Chytře na prů*ery

Chytře na prů*ery https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481659/bmid_chytre-na-pru-ery-EIf-481659.jpg 4 12 3

V knize Odse*te se naučil Gary John Bishop miliony čtenářů, jak správně umlčet ten negativní, sebepoškozující hlas v hlavě a proměnit tak svůj život k lepšímu. V této knize, nazvané Chytře na prů*ery, všechny tyto myšlenky rozvíjí, redefinuje, co znamená „moudrost“ a ukazuje nám, jak se vypořádat s problémy a ještě vylepšit život sobě i ostatním. Když nás zasáhnou všelijaké prů*ery všedního života, mnoho z nás nemá tušení co si počít – ať už se jedná o ztrátu práce, zlomené srdce nebo jen a pouze pocit určitého prázdna. Moudrost potřebujeme k nalezení toho správného směru. Ačkoliv je internet plný různých na první pohled velice nápomocných rad, v žádných životních změnách nám ve skutečnosti nepomůžou. Kniha Chytře na prů*ery se probírá všemi těmito s*ačkami a přináší nám vhled a inspiraci ve čtyřech úrovních, které jsou v tomto směru nejdůležitější: láska, ztráta, strach a úspěch. Napsáno jeho velmi populárním stylem naprosto bez okolků, přináší toto dílo velmi svěží perspektivu, aby nám pomohla se změnou našeho přístupu k různorodým životním problémům. Bishop však vzápětí zmiňuje, že tím to nekončí. Teď když jste se ods*ali a jdete chytře na prů*ery, je třeba tyto lekce použít k pozitivním dopadům na svět kolem vás.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Via
Originální název:

Wise as Fu*k , 2020


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
12.07.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Asi je to zrovna to, co jsem teď potřebovala, takové nakopnutí :-) Gary John Bishop mě baví, jeho přístup, jeho myšlenky.. je to opravdu takové nasměrování, jak se přestat bát.. Ale samozřejmě je to vždy na každém jedinci, jak se ke všemu sám postaví a jak si poradí. Buď zatne zuby, nebo stále bude ve své bublině a nevystoupí ze své komfortní zóny. Opět si tu každý najde to své, já jsem se docela dost ztotožnila ve spoustě různých situacích :-) Zbyšek Horák opět bravurní, tyto knihy mu sedí!

IvaniceTamta
23.01.2023 3 z 5

Motivační knihy vydávané v posledních letech mám ráda. Upouští od sluníčkářství, od snahy být za každou cenu pozitivní, a motivují čtenáře reálně pohlížet na svět a tzv. se neposrat. Tomu, kdo bude číst tuhle formu poprvé, přinese kniha zajímavé poznatky a pohlazení na duši. Já už tak nadšena nejsem. Knihou jsem se musela prokousat, podstatná část knihy je z mého pohledu omáčka ala “kniha vám změní život a ukáže vám směr, až dočtete kapitolu. Po dočtení konkrétní kapitoly se nic moc nedozvíte, ale zjistíte, že v další kapitole zase něco zjistíte, a to už vás vážně změní”. No. Kniha nenadchla, ale určitě ani neurazila.


LilyGorch
26.12.2021 4 z 5

“Jste tím, na co myslíte. - To zní přesvědčivě, ale takhle jednoduché to není. Já třeba často myslím na štěňátka, ale ocásek mi zatím nenarostl.”

Na internetu najdete spoustu mouder a zaručených receptů na život, ale kromě případné chvilkové útěchy vám v ničem nepomůžou. Chvilkový pocit úlevy rychle odezní, všechny tyhle triky jsou totiž velice povrchní. Gary John Bishop na to jde trochu jinak.
V úvodu knihy se autor zabývá tím, co je to vlastně “moudrost”, jak ji odlišit od “špatné moudrosti”, která není vůbec prospěšná. V následujících desíti kapitolách se snaží poradit, jak se vyrovnat s neúspěchem lásce, se ztrátou milované osoby, jak nepropadnout strachu, ale naopak jak nad ním zvítězit, dostat situaci pod kontrolu apod.

“Zapamatujte si, že moudrost není kelímek instantního kafe, který si koupíte ve Starbucks a kopnete ho do sebe. Zpomalte, myslete, vstřebávejte.”

Nejde o knihu s příběhem, který vás do sebe vtáhne. Na tuto knížku je třeba, aby si čtenář udělal čas, zastavil se, zamyslel se nad jejími řádky, nad sebou, svým životem a postupně jej měnil ke své větší spokojenosti. Po přečtení se vám přes noc jako mávnutím proutku nezmění zázračně život. Časem se k ní ale můžete vracet (klidně si zatrhávejte pasáže, které vás více oslovily), berte ji i jako inspiraci do budoucna. Až vám svět zase hodí nějaký klacek pod nohy, vy už budete vědět, jak s danou situací a hlavně sami se sebou pracovat.

“Vždycky ale přijde chvíle, kdy vám váš žal přestane být prospěšný, kdy vám začne škodit, bránit vám jít dál a sloužit jen jako výmluva, proč se vám nedaří. … Když ten čas nastane, musíte být připraveni smířit se s tím a svůj žal přesadit jako rostlinu tam, kde vám nebude vadit a zároveň nezahyne. … Ztráta vás nemusí nutně zlomit. Vždycky se s ní můžete vyrovnat tak, abyste byli silnější, ne naopak.”

Autorovy další knížky

2019  73%Odse*te se
2020  62%Přestaňte řešit h*vna
2021  73%Chytře na prů*ery
2022  69%Láska ku*evská

Kniha Chytře na prů*ery je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Knihotéce30x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x