Himálajské pohádky

Himálajské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139430/bmid_himalajske-pohadky-Qgd-139430.jpg 5 25 4

Pohádky ze zemí na střeše světa, které se tu odnepaměti vypravují. Bohatě ilustrovaná kniha 33 příběhů z Tibetu, Ladaku, Bhútánu a Sikkimu má netradiční vazbu s odkrytým šitím, jednotlivé barvy viditelné na hřbetu odpovídají barvám tibetských modlitebních praporků. Obsahuje i slovníček neznámých výrazů.

Přidat komentář

knížky-64
14.06.2023

Líbila se mi pointa u pohádky "Jak se zlato proměnilo na písek". Ale hlavně jsem obdivovala začlenění krásných ilustrací do textu!

engai
08.04.2019 4 z 5

Některé pohádky překvapivě připomínají ty Evropské, ale většina je pro nás originální. Sympatické mi je především to, že nikdo zde nebojuje se zlem, ale hlavní hrdinové, kteří jsou zlem sužování to narafičí tak, aby se zlo ponaučilo, nebo zlikvidovalo samo.
Např.:
Aku Tampa nejde zabít zlého chamtivého správce, který ho dal utopit. Místo toho mu nakecá, že mlýnské kolo, které mu přivázal ke krku, vyměnil s vodníkem za hromadu zlata, protože v podvodním světě jsou mlýnské kola nedostatkové zboží. No a tak si správce přiváže tři mlýnské kola a skočí do jezera kšefovat...


Jass
01.08.2017 4 z 5

Přiznám, že knížku jsem si půjčila hlavně kvůli nádhernému grafickému zpracování a ilustracím, které jsou skutečně skvostné. Samotné pohádky jsou také moc pěkné čtení, že by mě nějaký příběh vyloženě nadchnul se říct nedá, ale krátké příběhy utíkají úplně samy a za dvě čtení jsem měla přečteno.

LuckyZ
02.06.2017 5 z 5

Krásný výběr pohádek a bajek, kde zjistíte , že lidé jsou si na světě podobní. Našly se tam i podbné pohádky jako Jeníček a Mařenka, O králi s oslíma ušima. Hezky podané výchovné pohádky, kde kdo se špatně chová španě dopadne. Pro děti i dospělé. U nás v knihovně měli v oddělení pro dospělé.