Přestaňte řešit h*vna

Přestaňte řešit h*vna https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452758/bmid_prestante-resit-h-vna-rxE-452758.png 3 56 10

Autor světového bestselleru Odse*te se, Gary John Bishop, přichází s bezprecedentním návodem, jak se přestat sabotovat a začít žít život, po kterém toužíte. V předchozí knize nás nabádal především k tomu, že je třeba se přestat vymlouvat a převzít zodpovědnost za negativní a svazující samomluvu. V knize Přestaňte řešit h*vna tento přístup dále rozvíjí a učí nás, jak ukončit sebezničující chování. Vysvětluje, že příčinou destruktivních cyklů je naše vrozené nastavení. Představuje různé typy lidí a způsoby, jakými sami sebe podrývají. Například: „Nedokážu ušetřit dost peněz.“ „Moje vztahy končí vždycky špatně.“ „Moje práce mě nebaví.“ Dále analyzuje, proč jednáme zrovna takto, včetně běžných „granátů“, které nám vybuchují v životě. Gary J. Bishop ukazuje, jak lze vystoupit ze začarovaného kruhu a přestat sabotovat vlastní život. Kniha Přestaňte řešit h*vna je napsána stejně přímým stylem bez servítek jako Odse*te se, pomůže vám prohlédnout psychologickou mašinérii a zastavit negativní myšlenky a chování, ještě než se rozběhnou. Budete tak moci věnovat pozornost jiným věcem a začne se vám dařit v oblastech, kde jste si mysleli, že nikdy neuspějete. Skutečně můžeme vzít život zpět do vlastních rukou. Možná jste se sebou v minulosti vyjebávali, ale kniha Přestaňte řešit h*vna vám ukáže, jak překonat pustošivé vzorce a žít život, po kterém toužíte.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Via
Originální název:

Stop Doing That Shit , 2019


více info...

Přidat komentář

Emik87
14.02.2024 2 z 5

Za mě kniha nic moc. Chvílemi mi styl přišel stejně agresivní jako prodejců "Šmejdů".

DomT
05.11.2023 1 z 5

Dle mého nejslabší kniha tohoto formátu. Ale nevím, možná už jsem toho jen přesycen.


LiberX
22.08.2023 1 z 5

Bishop nastavil laťku pro literaturu osobního rozvoje tak nízko, že ji v podstatě namaloval křídou na zem.

Chápu autorův záměr a rozumím snaze se odlišit, nebýt za každou cenu pozitivní a léčit šokem. To by se však v knize kromě prvoplánově účelová dehonestace čtenáře muselo skrývat i něco přínosného.

Obsah jednotlivých kapitol by se dal zobecnit následovně: Osobitým a zcela agresivním stylem čtenáře profackuje a obviní z neschopnosti. Nic se nedozvíte, ale slíbí, že v další kapitole se dozvíte něco, co Vám změní život. V následující kapitole se opakuje stejný scénář a tak stále dokola. Výjimku tvoří poslední dvě kapitoly, které by se daly shrnout do: Zapomeňte na minulost, jací jste i své okolí. Sami si vysněte, jací chcete být, čeho chcete dosáhnout a jděte za tím.

Tohle není kniha plná zbytečné omáčky. Je to kniha plná negativní kaše, ve které se Vás snaží utopit, aby Vám v závěru ukázala záchranný kruh, ke kterému si musíte doplavat sami.

Kniha mi nic nedala. Být o trochu delší, nejspíše jsem ji nedočetl.

markinho962
11.04.2023 1 z 5

Vlastně vůbec o ničem, Nečas nacetl dobře, ale nepomohlo

Nuttelka
13.01.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Asi jsem také čekala něco trošku jiného a nic extra mi to nedalo... Je to takové povrchové, nic do hloubky, ale své čtenáře si to určitě najde. Pavel Nečas mi k těmto knihám o osobním rozvoji opravdu sedí, skvěle se poslouchá.

dacek
25.06.2022 2 z 5

Svým hodnocením nechci vůbec říct, že kniha nemá člověku co dát. Určitě se z ní dá poučit a i mě samotnému v závěru něčím přispěla. Ale nedokážu se zbavit pocitu, že první polovina knihy je trochu zbytečná a autor se mě v ní snažil akorát přesvědčit, že řeším nesmysly. Když tomu přidám styl, jakým je kniha napsaná, nezbývá mi než hodnotit lehce podprůměrně. První autorova kniha mi přišla psaná trochu odlehčeněji a nepůsobila na mě tolik agresivně. Poslední dvě kapitoly ovšem považuji za přínosné a stejně tak kapitoly o třech sabotérech. Ve výsledku bych řekl, že autorův styl není úplně pro mě, ale to neznamená, že někomu to nemůže vyhovovat víc.

Lily101
22.06.2022 3 z 5

Od knihy jsem čekala dle názvu něco trochu jiného (měla jsem za to, že cílí na to, když člověk přemítá nad tím, co řekl v rozhovoru, který si dost možná už ani další účastník hovoru nepamatuje).

Mrzí mě, že kniha je velmi povrchní (“nakousnou” se v ní zajímavé “situace/případy”, ale následně autor bez řešení rychle mění směr nebo nabízí v jedné větě řešení stylem: “Musíte si na to přijít sami.”).

Na druhou stranu je kniha hodně vtipně napsaná (hl. začátek) a min. některé části textu mnou nějakým způsobem rezonovaly, takže klidně zkuste tuto knihu také přečíst a…uvidíte sami!

Mathiola8
24.02.2022 4 z 5

Některé pasáže dost podnětné a k zamyšlení.

Lajtwing
12.03.2021 5 z 5

Stručná, upřímná kniha, díky které identifikujete "tři sabotéry" a pochopíte, jak se podkopáváte a jak jste v tom sakra dobří. Libí se mi hlavně přístup autora - nemaže se s námi a to je v době dotčených "vloček" a kultů oběti asi to nejdůležitější!

misa.novakova
14.01.2021 4 z 5

Dostala jsem jako dárek a neměla velké očekávání. Četla se mi dobře, zajímavé myšlenky. Asi mi to úplně neobrátí život naruby, ale něco z toho určitě vezmu.

Autorovy další knížky

2019  73%Odse*te se
2020  62%Přestaňte řešit h*vna
2021  73%Chytře na prů*ery
2022  69%Láska ku*evská