Chvála české kuchyně - bible české gastronomie

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314648/bmid_chvala-ceske-kuchyne-bible-ceske-ga-0jv-314648.jpg 5 3 2

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
04.02.2023 5 z 5

Úžasné nahlédnutí pod pokličku české kuchyně v běhu staletí. Netřeba více dodávat.

bookcase
07.07.2017 5 z 5

Skvělé pojednání o historii české gastronomie. Od pánvičky po mistry kuchařského umění. Ukázky z literárních děl to výborně doplňují.