Číhání

Číhání https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342750/bmid_cihani-XOc-342750.jpg 4 241 71

Vermontský cyklus série

1. díl >

Dokonce i v tichém Vermontu mohou poklidnou přítomnost rozvrátit hrůzné činy z minulosti. Přátelskou a poklidnou atmosférou odlehlého městečka Canaan ve Vermontu otřásá spor o legalizaci homosexuálních manželství. Mezi lidmi to vře. Staří přátelé si nemohou přijít na jméno. Probouzí se strach, předsudky a násilí. Když je tedy v domě advokáta, který se v případu výrazně angažuje, brutálně zavražděna mladá dívka, detektiv Sonja Testová nabude přesvědčení, že vražda musí mít s ostře sledovanou kauzou nějakou spojitost. Jenže jak se mladá Sonja Testová noří do svého prvního vyšetřování vraždy hlouběji, odhaluje děsivé činy skryté po celá desetiletí a zjišťuje, že za idylickou tváří městečka se ukrývá temnota a zlo páchané na nevinných. A Sonja, matka dvou dětí, udělá všechno pro to, aby nevinné ochránila.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Lie In Wait , 2015


více info...

Přidat komentář

čef
15.04.2024 4 z 5

Pátrá se po vrahovi mladé dívky a občas se bojuje proti bigotům, kteří, ó hrůza, nechtějí manželství homosexuálů. Zabíjejí i pejsky policajtům! Také jsou zde tajemství z dávné doby, ve hře je zneužívání nedospělců. Závěr je zamotaný do poslední řádky. Ovšem není to až taková bomba, alespoň pro mne. Těch inovací zde nebylo příliš, ale nakonec to byl alespoň dobrý průměr.

Merynkaw
12.02.2024 4 z 5

Rychlá oddychová detektivka. Četla se snadno a rychle.


maličkán
31.05.2023 4 z 5

Skvělý detektivní román, stránky ubíhaly samy. Nečekaný závěr.

Margerite
17.12.2022 4 z 5

Moje první kniha tohoto autora. Váhala jsem mezi 3 a 4*, nakonec trochu přidám a dávám 4. Líbila se mi vyšetřovatelka i hlavní linka, naopak mi vadilo celkové zastření hlavního motivu, kdy čtenář nemá až do konce šanci odhalit, jak to vlastně bylo. A pak lavírování na konci, kdo že je vlastně vrah. Ale celkově fajn, půjčím si další díl.

twiggynka
06.12.2022 5 z 5

Autor mě opět nezklamal. Kniha byla čtivá, napínavá a četla se sama. Doporučuji

Evkae36
27.11.2022 4 z 5

Dobře se to četlo, i když měla kniha hodně stránek a více jak polovina vypadala, jako že se policie točí na místě. Druhá polovina knihy byla lepší, ale konec mi přišel trochu zbytečně překombinovaný. Ale K zamyšlení bylo co všechno vyplavalo na povrch a co toho bylo vlastně příčinou.

Tupoun
22.11.2022 2 z 5

Zpočátku jsem měl podobné pocity jako čtenář Privigelius, který nedočetl. Určitě mně ta poněkud psychicky vykolejená vyšetřovatelka Sonja Testová nepřipadala sympatická jako Káje95. Ale po nemastném neslaném úvodu se začal příběh rozvíjet a při hledání vraha se vynořovaly mnohé podivuhodnosti maloměstského spolunažívání. Velmi mě zaujalo, jak se dovedou spojit násilnický bigotní vidlák a snad až fanaticky pobožný muž alternující rovněž ďábla, když má jejich nenávist stejný cíl. A právě to je asi na knize nejzajímavější, jak vyplouvají zcela mimoděk na povrch svinstva vážených spoluobčanů. Tady stoprocentně platí - hoď kamenem, kdo jsi bez viny! Přestože neskáču nadšením, dá se to číst a určitě se k Vermontskému cyklu vrátím.

Privilegius
22.10.2022 1 z 5

Nedočteno, ač jsem se snažil, tak mě to opravdu nebavilo...

Kája95
06.02.2022 4 z 5

Neuvěřitelně čtivé. Dobrá kriminálka -detektivka. Ve většině detektivek mě štve vyšetřovatel/ka. Tady ne, sympatická a normální žádná ultraspeciálni dokonalá,posedlá policistka

danielosbourne
16.10.2021 4 z 5

Já jsem velice spokojený. Nenápadná detektivka, jejíž anotace by mohla vyznít nudně, ale ve skutečnosti je to skvěle vystavěná a vymyšlená detektivka, která se nezaměřuje jen na to, kdo stojí za vraždou mladé dívky, ale přináší celkový vhled do života několika postav jednoho odlehlého městečka ve Vermontu. Kniha se skvěle četla, postavy vyšetřovatelů byly sympatické a velice mě potěšilo, že napětí bylo udržováno až do poslední stránky. Po všech těch sériových vrazích a neskutečné brutalitě bylo příjemné si přečíst něco lehčího na psychiku, ale s o to propracovanějším dějem. Určitě si rád přečtu i autorovi další knihy.

Gibis
29.08.2021 4 z 5

Tak já nevím. Četlo se to opravdu skvěle, rychle příběh odsýpal díky převládající přímé řeči, nechybělo napětí, Sonja mi byla sympatická i se všemi svými pochybnostmi. Jen mě zklamal konec. Já asi potřebuju mít vyřešenou tu spravedlnost :) Nevím jestli to brát jako konec otevřený a čekat pokračování v dalším díle nebo ne.

NADEI
23.05.2021 5 z 5

Velmi dobře vystavěná detektivka s dobrým námětem. Souvisí mrtvá dívka s legalizací homosexuálů, komu překážela ? Na povrch vyplouvají dávné křivdy a Sonja Testová se ujímá nelehkého úkolu. Super, doporučuji

yellow
06.05.2021 4 z 5

Napínavý příběh, kdy jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo je vrah.

bigben
16.03.2021 4 z 5

Nadšená ze závěru, kde se vše odhalilo až na posledních stránkách..tak to má být...to já ráda...

prestiggio
23.01.2021 4 z 5

Prvý diel ma vôbec neoslovil. Táto časť však bola o niečom inom. Obľúbila som si detektívku Sonju, aj vďaka jej záľube.

SilvieSisinka
30.07.2020 4 z 5

Trošku roztáhle psaní. Napínave, zápletka dobrá. Četlo se to samo.

perpe2a
19.07.2020 3 z 5

Bohužel všeobecné nadšení nesdílím. Za mě průměrný thriller, kterému chyběla hloubka rozpracování postav a děje. Naopak některé věci tam byly zcela nadbytečné.

moudivlacek
19.05.2020 5 z 5

Co k tomu dodat? Super detektivka a velmi čtivý psychologický román. Naoko se jedná o vraždu dívky, co je ale za ní, je motiv velmi prastarý, ale velmi velmi platný i nyní. Je tu několik zásadních otázek, mj. i právo na svazek homosexuálů. Detektiv Sonja Testová rozhodně nepřijímá předkládanou údajnou pravdu jen pro to, aby si ulehčila život a rychle uzavřela případ. Je to takový ženský buldok v sukních. Trošku nezvládá rodinný život, ale má obrovskou oporu v manželovi.
Prostě příběh je skvělou ukázkou toho, že najít pravdu a dokázat ji, je velmi velmi těžké.

blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Páni, ani nevím, kde mám začít. Tahle kniha je naprostý must have pro všechny krimi nadšence, kteří mají rádi propracované příběhy. Číhání je velmi kruté, aktuální, děsivé a totálně návykové. Je v něm obsaženo téma legalizace homosexuality, zneužívání, předsudků, násilí a také starých křivd. Křivd, které se jen tak neodpouštějí.

Awča
04.05.2020 5 z 5

Kniha mě chytla od prvních řádků. Příběh byl dobře vystavěný, byla jsem opravdu zvědavá, jak to celé dopadne, vše se proplétalo, těšila jsem se na každou další kapitolu.
Díky dobře popsané vyšetřovatelce jsem si dlouho myslela, že knihu napsal muž! Je fajn vědět, že i muži ví, jak těžké je skloubit mateřství a práci. Zajímalo by mě, zda se v dalším díle dočká Sonja služebního postupu... nebo rozpadu manželství.

Autorovy další knížky

Eric Rickstad
americká
2016  78%Tiché dívky
2017  80%Číhání
2020  73%Co po ní zbylo
2018  81%Jména mrtvých dívek

Kniha Číhání je v

Právě čtených6x
Přečtených333x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených12x
Knihotéce210x
Chystám se číst172x
Chci si koupit27x
dalších seznamech3x