Polibek jako dezert

Polibek jako dezert https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401543/bmid_polibek-jako-dezert-jSf-401543.jpg 4 188 55

Chuť lásky série

< 2. díl

Lepší než čokoláda – žena snů jako dezert Nick O´Reilly je opravdový kuchařský rebel s neuvěřitelnou vášní pro věc. Strhující kritika ve vlivných bostonských novinách ho ovšem raní až do morku kostí. Když ale pozná autorku, gastronomickou kritičku Claire Parker-Wickhamovou, je jako u vytržení – tuhle ženu musí získat! Je dobře, že se nechala zlákat k labužnické sázce. Teď má Nick čtyři týdny na to, aby Claire okouzlil nejen svým jídlem… Volně navazuje na předchozí titul kulinářské série Tajná přísada Láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Taste of Love - Küsse zum Nachtisch , 2017


více info...

Přidat komentář

Parwana
26.01.2024 odpad!

Bphužel mi nesedl styl psaní a odložila jsem po dvou kapitolách.

mary2019
21.01.2024 3 z 5

Popravdě? Na knížku jsem se těšila. Zaujala mě krásná obálka, takže jsem trochu doufala, že obsah bude stejně pěkný (dobrý).
Hlavní postavy mi moc nesedly. Nick mi přišel jak malý kluk a Claire mi spíš přišla jako jeho starší sestra.
Čtení to sice bylo pohodové, ale žádný wow efekt se nekonal. Vadily mi dlouhé kapitoly.
Tohle čtení nikoho neurazí, ale pro náročnější čtenáře to asi úplně nebude. Řekla bych, že to ocení spíš mladší ročníky. Dávám tři .


karin4338
11.08.2023 5 z 5

Super. Lepsia nez 1 diel. Uvidime s cim este autorka pride. ;)

Airelle
03.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Tentokrát přišla na řadu štafeta od @terez_booklover, jedná se o romantickou oddechovku.

Hlavní postavy mi byly vesměs sympatické, Claire jsem si ovšem oblíbila víc než Nicka, ten se tak často choval jako blbec, že jsem nechápala ani jeho důvody.

Bylo pár scén, u kterých jsem se smála až k slzám a pak tu bylo pár scén, které sice měly být vtipné, ale opakovaný vtip není vtipem, a to je problém celé knihy neustále se opakující dialogy, seškrtat a nahradit něčím jiným a pak by si zasloužila lepší hodnocení.

Hádka, která vznikla na konci knihy z ničeho, mi přišla přitažená za vlasy a upřímně, kdyby se takhle ke mně chlap zachoval, tak už mě nikdy neuvidí.

A ještě věc, která se mi nelíbila Claire mu dá v určité chvíli facku, můžeme se tvářit, že zaslouženě, ale vážně se zamysleme nad tím, že kdyby to bylo obráceně, tak ho lidi ukamenují.

Jestli si Polibek přečtete, nechám na Vás, já už se k ní nevrátím, ale musím říct, že do štafety se naprosto hodila.

Kristulda
28.07.2023 3 z 5

Já půjdu asi proti proudu, zdálo se mi to sladké až moc. Popichování hlavních hrdinů bylo místy až trapné, bylo to prostě až moc,to mi kazili celkový dojem s knihy, která mohla být fajn oddechovkou. Přitom potenciál to mělo, teď jsem se přistihla jak obracím oči v sloup, když jsem si vzpomněla na spojení slov ,, bože sexu,,. Nejsem cílová skupina....

kolacky
29.05.2023 4 z 5

Fajn čtení s recepty. Mňam!

Littlemonday
10.12.2022 4 z 5

Polibek jako dezert - Poppy J. Andersonová

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Lepší než čokoláda – žena snů jako dezert.

Nick O´Reilly je opravdový kuchařský rebel s neuvěřitelnou vášní pro věc. Strhující kritika ve vlivných bostonských novinách ho ovšem raní až do morku kostí. Když ale pozná autorku, gastronomickou kritičku Claire Parker-Wickhamovou, je jako u vytržení – tuhle ženu musí získat! Je dobře, že se nechala zlákat k labužnické sázce. Teď má Nick čtyři týdny na to, aby Claire okouzlil nejen svým jídlem…

Recenze:

Pokračování knihy Tajná přísada láska jsem otevřela hned po dočtení prvního dílu. Jelikož jsem nebyla příliš nadšená, vlastně jsem se ani moc netěšila. Jak často se stane, že je druhý díl lepší než ten první, že? Ovšem tady se můžete spolehnout, že předsudky neplatí!

Po příběhu Drewa a Brooke jsem tentokrát odhalovala příběh Drewova kolegy a kamaráda Nicka. Drsňák, který je krásný, vtipný, šikovný a sexy. Na scéně se objeví Claire, která mu sáhne na ego a zkritizuje to, v čem si Nick je nejjistější. Co se stane dál je nám každému jasné, jde o odechový hate love románek, takže Claire neskončí s kudlou mezi žebry, ale s něčím jiným někde jinde… Ne že bych chtěla něco vyzrazovat.

Kromě toho, že má příběh spád a mnoho scén je velmi vtipných nebo dojemných, tak mi při čtení úplně bouchla hlava z Nickova nejhlubšího tajemství. Nečekaný a originální nápad autorky na zápletku! Z mého pohledu je celá Nickova situace velmi nereálná, ale je to oddychovka, ne? Takže jsem vypnula svůj pragmatismus a jen četla a užívala si to. To stejné doporučuji vám. Byla to super slaďárna. ️

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

bafuskyBaf
07.10.2022 4 z 5

Musím napsat, že se mi tenhle druhý díl líbil mnohem více než první díl. Claire i Nick mi byli sympatičtí a byla mezi nimi taková chemie. Takže za mě super počteníčko a k tomu ještě navíc jídlo..:D

Annyshga
02.09.2022 4 z 5

Musím přiznat, že kdybych knihu nečetla v rámci dvojštafety, tak se do ní asi nepustím. První díl mě nezaujal tak moc abych chtěla sáhnout po dalším. To by byla ale neskutečná chyba. Tento příběh s Nickem a Claire byl naprosto boží . S neodolatelným šéfkuchařem Nickem jsme se seznámili již v předchozí knize, proto jsem ráda, že dostal prostor pro svůj vlastní příběh. Perfektním oživením celé knihy byla právě svérázná gastronomická kritička Claire, ta si s Nickem nebrala vůbec žádné servítky, parádně do něj šila a shazovala jeho ego. Její popisy jídel mi doslova vháněly sliny do úst . Příběh i samotná zápletka v podobě sázky se mi moc líbila. Tajemství sebevědomého šéfkuchaře mě vážně šokovalo. Po delší době něco, co mě dokázalo opravdu překvapit. I když právě toto tajemství mělo trošku slepá místa a občas mi to přišlo zvláštní a nemožné neřešila jsem to a příběh si užívala plnými doušky. Co mi naopak vadilo byly neustále sexuální narážky Nicka. Na můj vkus jich mohlo být trošku méně.

vera5841
23.08.2022 4 z 5

Romantická linka příjemná a nenáročná. Stejně jako v předchozím díle příběh protkaný jídlem, což je vždy plus. Trochu mi vadilo, že některé slovní obraty se často opakovaly. Co mi ale vadilo hodně byl Nickův problém - ve skutečnosti tato nemoc není natolik vážná a dá se s ní pracovat. Naopak nechápu, jak by se Nick dostal tak daleko, aniž by si někdo všiml. V této části jsem měla opravdu chuť přestat číst. Ale nakonec jsem se překonala a v duchu si řekla, že autorka problém jen špatně pojmenovala

adela2230
05.08.2022 5 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Nečetla jsem sice první díl, ale i tento díl samostatně je super. Je to romantika skoro v pravém slova smyslu, líbí se mi, že tam není zdlouhavá pauza, když se něco nepodaří a kniha se čte sama.

Miška935
01.08.2022 4 z 5

Kniha se četla sama, příběh byl fajn. Je to takové mile čtení pro mladistvé. Ale i tak jsem si knihu užila, začátek me teda moc nebavil, ale pak už to slo.

Kudík
17.07.2022 5 z 5

Tento díl mi přišel o mnoho lepší než 1., a to nejen dějem, ale i lepší charakteristikou postav a méně opakováním se. Zde se autorka, pouze u Claire, párkrát dopustila toho, že když jí něco od Nicka chutnalo, tak by se v tom jídle neustále válela či se koupala. Já osobně bych si raději dala nášup. :) Nick se mi zamlouval již v předchozím díle, a to tam měl pouze pár "štěků". A Claire velmi příjemně překvapila, ať již humorem, či taktem. Jejich vzájemné škádlení bylo tentokráte vtipné. Celkem jsem měla pochopení pro jeho obavy, když se provalilo jeho tajemství. Hodně mě bavila i Vicky, škoda, že se jejího příběhu (5.) a její sestry Liz (3.) asi nedočkáme. 4,5*

pegasek
13.07.2022

Nádherný příběh,směsice humoru s erotickým jiskřením završenym láskou.Krasne se kniha četla a velmi pobavila

orangerose
01.07.2022 5 z 5

tento díl 2 je víc vtipnější než 1 díl, bavila mně knížka, u ní nejde přestat smát :D

LadyCotton
30.03.2022 3 z 5

Ačkoliv se mi příběh četl rychleji, často jsem se během četby smála i nahlas, než u prvního dílu... Tak musím konstatovat, že u tohoto příběhu mi chybělo nějaké větší "zašmodrchání" děje. Prakticky do poslední kapitoly jsem čekala kdy jim autorka ten románek trochu stíží... a ono defakto nic.

Kekik
08.03.2022 3 z 5

Na příběh Nicka jsem se těšila. Tedy ale že mě naštve, to jsem nečekala. Jeho chování na konci by zasloužilo pořádnou lekci, aby se probral. Claire se mi jako postava hodně líbila. Ta její trpělivost s Nickem...
Také se mi moc líbily slovní přestřelky mezi Nickem a Marah. Byly lepší než přestřelky mezi Nickem a Claire. Škoda, že jich bylo pomálu.
Z receptů mě zaujaly jen ty sladké. Ostatní mě svými ingrediencemi nelákaly. A ani nejsem fanda takových snobských jídel. Ovšem ty sladké pochoutky, jó ty bych moc ráda ochutnala.
Dalších dílů se asi nedočkáme, ale kdyby ano, tak pokud by byly v akci, jako tyto dva, určitě bych si je koupila.

RendyaDav
06.03.2022 5 z 5

Knihu doporučuji všem romantickým duším , kteří hledají milou knihu na jedno odpoledne. A doporučuji si ke knize vzít něco dobrého. Je to milá oddechovka, u které budete slintat. Hlavní hrdina umí uvařit opravdové skvosty pro osůbku které opravdu hříšně chutnají. Je to nenáročné čtení , které vás pobaví a potěší.

Carol1122
08.01.2022 3 z 5

Sladší než dezert příběh opravdu byl. Dokonce jsem se bála, že na chvíli dostanu cukrovku. Jedná se opravdu o oddechovku, románek s kulinářským pozadím (o kterém Claire doslova pořad básnila) okořeněném vtipem a dialogy. Žádnou přehnanou zápletku nebo drama nečekejte, jedná se o příběh, u kterého vypnete po dlouhém dni v práci a nezbude vám, než se nad řádky usmívat, a při čtení těch dobrot vám to nedá a podniknete i cestu do ledničky. Za mě dostává příběh palec nahoru a hodnocení lepší průměr.

Dela90
15.11.2021 5 z 5

Naprosto dokonalá směsice romantiky a humoru. Už dlouho jsem se u popichování dvou hlavních postav, tak nebavila. A to popisování jídla ach, sbíhaly se mi sliny jedna báseň. Láska prochází žaludkem a v téhle knížce to platí dvojnásob. Moc povedená romantická oddechovka okořeněná vtipem a božským jídlem.

Štítky knihy

vaření romantika

Autorovy další knížky

Poppy J. Anderson
německá, 1983
2019  79%Polibek jako dezert
2018  78%Tajná přísada láska

Kniha Polibek jako dezert je v

Právě čtených4x
Přečtených260x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených12x
Knihotéce262x
Chystám se číst124x
Chci si koupit30x
dalších seznamech5x