Choking hazard: The Book

Choking hazard: The Book https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17725/bmid_choking-hazard-the-book-ROV-17725.jpg 4 14 6

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, kromě personálu sem nezabloudí živá duše, jak je rok uherák dlouhý. Přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, kurs, který je určen lidem hledajícím smysl života. Čili to pravé pro Hanušovou, Křenovcovou, Lefnerovou v závěsu s Nedobylem a koneckonců i pro Vernera. Ne tak úplně to pravé pro Měchuru, ale to teď nebudeme rozpatlávat. Důležité je, že se účastníci kursu dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. Oči podlité hnisem, loví oslabené kusy a valí se ve dvou vlnách – nejdříve běžně mručící zombivci, které nezajímá nic jiného než mozky, později jejich sofistikovanější nadřízení, disponující ďábelsky nemrtvou inteligencí. Což je ideální konstelace, protože základní smysloživotní zákon doktora Reiniše zní: „Rozum a instinkt musí být v rovnováze.“ Takže naši hrdinové nemají šanci. Navíc proti zombivcům stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Na samotě, hluboko v lesích, kromě personálu tam nezabloudí živá duše, jak je rok uherák dlouhý. Motel Halali je ideální místo. Choking Hazard: The Book není pouhým přepisem scénáře ke stejnojmennému filmu Marka Dobeše a Štěpána Kopřivy. To by si Petr Macek nedovolil. Kniha jde dál. Noří se do duší svých hrdinů se stejnou neústupností, s jakou se krvelačné spáry zombie myslivců zatínají do jejich masa, a vytahuje na světlo jejich nejniternější pocity. Protože jedině mezi tím marastem můžete najít smysl života!... celý text

Přidat komentář

hanzmb
14.04.2023 4 z 5

Náhodně jsem narazil na knihu a při čtení jsem si uvědomil, že mi to je povědomé. Že jsem nejspíš tento film někdy před mnoha lety viděl. Protože kniha a film přináší trochu rozličný zážitek, podívám se na něj dnes znovu. Tím by se to mělo vše správně znásobit.

kure91
31.01.2019 5 z 5

Choking Hazard mi dlouho unikal, ale od té doby, co jsem jej objevil, tak se jedná o mé velmi oblíbené dílo. A to platí jak pro film, tak i pro knihu, která krásně děj filmu doplňuje a popisy myšlenek a úvah postav rozšiřuje film. No a samozřejmě nechybí hlášky, které jsou integrální součástí jsoucna díla tohoto žánru.


saman001
20.03.2018 5 z 5

Stejně dobré jako film.

Aildrin
13.01.2017 4 z 5

Mnohem barvitější, než sledování samotného filmu. Herecké výkony prostě nemohou překonat popisy vnitřních pohodů jednotlivých postav. :-)

Numix
12.10.2016

No, abys tady nebyla sama, sám jí těď čtu - tu téměř nesehnatelnou knihu, předtím jsem film viděl tak 3-4 krát s totální chutí se uvolnit, ale kniha s popemi myšlenek to nějak krásně doplňuje, píšu bez adektrivů čárek a pod je to pro mě svízel, jsou tam ty hloubky toho uvěření a věř že i básníci musí občas kontrolovat co píší jsem pankáč

mark89
19.05.2012 5 z 5

Stejně jako film je i tato kniha naprosto perfektní. Komu se líbil film a nečetl knihu, tak by si ji měl určitě přečíst. Je tam pár věcí, co ve filmu chybělo a některé věci tam byly podrobněji pospané, takže člověk z té knihy získá to, co mu ve filmu unikalo.
Nejvíc se mi líbila rozmluva autorů Macka, Kopřivy a Dobeše ve dvacáté kapitole, když probírali, jak z vyjít z nevýchodné situace, která nastala pro Vernera a Hanušovou. Ta část mě opravdu upřímě rozesmála :))