan R.E.Howarda) Dva proti Sokolímu městu Miniprofily: Incredible Hulk, Fantastic Four Publicistika: Největší siláci Poznámky: Vycházelo v české i slovenské jazykové mutaci. Originál: The Dance of the Skull! - Conan the Barbarian #83 (únor 1978) Two Against the Hawk-City! - Conan the Barbarian #84 (březen 1978) Vydal: Marvel. Obálka: Savage Sword of Conan #113 (červen 1985)... celý text

Přidat komentář

Ivan Kučera
09.10.2018 5 z 5

Bohužiaľ, ak ste nemali rodičov milionárov, bolo nemožné dostať sa v 90. rokoch nie že k všetkým komiksom, ktoré u nás vtedy vychádzali, ale dokonca čo i len k všetkým komiksom od Semic-Slovartu. Tak veľa ich bolo! Keďže vtedy som letel predsa len viac na Záhadného Spider-Mana, čo bola moja komiksová priorita, dostalo sa ku mne z celej kultovej série Conan Barbar len jedno jediné číslo. Toto. K zvyšným som sa dostal až o niekoľko desaťročí neskôr. Zhodou zvláštnych kozmických náhod mi ale rodičia kúpili práve jedno z najšťavnatejších čísel. Prvý príbeh ide takmer až do hororu. Temné a extrémne pochmúrne prostredie močiarov je úžasne poňaté a vizuálne geniálne nakreslené. K tomu fascinujúci, tajuplný príbeh s krokodílími ľuďmi. V druhom príbehu sa Conan vracia do legendárneho Jastrabieho mesta, ktoré ma trochu nudilo, ale situáciu tu značným spôsobom vylepšuje nová postava – bojovník Zula. Správne – bojovník, nie bojovníčka. Pamätám si, ako ma svojho času šokovalo, že je to muž a nie žena ako vo filme Conan ničiteľ z roku 1984, kde Zulu stvárnila nezabudnuteľná Grace Jones.

Kapis
12.01.2016 5 z 5

Tento Conan byl spolu se Spider-manem a ještě pár jinými kousky úplně první hvězdy na Československém komiksovém nebi a tehdá to byla prostě nepřekonatelná pecka, za kterou je třeba Semicu i po těch letech poděkovat.


Štítky knihy

Conan

Autoři knihy

Roy Thomas
americká, 1940
Howard Chaykin
americká, 1951
John Buscema
americká, 1927 - 2002