Chuť jablek: Moderní tchajwanské povídky

Chuť jablek: Moderní tchajwanské povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193535/bmid_chut-jablek-moderni-tchajwanske-pov-qD3-193535.jpg 3 6 3

Povídky: Ču Si-ning: Vlčice, Wang Čen-che: Věno, Paj Sien-jung: Zimní noc, Chuang Čchun-ming: Chuť jablek, Chung Sing-fu: Konec přestavení, Li Ang: Řezníkova žena, Topas Tomapima: Poslední lovec, Li Čchiao: Úvahy o existenci, Chuang Fan: Jak změřit šířku kanálu, Čeng Čching-wen: Jarní deště, Wu Che: Vyšetřování, Ču Tchien-sin: Moudrý don Quijote, Su Wej-čen: Filmové scény, Laj Siang-jin: Tao jako ostrov, Chen Chang-Min: Doslov... celý text

Přidat komentář

Ivaksa
02.02.2022 4 z 5

Líbily se mi téměř všechny povídky. U některých jsem litovala, že nejsou na celou knihu. Za každou povídkou byl popis díla, který objasňoval pozadí děje, jeho zasazení do historického kontextu i metaforický smysl.

tetkavd
11.09.2020 1 z 5

Většina povídek s čestnou vyjimkou Vlčice, Posledního lovce a Vyšetřování mě příliš nezaujala. Tyto tři ale doporučuji. Obzvláště druhé dvě jsou specificky tchajwanské. Špatná nebude ani Řezníkova žena, ale v tomto případě jde jen o úryvek. Celkově je kniha hodně ponuře laděná i když krásně vypravená.


PanTydlitát
04.04.2020

Kniha mě zajímá jen proto, že nakladatelství Brody vlastnil můj známý... Pokaždé na návštěvě na oběd řekne »Dobrou cuť« - to je jediné, co o té knize vím. Mimochodem je to to, ze mu na obálku knih při 1. vydání natiskli místo CHUŤ- CUŤ. Takové je to roztomilé...;-)

Autoři knihy

Shi Yi Lin
čínská

Kniha Chuť jablek: Moderní tchajwanské povídky je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x