Chorvatské pohádky

Chorvatské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447024/bmid_chorvatske-pohadky-4nt-447024.png 3 5 2

Víte, proč má zajíc malý ocásek, proč kocour žere myši, jak to bylo s tabákem anebo kam si jeli z jednoho ostrova pro rozum? Lidové pohádky, zábavné, dojemné a napínavé jako ty naše, se vypráví po celém světě. V těch chorvatských najdete třeba čerty a samozřejmě i moře a ostrovy. Z pokladnice lidových příběhů, které kdysi zapsali sběratelé na chorvatském venkově, jsme vybrali ty nejkrásnější a nejvtipnější. Každou z nich stihnete vy nebo vaše děti přečíst do dvaceti minut, a tak se nabízejí jako ideální čtení před spaním.... celý text

Přidat komentář

jfialova
04.04.2023 3 z 5

Některé pohádky poněkud postrádají logiku, což je problém, protože děti si toho samozřejmě všimnou a nejen že na to upozorní, ale dožadují se vysvětlení, což je potom složité :-) Některým pohádkám trochu chyběla pointa, pořád jsem čekala, že z toho vyplyne nějaký závěr a ono nic... Každopádně chorvatské pohádky mají blízko k těm českým, motivy se opakují, jen se různě prolínají nebo jsou doplněny o nějaký nezvyklý detail. Četli jsme v rámci projektu Noc s Andersenem.

girdi
18.09.2022 2 z 5

Na můj vkus hodně zvláštní pohádky. Moc nás to s dětmi nebavilo a některé pohádky mi přišly fakt mimózní. Ovšem "lidové" pohádky mají své kouzlo hlavně v zemi původu, takže to beru s rezervou. Na druhou stranu pěkné zpracování knihy (vazba, obal, barvy, ilustrace).