Člověk a zvíře – stvoření Boží. Starý zákon o zvířatech

Člověk a zvíře – stvoření Boží. Starý zákon o zvířatech https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383442/bmid_clovek-a-zvire-stvoreni-bozi-stary--x0I-383442.jpg 4 3 2

V perspektivě Starého zákona se souběh existence člověka a zvířete jeví jako jedna ze základních daností lidství. Autorem aktuální studie je znalec náboženství Blízkého východu, ženevský profesor Starého zákona.

Náboženství Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Kalich
Originální název:

Homme et animal Dieu les créa. Les animaux et l'Ancien Testament , 1993


více info...

Přidat komentář

Sidonie
14.01.2021 3 z 5

Docela zajímavý výklad, který mě přiměl vzít křesťanství trochu na milost (mě, která jsem byla v křesťanství vychovaná, ale už dávno jsem tuhle víru zavrhla). Nikdy jsem nepochopila, jak někdo věřící může pokládat za normální zabíjet a vykořisťovat zvířata. (Na koho se vlastně vztahuje ono "nezabiješ"? Dnes myslíme, že jen na lidský druh. V minulosti jsme mysleli, že jen na bílé heterosexuální křesťany. Takže je to tak, jak se nám zrovna hodí?)

Jednou by snad mohla posloužit jako literatura k nějaké práci o právech zvířat. "Bůh nám dal právo vládnout zvířatům" je častý argument věřících, kterým si ospravedlňují využívání a utrpení zvířat. Ale tady se ukazuje, že degradace zvířat na cosi bezduchého a podlidského vůbec není to, co Bůh chtěl.

Sandik
15.07.2018 4 z 5

Velmi útlá a zároveň vskutku podnětná kniha, podávající jeden z nejzajímavějších výkladů prvních kapitol Genesis a to nejen ve vztahu ke zvířatům... Celkový dojem: 85%


Štítky knihy

člověk a zvíře

Autorovy knížky

Albert De Pury
francouzská, 1940
1999  80%Člověk a zvíře – stvoření Boží. Starý zákon o zvířatech

Kniha Člověk a zvíře – stvoření Boží. Starý zákon o zvířatech je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst4x